reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek bety o polowe

Ale ja się nie opieram na danych z internetu. Byłam 3 razy w ciąży. Wiem jak lekarze u mnie je nazywali. Ale prosze nie pisz takich rzeczy. Bo i ciąża przed 6 tc może mieć wartość bardzo mała.
Robiłam betę w praktycznie każdej ciąży i miałam betę grubo ponad 1000, nawet i 10 tyś sie zdarzyło- 4 lekarzy (w tym 2 dobrych z kliniki) nazwało to ciążami biochemicznymi i będę się tego trzymała. I mam prawo tak pisać tak samo jak Ty o tym, że biochem to tylko do bety 1000.

reklama
Jestem po kontrolnym usg pęcherzyk rośnie widoczne ciałko żółte wyglada na książkowa ciąże… zgłupiałam ide jeszcze raz na betę…
Może błąd w labie, na pewno na tym samym aparacie robione badania? Albo to co widać na USG to dlatego, że ciąża rozwinęła się jeszcze od poprzedniego USG zanim nastąpił spadek...

@jasani Ja się ostatnio spotkałam z umniejszaniem powagi wczesnych poronien, niektórzy nie chcą wpisywać w historię położnicza. Leżałam na fotelu, miałam krwawienie i betę 200 i lekarz mi powiedział, że to okres! Nawet nie biochem. Ale nie rozumeim jak ludzie wyskztalceni (lekarze) mogą nazywać biochemiczną ciążę która widać na USG, czyli jest potwierdzona obrazowo a nie tylko badaniem hormonu...

Byłam na kolejnym kontrolnym usg … czyli ponad dwa tygodnie od spadającej bety…
19.08 beta 6600
22.08 beta 3200
24.08 beta 2900

Do tej pory na cotygodniowym usg widać było pęcherzyk i wyrok był jasny poronienie chybione czekamy na krwawienie jak chce mogę przyjść do szpitala … tymczasem wczoraj na usg widziałam zarodek z bijącym ❤️ … nie wiemy jak to możliwe, nie nastawiamy sie ale nie mam pojęcia jak to możliwe jak beta spadała … byłam pewna ze jutro zgłaszam sie do szpitala i wywołujemy poronienie 🤷‍♀️
Co prawda ciaza 6 dni młodsza niz z miesiączki … ale jest ❤️🥹

…aktualnie czekamy na rozwój sytuacji 😌

Wiem ze na forum była dziewczyna z podobnym przypadkiem …wiecej pozytywnych histori nie znam ze spadająca beta…

Byłam na kolejnym kontrolnym usg … czyli ponad dwa tygodnie od spadającej bety…
19.08 beta 6600
22.08 beta 3200
24.08 beta 2900

Do tej pory na cotygodniowym usg widać było pęcherzyk i wyrok był jasny poronienie chybione czekamy na krwawienie jak chce mogę przyjść do szpitala … tymczasem wczoraj na usg widziałam zarodek z bijącym ❤️ … nie wiemy jak to możliwe, nie nastawiamy sie ale nie mam pojęcia jak to możliwe jak beta spadała … byłam pewna ze jutro zgłaszam sie do szpitala i wywołujemy poronienie 🤷‍♀️
Co prawda ciaza 6 dni młodsza niz z miesiączki … ale jest ❤️🥹

…aktualnie czekamy na rozwój sytuacji 😌

Wiem ze na forum była dziewczyna z podobnym przypadkiem …wiecej pozytywnych histori nie znam ze spadająca beta…
Może to była ciąża blizniacza, jeden zarodek się zatrzymał w rozwoju i pozostał tylko drugi? Nie wiem czy to możliwe, żeby aż tak przy tym spadała beta, ale taka jest moja pierwsza myśl 🙈
Ale musisz mieć rollercoster emocjonalny🤯

reklama
Może to była ciąża blizniacza, jeden zarodek się zatrzymał w rozwoju i pozostał tylko drugi? Nie wiem czy to możliwe, żeby aż tak przy tym spadała beta, ale taka jest moja pierwsza myśl 🙈
Ale musisz mieć rollercoster emocjonalny🤯
No straszny… na razie postanowiłam wyciszyć emocje bo wiem ze to moze byc początek końca … aczkolwiek przy spadającej becie chyba nie ma możliwości zeby cos sie jeszcze wykształciło tak jak u mnie …mam jeszcze w głowie ze to lekarz pomylił sie na usg… nie wiem juz sama 🙊 nie chce zapeszać ale nadzieja umiera ostatnia… życzyłam sobie przy staraniach trojaczków … wiec moze była trójka lub dwójka a faktycznie został jeden 🫢

Do góry