reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

agacynda aria Jakuba to głównie lalalala w różnych tonacjach, skali i z dodatkami :-D
My od pn zostaliśmy sami więc czasu mniej :baffled: a najciekawsze jest to że małemu włosy zaczynają się kręcić :szok: już byłam taka szczęśliwa że nas to ominie bo od urodzenia miał włosy całkiem inne niż siostra :wściekła/y:

reklama
To może Kubuś będzie operowym śpiewakiem? :-)) hihihi
A czemu Pianko źle, że kręcone?! Mojej Nelce się te dłuższe włoski zakręcają i mam nadzieję, że będą jeszcze bardziej :-)

agacynda to musi jeszcze dłuuuuugo ćwiczyć bo jak na dzień dzisiejszy ciężko się tego słucha...:-D może nie źle że kręcone ale kłopotliwe żeby loki były ładne no i ogarnąć ta dżungle po nocy...małej się tak plączą że masakra po kąpieli też jest minuta na rozczesanie bo jak obeschną to kaplica nie uczeszesz :-Da najgorzej latem jak jest wilgotno i gorąco...ładnie wygląda u dziewczynki ale opanować to..ostatnio podsumował mój K ona wygląda jakby miała trwałą i natapirowane :-D na szczęście młody będzie krotko obcinany ;-)

Ahh rozumiem, no tak... Kwestia pielegnacji moze byc klopotliwa. Ale za to jak bedzie Kalinka starsza to sa specjalne preparaty itp

Anulk@ jak po szczepieniu?? dałaś radę??;) bo zakładam, że Maksio poradził sobie śpiewająco i wcale nie mam tu na myśli płaczu;)

Ja byłam wczoraj Nadką poszło bezproblemowo. Przy okazji kontrolna wizyta no i mamy sukces wagowy:) która pięknie się wyrównała:)
Teraz tylko musimy usprawnić lewą stronę, którą to Nadka trochę rzadziej wykorzystuje i kolejna wizyta za 2 miesiące. Jedzeniowo też się rozkręcamy. Dziś będzie pierwsza zupka- marchewka, ziemniak, pietrucha:] bo każdy z tych składników w formie solo mamy już opanowane:)

Pianko współczuję tych kręciołków na głowie ale z drugiej strony taaak słodko one wyglądają u dzieciaczków:) takie aniołeczki, cherubinki małe:)

Paulinko, Asitko????

6800;] ... wiem wiem, przy Nelci to kruszynka hehe

Zupka zaliczona, zjedzona mniej chętnie niż ulubione jabłuszko lub jabłuszko z marchewką ale udało się:) nawet trochę mannej przemyciłam:) zabawne takie gotowanie ptasich ilości hihi

Sihayko - dziękujemy, po szczepieniu ok, nic się nie działo - byłam bardzo dzielna :happy2: rozdzieliłam szczepienia i na dniach powinniśmy podejść do rota i pneumokoków, ale teraz faktycznie ma minimalny katarek w jednej dziurce
Pokaż Nadusię jak to już taka duża pannica..:tak: i tak ładniutko je warzywka!

Pianko - mąka w przepisie jest zwykła pszenna, ale fajne jest tez z razową

Agacynda - ale mi przypomniałaś te piosenki z dzieciństwa w "zagranicznym" języku :-D:-D też byłam przekonana, ze to angielski :confused:

Maksio zaczął się tak świadomie uśmiechać w odpowiedzi na uśmiech - jakie to słodkie!
Ale od kilku dni ma jakies kłopoty ze spaniem w dzień - dłużej usypia niż śpi, potem jest śpiący, więc nic innego się nie da jak go usypiać i tak w kółko. Nawet nie to, że nic nie mogę zrobić, bo i tak cała jestem dla niego, ale tak mi go szkoda jak sie bidulka nie może wyspać - no i tak się bujamy...

aaa ... macie jakieś pomysły na walentynki?????

Sihayko no ociupinkaaa z Nadeńki :-) jejku jaka Ona musi być leciutka hehehe ale pięknie je! ja jutro rozpoczynam od kleiku ryżowego. zaczynam na nowo wprowadzać Młodej coś stałego. a jak z cycem przy Nadki jedzeniu?
Dzisiaj pytałam mamy o wagę Nelki a moja mama mi powiedziała, że mój młodszy braciszek podwoił swoją masę urodzeniową mając dwa miesiące :O hehehe

Anulka dzielna jesteś :-) A smoka używasz czy nie? bo moja Nelka ostatnio dopiero zaczęła przygodę ze smokiem ale tylko i wyłącznie do spania go potrzebuje i wtedy super śpi.
Ja nie mam pomysłu na walentynki... w ogóle nie lubię tego święta i za każdym razem spędzam je tak samo-dzień jak codzień tylko dostaję kwiatka.

reklama
PIANKA kręciolki!!! o ja!!!!!!!! boski bedzie :)
ANIULKA moze skok rozwojowy? w walentynki to bym chciała odpocząc :p
SIHAYA brawo dla Nadusi! i za wagę i za jedzonko

ja też chce wloski u Lenki:zawstydzona/y: po urodzeniu miała czarne kudełki, z tylu takie fajne dlugie:-D potem wylazły i cisza. to znaczy się ma. z tyłu jej rosną i ma taką kępke długosci kilku cm ale z boku i z przodu po może 2 mm...:-( czemu nie równomiernie? zaczynam sie martwic. a do tego ma taaakie blad, że ich nie widac:-D

Do góry