reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Anielka po prostu wie gdzie najlepiej :-) hehehe co sie kobita bedzie pchac na takie zimno :)

Domik to Lencia Malenka byla jak sie urodzila... Myslalam ze wieksza.

No fakt, Mgielka sie cos opierdziela :-) zajeta Nastusia :-)

Noelle jak ja mierzyl gin w ostatnim czasie to byla 2996g i mowil ze sie urodzi okolo 3300g ale jak juz minal termin to kto wie ... Idz sie poloz Kobitko, odpocznij troszke :)

Sihayko popedz ta Nadusie jak tylko Twoj m wroci z pracy :-))

reklama
huehue :p Sihaya dajesz :D:D

Agacynda na wakacjach fajnie, pogoda udana wiec super :):)
apropo wagi dzieci, ja bym sie tak nie przywiązywała do tego moja Maja na usg w szpitalu 2 tugodnie przez urodzenim wazyła 2900 więc mozna by powiedzieć ze przybrała jeszcze przez te 2 tygodnie, a jednak nie bo urodziła sie 2350 :p heheh
a Lenka na usg u lekarza 3300(tydzien przed porodem) a urodzona 2850 :p
z restzą na każdym wydruku z usg (przynajmniej ja takie liczby rózne dostawałam i wykrsiki) jest napisane ze waga ta może sie wahać +/- 500 g :p

Noelle zasłużenie odpoczywaj teraz:)

Agacynda postaram się popędzić;) a co z tego wyjdzie zobaczymy haha... przez 2,5 godziny jeszcze odpoczywamy i zbieramy siły;)

Co do wagi to w piątek przeciez moja miała ok 3100 a dziś 3500... jakoś nie wydaje mi się;) i tez biorę te pomiary za orientacyjne. Sama gin mi mówiła na ostatnich wizytach, że na tym etapie ciężko już dokładnie pomierzyć dzieciaczka.

Królewna a gdzie to się wakacjowaliście? bo jakoś nie kojarzę..

Ostatnia edycja:
No to Krolewno super jak dopisala pogoda i wakacje udane. To Twoje Niunieczki takie Malenkie sie urodzily?? O jaaa cieeee :-)

Sihayka zjedz cos jeszcze zeby sil nabrac :-)
A pozniej do roboty.

Wiecie coo... Wlasnie sobie zagladnelam do swojej karty ciazy i wychodziloby mi na to ze Mala nie wychodzi bo za wczesnie. Wg pomiarow z 12 sierpnia byla wielkosciowo jak dzidziol z 36tc6d a wg gin byl to 37tc6d...

Agnieszko bardzo dobre wieści! ucałuj Antosia :* i zdrowiej kochana bo szkoda ostatnich dni lata ;)
Sihaya no to oby się rozkręciło! :-) ja z córą chodziłam 2 tyg z 2 cm rozwarcia i tak jak u Noelle z takim trafiłam na porodówkę ze skurczami co 2 min i po odejściu wód a teraz z małym 5 dni z 3cm chodziłam i przyjęli na porodówkę dopiero jak wody poszły :confused: oby u Ciebie poszło raz a porządnie :sorry2: na jakim poziomie miałaś skurcze na ktg? kochana ja Ci z całego serca polecam jak małżonek wróci z pracy porządnie się ,,przytulić'' (tak już na poczet połogowej przerwy :-D ) i nie ma szans będziesz Nadię do rana tulić w ramionach :-)
A moje dzieci jedno niecały tydzień przed porodem USG ok 3300g urodzona 3330g, Jakub dzień przed porodem ok 3100g urodzony 3310g - wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza, tak samo w obu przypadkach termin porodu podany z USG różnił się 1 dzień od faktycznego i płeć określona w 14 tyg :tak:
Anulk@ ja też uważam że spokojnie możesz sobie jeszcze pozwolić na dodatkowe kg ;-)

reklama
Pianko już zaczęłam obiad dwudaniowy pichcić tak na rozgrzewkę;) brzucholek co rusz to twardnieje i tak ćmi w podbrzuszu - zobaczymy;)
A o skurcze nawet nie zapytałam bo byłam w takim szoku co się dzieje haha... tzn, w szoku, że 3 bite godziny bólów i skurczy a tu nagle pyk i cisza...;)

Do góry