reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słabe przyrosty bety

Dzięki dziewczyny ❤️ jakoś psychicznie mi łatwiej jest jak wiem na co się nastawiać. Dziś odebrałam kolejny wynik bety 1299 czyli również za mały wynik. Widać że przyrosty % spadają. W poniedzilek kolejne badanie i wizyta. Mam nadzieję, że gin nie będzie kazała mi jeszcze czekać na rozwój akcji.
Takie bety rosnące to nie poronienie :/
Może to być ciąża pozamaciczna :/

reklama
Dokładnie.

@annn1 badalaś może progesteron?
Nie badałam bo jestem od owulacji na luteinie, a przy niej chyba nie bada się progesteronu ? Nie wiem tak słyszałam.

Takie bety rosnące to nie poronienie :/
Może to być ciąża pozamaciczna :/
Możliwe chociaż w jamie macicy coś było widać na ostatnim USG jednak gin nie była jeszcze pewna w 100% ale mówiła że możliwe że to pęcherzyk. Wiem że to jeszcze nie poronienie ale jak tak slabo rośnie i zwalnia to pewnie tak się zakończy.

Ostatnia edycja:
Nie badałam bo jestem od owulacji na luteinie, a przy niej chyba nie bada się progesteronu ? Nie wiem tak słyszałam.

Możliwe chociaż w jamie macicy coś było widać na ostatnim USG jednak gin nie była jeszcze pewna w 100% ale mówiła że możliwe że to pęcherzyk. Wiem że to jeszcze nie poronienie ale jak tak slabo rośnie i zwalnia to pewnie tak się zakończy.
Czasami przy co pojawia się pseudopecherzyk w macicy :/
Trzymam kciuki, aby to nie było to :(

Tak, masz rację. Umknęło mi z tą luteiną. A z jakiego powodu ją bierzesz?

Tak, masz rację. Umknęło mi z tą luteiną. A z jakiego powodu ją bierzesz?
Ciążę uzyskałam po badaniu drożności jajowodów i stymulacji cyklu. Po każdej stymulacji i po badaniu USG potwierdzającym owulację dostawałam luteinę. I teraz cały czas mam ją brać aż zapadnie jakaś decyzja co dalej. Mam nadzieję że jutro przy becie około 1500-1600 ( tu strzelam że będzie coś koło tego ) będzie już pewny obraz USG i dowiem się o co chodzi z tą moją betą i co dalej.

reklama
Ja miałam krwawienie jak miesiączkowe, moze trochę więcej skrzepów, ból brzucha tez nie był jakiś wybitnie większy niż przy normalnym okresie. I również wtedy byłam na „chodzie”, nie wyobrażałam sobie siedzieć w domu i czekać 🤷‍♀️ życzę Ci dużo dobrego autorko posta

Do góry