reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Anielka po prostu wie gdzie najlepiej :-) hehehe co sie kobita bedzie pchac na takie zimno :)

Domik to Lencia Malenka byla jak sie urodzila... Myslalam ze wieksza.

No fakt, Mgielka sie cos opierdziela :-) zajeta Nastusia :-)

Noelle jak ja mierzyl gin w ostatnim czasie to byla 2996g i mowil ze sie urodzi okolo 3300g ale jak juz minal termin to kto wie ... Idz sie poloz Kobitko, odpocznij troszke :)

Sihayko popedz ta Nadusie jak tylko Twoj m wroci z pracy :-))

reklama
huehue :p Sihaya dajesz :D:D

Agacynda na wakacjach fajnie, pogoda udana wiec super :):)
apropo wagi dzieci, ja bym sie tak nie przywiązywała do tego moja Maja na usg w szpitalu 2 tugodnie przez urodzenim wazyła 2900 więc mozna by powiedzieć ze przybrała jeszcze przez te 2 tygodnie, a jednak nie bo urodziła sie 2350 :p heheh
a Lenka na usg u lekarza 3300(tydzien przed porodem) a urodzona 2850 :p
z restzą na każdym wydruku z usg (przynajmniej ja takie liczby rózne dostawałam i wykrsiki) jest napisane ze waga ta może sie wahać +/- 500 g :p

Noelle zasłużenie odpoczywaj teraz:)

Agacynda postaram się popędzić;) a co z tego wyjdzie zobaczymy haha... przez 2,5 godziny jeszcze odpoczywamy i zbieramy siły;)

Co do wagi to w piątek przeciez moja miała ok 3100 a dziś 3500... jakoś nie wydaje mi się;) i tez biorę te pomiary za orientacyjne. Sama gin mi mówiła na ostatnich wizytach, że na tym etapie ciężko już dokładnie pomierzyć dzieciaczka.

Królewna a gdzie to się wakacjowaliście? bo jakoś nie kojarzę..

Ostatnia edycja:
No to Krolewno super jak dopisala pogoda i wakacje udane. To Twoje Niunieczki takie Malenkie sie urodzily?? O jaaa cieeee :-)

Sihayka zjedz cos jeszcze zeby sil nabrac :-)
A pozniej do roboty.

Wiecie coo... Wlasnie sobie zagladnelam do swojej karty ciazy i wychodziloby mi na to ze Mala nie wychodzi bo za wczesnie. Wg pomiarow z 12 sierpnia byla wielkosciowo jak dzidziol z 36tc6d a wg gin byl to 37tc6d...

Agnieszko bardzo dobre wieści! ucałuj Antosia :* i zdrowiej kochana bo szkoda ostatnich dni lata ;)
Sihaya no to oby się rozkręciło! :-) ja z córą chodziłam 2 tyg z 2 cm rozwarcia i tak jak u Noelle z takim trafiłam na porodówkę ze skurczami co 2 min i po odejściu wód a teraz z małym 5 dni z 3cm chodziłam i przyjęli na porodówkę dopiero jak wody poszły :confused: oby u Ciebie poszło raz a porządnie :sorry2: na jakim poziomie miałaś skurcze na ktg? kochana ja Ci z całego serca polecam jak małżonek wróci z pracy porządnie się ,,przytulić'' (tak już na poczet połogowej przerwy :-D ) i nie ma szans będziesz Nadię do rana tulić w ramionach :-)
A moje dzieci jedno niecały tydzień przed porodem USG ok 3300g urodzona 3330g, Jakub dzień przed porodem ok 3100g urodzony 3310g - wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza, tak samo w obu przypadkach termin porodu podany z USG różnił się 1 dzień od faktycznego i płeć określona w 14 tyg :tak:
Anulk@ ja też uważam że spokojnie możesz sobie jeszcze pozwolić na dodatkowe kg ;-)

reklama
Pianko już zaczęłam obiad dwudaniowy pichcić tak na rozgrzewkę;) brzucholek co rusz to twardnieje i tak ćmi w podbrzuszu - zobaczymy;)
A o skurcze nawet nie zapytałam bo byłam w takim szoku co się dzieje haha... tzn, w szoku, że 3 bite godziny bólów i skurczy a tu nagle pyk i cisza...;)

Do góry