reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Czesc moje kochane :*

Bibliana mi tez sie snily jakies dziwne wizje.. echh straszna tragedia, chyba to jeszcze do konca do mnie nie dotarło..
A co do Dominisia.. serce mi pęka jak slysze ..sama mam znajoma która ma dziecko w bardzo ciezkim stanie.. nieuleczalna wada serca.. nie wiadomo ile jeszcze bedzie zyc..boze jaki to musi byc horror wiedziec ze dziecko umrze...:(((((((((( nie wyobrazam sobie ..

Kera co do chrzcin to ja jestem świezo po..
i powiem Ci tak.. chrzciny Amelki robilismy w restauracji a teraz chrzciny Laury w domu.. i niech mnie ręka boska broni , jakbym miala miec jeszcze jedno dziecko.. robic chrzciny w domu.. zajechac sie mozna !

Najpierw tak jak pisze Meguś idz do ksiedza i popytaj o formalnosci do kiedy zaswiadczenia, jakie zaswiadczenia itp.

Co do restauracji to tez bys mogla juz nad czyms pomyslec..ja zaczelam szukac 2 tygodnie przed.. i ciezko mialam.. znalezlismy ale 130 zl od osoby ! za tyle to wesele robilam 6 lat temu!

Co do stroju to myslec ze mozesz smialo ubrac jakas sukienke i na góre zakiecik, albo spodnie na kant i jakis zakiecik

A co do fryzjera.. mam znajoma fryzjerka , ma swoj salon fryzjerski w DG, mozna bylo by z nia zagadac, napewno by znalazla nawet w ndz chwile czasu zeby Cie uczesac, takze jak cos to daj znac to zagadam do niej :)

Jeśli chodzi o tort to świetne i nie drogie torty robia na zamowienie w Cukierni w Dąbrowie - cukiernia marzenie sie nazywa kolo szpitala na Mydlicach.. POLECAM zrobia CI wszystko co chcesz, mojej Amelce na urodziny zrobili tort z lalka barbi..zreszta mozesz zobaczyc na mojej nk.. przesliczny..a kosztowal tylko 70 zl ! , a wazyl 2 kg..

Co do ubranka to przejrzyj moze Allegro.. tam duzo fajnych garniturkow jest dla maluchow i nie drogie ! podaj jaki twoj maly ma rozmiar to chetnie Ci poszperam bo ja to uzalezniona od allegro jestem:)))

A co do fotografa to od szwagra , zony ,kuzynka...:) ma z mezem studio fotograficzne robia tez zdjecia w plenerze.. Amarell studio.. takze jak cos to tez daj znac, napewno policza taniej:)

Zaproszenia na chrzest sliczne sa na allegro, w dziale dla dzieci, w ubraniach, okazje..

i bardzo tanie.. od 1,20 za sztuke, recznie robione
A i witam nowa kolezanke :)))

Ostatnia edycja:
reklama
witam witam :) aldonta ja też bede mama w maju 2010 :) i mieszkałam w Będzinie -Grodźcu wiele lat tam się wychowałam:) gratuluje synka i córeczki :) pod serduszkiem :) a okolice będzina to ?? bo ja mam bardzo wielu znajomych z okolic Będzina:)

jestem z Bedzina....syberka......a pod sercem córeczka, syn ma juz 11 lat :)
zamierzam rodzic w Ligockiej klinice, a Ty? nie moge znależć coś opiniii na ten temat........... może masz jakies namiary?

ja rodziłam pierwsze dziecko 3 lata temu na Ligocie w Klinice, moim lekarzem prowadzycm byl prof.dr.hab Andrzej Witek..(kierownik katedry poloznictwa i ginekologii) 200 zł za wizyte..i mimo to moja córka i ja przeplacilybysmy zyciem...
zreszta to jest opowiesc na dluzsza chwile.. nie chce mi sie teraz o tym pisac, bo jak sobie wspomne to mi słabo sie robi.

Juz duzo lepiej jest w szpitalu kolejowym na ligocie (lezalam tam jak bylam na poczatku ciazy) . No i Raciborska w Katowicach

Teraz rodzilam na Łubinowej i nie zamienilabym personelu, szpitala i tej wygody na zaden inny szpital

Aha i dodam ze nieprzypominam sobie zeby czy ja czy jakies moje kolezanki ktore tam rodzily( na ligocie) nie zastalaby gronkowca na oddziale!. Mnie przez gronkowca wyprosili do domu po CESARCE po 2 dniach !, zreszta caly oddzial nie tylko mnie!

Ostatnia edycja:
Cześć!

Odnośnie chrztu wiem że są na mszy o 10.30 czyli wczas. O resztę formalności jutro dopytam. Lokal też powoli zaczniemy szukać, najlepiej gdzieś blisko myślałam o Belvederze w parku Shoena, mieliśmy tam wesele i byliśmy zadowoleni.
wavejka ubranka których linki podałaś super tylko te czapki... mnie się nie podobają ale czapka to nie problem. Tylko zastanawiam się czy taki garnitur nie będzie za ciepły trudno przewidzieć jaka będzie pogoda. A jeśli chodzi o moje ubranie to najchętniej założyłabym jakąś sukienkę ale nie wiem czy będę jeszcze karmić piersią bo jak będę to kiecka odpada.
megi jestem w plejadzie kilka razy w tygodniu (w zasadzie to tam mieszkam :) ) i nie wpadłam na to żeby wejść do exclusive i zobaczyć. Jutro jak będzie pogoda na pewno pujdę z małym.
Tort też musimy poszukać bo w cukierni gdzie zamawialiśmy ślubny tort zrobili za słodki i nie smakował nam.
Fotograf to w sumie też nie problem bo myślę że dziewczyna która robiła sesje maluchowi (zdjęcia na nk) się zgodzi.
A do fryzjera pujdę w sobotę bo w niedzielę rano pewni i tak nie zdążę.

A tak wogule to dziś w końcu byłam na pasemkach. Niesamowita ulga, że znów wyglądam jak człowiek i nie mam odrostów. Kochana pani Monika pujdzie za to do nieba.

A małemu kaszka nie smakowała :( nie potrafił jej przełknąć i wszystko mu wylatywało z buźki. Ale będziemy próbować.

Pozdrawiam

reklama
Do góry