reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

U nas sen nocny od 20-20.30 do 6 6.30 czyli ok 10 godzin i w dzień dwie drzemki po ok 1,5 godziny czyli w sumie ok 13 godzin snu na dobę w porywach do 12 różnie to bywa. W nocy czasem jedna drzemka ok 4-5 na mliko. A i jak się obudzi i jest już słńce to zazwyczaj nie zasypia i szlag mnie trafia.

reklama
U nas nocny sen to ok 9 godz tylko:sorry2: i to z przerwami:no: a w dzien 3 godz, ale też nie zawsze:baffled: czyli co do snu i rośniecia chyba to prawda a według przesądów islamskich dziecko rośnie gdy ma czkawkę:-D.

A moje dziecko od kilku dni śpi do 7.30 zamiast do 6.00 - jestem w szoku - może jakiś skok rozwojowy nam się szykuje :baffled:

Mój teżmiał dzisiaj czkawkę :-D:-D:-D więc trochę urusł ;-)

Piotrek śpi od 21 do 7 (czasem 6 a czasem, bardzo wyjatkowo do 8), czyli 10 godz, plus w dzień w najlepszym przypadku dwie drzemki, przed obiadem i po podwieczorku po ok 1 godz... a i to nie zawsze sie udaje bo jak ma południe spędzone w złobku to przed obiadem nie śpi bo za cholerę niechce spać w złobku :no: opiekunki mówią że czasem mu sie oko przymknie na 20 min no ale trudno o uznać za spanie... no i czasem bywa że drzemka trwa 0,5h lub 1,5h wiec to wszystko takie wachliwe jest... ogólnie w granicach: 11-13 na dobę.
Krupko- syncio śpi ile porzebuje, widocznie śpioszek z niego :tak:i nic tylko się cieszyć :-D gorzej byłoby chyba w odwrotną stronę, gdyby za mało spał...

Mój syn zrobił mamie piękny prezent na Dzień Matki: zasnął o 23 w swoim łózeczku, bo późno przyjechalismy do domu i spał do 8:30 bez przerwy!!! Ale sie wyspałam. Po raz pierwszy od roku.

ewitko- to ci synuś zrobił przyjemność :-) może już mu tak zostanie ..? jak było dzisiaj???;-)

ewitko- to ci synuś zrobił przyjemność :-) może już mu tak zostanie ..? jak było dzisiaj???;-)
Po tamtej cudownej nocce, w następną obudził się przed 5 i potem o 9, a wczoraj znowu spał od 20 do 7, tylko solidaryzując sie z tatą, który wstał do dentysty, nie chciał już spać :angry: i bawił sie do 9 z półśpiacą mamą wkladając jej różne rzeczy do ręki, a o 9 padł. Co mnie najbardziej ucieszyło, to synus sam odrzucił smoka, umie już nawet bez niego zasnąć w łóżeczku.

zazdroszczę, bo moja Zuzia do snu obowiązkowo, staram się wyciągać jej z buźki jak się bawi i jest na nogach. Ale różnie to bywa ...:baffled:

reklama
zazdroszczę, bo moja Zuzia do snu obowiązkowo, staram się wyciągać jej z buźki jak się bawi i jest na nogach. Ale różnie to bywa ...:baffled:

U nas nadal poobudki na cycanie ale nie odmawiam bo to prawie jedyne jego mlekowanie:baffled:.

A co do smoka to u nas tragedia :no:ale to nie wina małego tylko kochanego tatusia który ciągle mu tego smoka pcha do buzi i nie wygram juz tej walki bo próbowałam rok czasu, według "nich" tej nacji narodowej dziecko musi smoka ciągnąc i tyle:baffled:.

Do góry