reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanko!

Ola w nocy śpi całkiem dobrze, do wpółdo czwartej nawet nie jęknie, potem do szóstej to już co chwila coś jej nie pasuje.
Natomiast w dzień strasznie ciężko jej usnąć, usypia wyłącznie w wózku i to w wielkich bólach. Śpi 2 razy po 1-1,5h

reklama
Magda Ciosek mam ten sam problem.Pati jak jest ze mną w ciągu dnia nie chce wogóle zasypiać.Z teściową i tatą owszem.Ze mną jakby się bała że wyjdę jak zaśnie.Tylko w wózku ale po jakimś czasie spacerowania.

Ostatnio weekendowaliśmy się u znajomych na działce i pierwszy raz od czasów chyba noworodkowych miałam przyjemność spać z moim dzieciątkiem i nigdy więcej. Ona jest normalnie bezczelna, rozwalała się w poprzek, ja na samym brzegu, kulasy to mi na plecy to na głowę, to kopa w żebra. Ja dziękuję za takie atrakcje, prawie oka nie zmrużyłam.

ja od dawna spie razem z wiktoria bo przynajmniej nie msuze wstawac ciagle do luzeczka do niej ona tez sie rozpycha i ja na samym koncu lozka leze teraz przelozylam ja do lozeczka bo boje sie ze kopnie w brzuch i zrobi cos braciszkowi:-(

POMOCY!!!!
Pati dziś w nocy 22 zasneła.O 20.00 piła mleko-200ml,24.00 mleko-150ml. 3.00 20 ml herbaty, 3.15- 20ml herbaty w końcu o 3.30 dałam jej znowu mleka wypiłaaż 100ml i spała do 5.10,wtedy dałam jej herbatki -3 łyki i spi na 30 minut ,znowu herbatka i śpi do 7.
Dziewczyny co ja mam z nią robią żeby mi dłużej przesypiała.Przed każdym dawaniem w nocy picia i mleka jest płacz więc wiem że muszę jej dać.

Mijuś ostatnie dwie noce to dla nas koszmar bo Wojtek się budzi,gzda placze,chce pić, nie chce pić i tak przez dobrą godzinę z hakiem.Mama mówi,że idzie pełnia i dlatego Wojtuś taki niespokojny.Może i Pati tak reaguje??? Od dawna ma takie nocne rewelacje??? a może za cieplo ją ubierasz do snu? Wojtek śpi tylko w takim bodziaku z krótkimi gatkami i pod kocykiem i okienko jest uchylone.Pmaiętam,że jak za ciepło go ubierałam to często się budził.

Niezły głodomorek z Pati. Ola zjada o 19 200 ml bardzo gęstej kaszy do tego ok 100 ml herbatki i do rana mam ją z głowy, nie licząc oczywiście wstawania co 2 godziny, żeby ją przełożyć, bo się niewygodnie ułoży i nie wie co z tym fantem zrobić.

Ola też jak za grubo ubrana to niespokojnie śpi.

....miałam przyjemność spać z moim dzieciątkiem i nigdy więcej. Ona jest normalnie bezczelna, rozwalała się w poprzek, ja na samym brzegu, kulasy to mi na plecy to na głowę, to kopa w żebra. ..
Magda ale się usmiałam:-D, ja mam to samo:tak:, Maja leży krzyżem albo w poprzek łóżka. Kopie i szczypie, tarmosi za włosy:szok:. Oczywiście musze do niej wstawać kilka razy, no i jak padnę z sił to ją do siebie biorę. A ostatnio tak długo u siebie spała, że ja niemogłam spać bez niej:eek::baffled::-D:eek:

Mija musi byc powód tego że Pati tyle wcina:rofl2:, bo dzieci w tym wieku nie powinny jesć już w nocy:no:. A na pewno nie potrzebuje jeść po nocy! Maja zjada 210ml mleczka z kaszką, a następnie śnaidanie:tak:. Czasem popija wodę.

Ja Majelę ubieram w pajacyk do spania albo normalną piżamę, bo tak się rozkopuje, że jak spała w bodziaku to miała girki i łapki zimne:baffled:

reklama
Pati śpi w samym body ,albo w samej koszulce bez rękawów.Przykrywam ją kocykiem i prawie zawsze jest odkryta jak sie budzi.Okno też mamy zawsze otwarte.Niewiem co mam robić.

Do góry