reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

Witam wszystkich,
Jestem nowicjuszem na tym forum:-). Wątek ze spaniem jest moim zdaniem bardzo fajny. Sama mam wiele wątpliwości co do tego tematu.
Osttnio mjemu Adasiowi idą zęby, górne, dwie 1 już wyszły, ale idzie chyba jeszcze 2 i jeszcze coś ,ale go bolą i nie da mi zobaczyc, poza tym został odstawiony od piersi(mamci skończyłosię mleczko) i chyba?? przez to od ostatnich 2 tygodni kiepsko sypia. Budzi się 4-5 razy w nocy no i 5.30-6 już pobudka:-(. W nocy przepajam go wodą i herbatką a około 4.30-5 dostaje mleczko z kaszką.Dałam mu już nawet raz na noc Vibrucol, ale w sumie jeśli chodzi o pobudki w nocy to nic nie dało. Mam nadzieje ,że jak zęby wyjdą to mu przejdzie, bo ja jestem już trochę wymęczona i chętnie popałaby w nocy choc 4 godziny jednym ciągiem.
Może miałyście podobne doświadczenia i wiecie co powinnam zrobic- może poprostu trzeba przeczekac ten okres??
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Aneta \

reklama
Ja niestety nie potrafie pomóc bo sama mam podobny problem (no moze nie aż 5 pobudek ale ze 3 raczej) i czekam aż przejdzie. Zadne cuda nie działają

Mnie chyba też pozostaje takie wyjście. Może wrócą dawne czasy kiedy to budził się raz o 4, a może i przyjdzie taki czas że prześpi całą noc. :):):)

Już drugą nioc z kolei Rafał budzi się przed pólnoca z płaczem. Wczoraj usnał po godzinie a dziś troche szybciej ale pofatygowałam się do kuchni i zrobiłam mu mleka. Wypił ze 60 a wczesniej dioł cycka ale chyba cyckiem się nie najadł i usnął. Przeraza mnie to moje dziecię. Zamiast przesypiać całe noce jak trzeba to on o jedzenie się znowu zaczyna dopominać. A już było prawie dobrze bo do 4 wytrzymywał bez cyca. Jak mi teraz przyjdzie jeszcze wstawać i robić sztuczniaka w nocy to się pochlastam normalnie.:-D:szok:

U nas po modyfikacji posilkow (wielkie dzieki krupka i ewitka :-)) od dwoch nocy jest fajnie :-)
Przedwczoraj Jasio nie obudzil sie ani razu (no - przebudzil sie dwa razy, pojeczal chwile i zasnal ponownie) i wstal dopiero okolo 08:30 :-)
Wczorja Jasio zasnal i obudzil sie przed 02:00 ale mialam przygotowana wode wiec mu dalam i spal do okolo 08:00 - dalam mu mleka i pospal jeszcze godzinke :-)

Zeby tak fajnie zostalo...:rofl2:

anetkowo - witam na majówkach to po pierwsze. po drugie myśle, ze budzenie sie tak często jest przez odstawienie od piersi, bo pewnie normalnie dostawał wtedy piers i teraz dalej ma to zakodowane. ale nie marwt sie, bo to trzeba przeczekac, a za to ja od kilku miesiecy nie wiem co to przespana noc, a nie odstawiłam od piersi, wiec o co chodzi nie wiem.

ewula a moze odczuwa, ze sie denerwujesz i dlatego taka pobudka?

ewula - tak czy inaczej zycze Ci przespanych przez Rafalka nocy no i powodzenia jutro w pracy - zdaj relacje :-)

Ja wlasnie polozylam Jasia - oby spal do rana... :sorry:

Fajnie, że się Jasiowi poprawiło :-)

anetkowo, może Ty też powinnaś zmodyfikować pory i ilości posiłków?

u nas dzis była tylko jedna pobudka tj. o 0-30 i spał do rana. cos wspaniałego, juz nie pamietam jak to jest przespac cała noc. z tym, ze tatusia nie było i kapsio spał ze mną, wiec to jest pewnie powod, ale nie rozumiem. moze wy wysnujecie jakies wnioski albo jakis pomysł czemu tak jest? oprocz tego, ze spi obok mnie.

reklama
U nas wieczory to masakra mały spi na rekach tatusia tak go przyzwyczaił i teraz koniec nie ma innej na to rady każde odłożenie kończy się awanturą a ja tego przesłuchac nie mogę:zawstydzona/y:.

W nocy dwie pobudki na cycanie:baffled: no ale nie moge odmówić bo mały nie je prawie wogole mleka w dzień no i spi z nami:baffled:.

Także wszelkie porażki pod każdym kątem:no::no::no:.

A kto temu winny?????? ano ja:zawstydzona/y::angry::angry::angry:.

Do góry