reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spanie w nocy

Hmmm... Moze faktycznie kanapke przesunac na wieczor... Juz sama nie wiem co mogloby pomoc - wczoraj Jasio obudzil sie 3 razy... :szok:

reklama
Mi się zdaje że w takim wieku nocne pobudki to już kwestia raczej przyzwyczajenia niż głodu. Często budzą się chyba dzieci karmione w nocy piersią albo jak daje im się w nocy mleko. Albo może jakieś inne atrakcje im się zapewnia ;-)

Pozdrawiam!

Aga

Mi też się wydaje, że to nie kwestia głodu. Piotrek jak mu przestałam dawać mleko w nocy to tydzień budził się na picie a potem zaczął przesypiać całe noce. Na kolacje zjada kaszę na 240 ml. wody, więc nie jakoś strasznie dużo jak na mojego głodomora ;-) Może Myszko Jasiowi za ciepło (cieńsza piżama, cieńsza kołderka), może powietrze za suche albo za wilgotne (polecam kupno higrometru - wtedy zawsze wiadomo jakie są warunki w pomieszczeniu) a może poprostu ma potrzebę się z Tobą w nocy spotkać i wtedy nie ma rady :baffled:

U nas mały zasypia po kąpieli oczywiście ok 19-19.30 przy usypianiu zjada ok 150-210ml mleka (ostatnio lacze bebiko 3r i bebiko bananowe), w nocy wstaje raz ok 2-3 na mleko (150ml) i czasami jak jest goraco kolo 24 budzi sie na sok, spi do 6-8 w zaleznosci w którym łóżku ;)

pizame Jasio ma dosyc cienka i wlasciwie to spi odkryty...
Nawilzacz powietrza sie nam popsul i dlaismy do serwisu - musze sie zainteresowac bo moze jzu jest naprawiony... Ale z nawilzaczem tez sie budzil...:no:
Za cholere nie wiem jak go odzwyczaic od tej wody... No bo jakby byl glodny to by sie woda nie zadowolil chyba raczej, ale on wode moglby pic bez przerwy :crazy:

A tak w ogole to go dzis polozylam i sobie spiewal, gadal a potem nagle zaczal plakac wiec poszlam do niego i zobaczylam ze ma bluze od pizamy i pampersa a spodnie od pizamy skotlowane leza z boku... Nie mam pojecia jak on je zdjal :-D Jak go kladlam to mu je dalam "po pachy" a tu prosze... :rofl2:

A u nas synuś czasami się budzi chyba specjalnie, zeby powedrować do łóżka rodziców, ja niestety zaraz zasypiam a jak sie obudzę rano, to sie juz boje go przekładać, że się obudzi i śpi z nami do 9-10.:-)

U mnie Zuzia nie budzi się raczej w nocy, co najwyżej coś się jej śni, to troszkę popłakuje przez sen :baffled::-(

kasro - probowalam zmniejszac ilosci wody to kilka razy obudzil mi sie po godzinie i musialam mu wody dolac... :baffled:
Kaszki odrzucil jakis 3 tygodnie temu, ale wczoraj sprobowalam i znowu zjadl, wiec moze to chwilowe. Kanapke przeniose na okolice 18:00 moze. Kapiemy o 19:30 i o 20:00 mleko.
Kasro - o ktorej ty dajesz kanapke???

reklama
Myszko mnie się wydaje że Jasio tą butlą tak jakby zastępuje sobie smoka. Tyle że z jego smoka leci woda ;-)To jest tak jakby jego nawyk, przyzwyczaił sie i tyle. Ale dobrze że woda bo inaczej dla ząbków byłoby nieciekawie gdyby tak za każdym razem mleko ciągnął lub herbatkę, usypiajac z tym. wiec z dwojga złego nie jest tak źle :tak:

Do góry