reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Sihaya brawo dla Naduśki! zuch dziewczyna!
Gosiak tylko skróciłam włosy, nie zmieniałam fryza - trzeba było odświeżyć w końcu lada moment cmentarna rewia mody...:-p
agacynda ale masz dobrze z osobistym fryzjerem :-D ja to zawsze szykuje dzieciaki i wysyłam z K na plac zabaw niedaleko salonu :happy2: jak już Anielce się włos puści to pewnie tatuś będzie córcię czesał? :-D ale Cię natchnęły te nasze małe wampirki :rolleyes2::-D
mgiełko ja odciągam mleko, na pewno się nie zmarnuje - zawsze możesz zamrozić :tak:

reklama
Sihaya - super, że macie już za sobą i tak gładko poszło :tak:
A jak tam chustowanie? Długo zajmuje motanie? Byłaś na kursie czy samouk?

Ja po wizycie... dół... Gin nie pozwolił mi się ruszać z Warszawy, jest duze zagrozenie przedwczesnym porodem, więc mam leżeć jeszcze dwa tygodnie, żeby ciąża była donoszona. Odradza podróż, chyba, że chcę urodzić na autostradzie :baffled:
A tak się cieszyłam że odwiedzimy rodzinkę i będę w swoim domku i cos tam przygotuję jeszcze. A tu du*a blada.
Wy tu dziś o fryzurach, a ja musiałam odwołać fryzjerkę, skoro nie jadę do domu, a zarośnięta jestem jak dziad. Agacynda nie pożyczysz A koleżance w potrzebie?:happy2:

Mały Maks przekroczył 2kg i uwielbiam patrzeć jak mi brzuch faluje na wszystkie strony:tak: :tak:
No i gin powiedział że jeśli pomimo krążka nie urodzę wcześniej, to pewnie zaraz po jego zdjeciu, na które możemy sie umówic 6.12...
A mi się nie bardzo podoba taka data urodzin..:confused:

Anulka to odpoczywaj... wyjazdów do rodziny będzie jeszcze dużo a teraz najważniejszy dzidziuś...
myślę że jak powiesz lekarzowi że nie chcesz 6tego tylko np. 7mego to nie będzie robił przeszkód

dziewczyny moje nowe pytanie... czy jak dziecko wkłada piąstki do buzi i się ślini to znaczy że jest głodne? bo ona nawet po jedzeniu tak wkłada... poprostu cały czas wkłada te łapki i sobie ssie a przy tym się okrutnie ślini.... czy wasze dzieci też tak robiły? i jak je to często jedną ręką zachacza o ucho ale dotykałam już obydwa uszka i nie pokazuje żeby ją bolały....
a może to zęby?:szok:

Mgielko moja Nelka tez tak robi oprocz slinienia. A mysle ze u niej za wczesnie jeszcze na zeby, wiec to chyba nie to. Moze tak po prostu maja? :-)

Pianko moj A stwierdzil ze Nela sie nie dowie czym sie ojciec zajmuje dopoki nie skonczy 15 lat hehehe zeby glowy mu nie suszyla co chwile hehehe :D ale napewno bedzie dziecku misz-masz na glowie robil :))

Anulka pozyczylabym gdyby to tak daleko nie bylo :-) a tu ponad 6 godzin jazdy :p trzymaj sie dzielnie, lez spokojnie. Obys do grudnia wytrzymala :-) ale czego sie nie robi dla Maksia :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczynki :) Ja tylko na sekunde ;) Coś nie moge się zebrać i być na bieżąco :) Właśnie mój mąż przyszedł z pracy a synek jest u moich rodziców. Zjemy szybką kolacje, zachaczymy o zakupy i trzeba odebrać dziecię :)

Chciałam tylko napisać dla Mgiełki - że jeśli karmisz cycem to inne pokarmy wprowadza się w zasadzie od 6 miesiaca dopiero bo mleczko twoje ma wszystkie potrzebne składniki i jest wystarczające. Tak mi powiedziała moja koleżanka położna która sama ma dwójke małych dzieci. Ja przed skączeniem przez Wiktora 6 miesięcy dawałam mu tylko owoce i nic więcej. Najlepiej jakbyś z lekarzem jakimś pogadała o tym lub jakąś położną :)

Pozdrawiam Was wszystkie mamuśki i brzuchatki :) Trzymajcie sie :*

z tym szarpaniem za uszki to jesli dziecko nie płacze przy dotylu, nie ma go zapuchniętego, zaczerienionego, nic się z niego nie saczy to maluchowi się nudzi i sobie urozmaica życie:) taka ot zabawa. Lena też tak robila. wkładanie piastek to poznawanie świata. raczki są taaakie ciekawe i warto je spróbowac;-)

ANIULKA zaciskaj nogi i leż grzecznie.

u nas choroba. mala na lekach i mazidłach. do tego ma inhalacje... jak nie pomoże to antybiotyk... biedna tak kaszle. w du**** ma zmiene czasu i wstaje między 4 a 5. AGACYNDA pytalaś o drzemki... jak tak wstaje to idzie mniej więcej spac koło 7 albo i później i jej sen trwa w granicach 20 min więc nawet dobrze sie położyc nie zdaze...

reklama
witajcie
moja od dwóch dni budzi się co godzine masakra jakaś!!!!
teraz wstała o 6.30 troche podoiła.. pobawiła się... pomarudziła... podoiła i usneła przy cycku ale od razu ją oderwałam... bo ona niestety dużo przysypia przy piersi zamiast efektywnie ssać... więc jak coś to się obudzi i znowu przystawie oo taka jestem wredna matka

jejku już nie mogę się doczekać tych cudnych krówek od Domik bo też się skusiłam dla swojej i dla córy mojej przyjaciółki ( tamta urodziła się 20 kwietnia)
wybrałam taką jak ma Sara kolory chyba będa inne

aaa i zdrówka dla córci Domik
kurcze u nas chyba też to ząbkowanie się zaczyna....

Do góry