reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Ja się tu dla was produkuję, a kmputer odmawia mi posłuszeństwa i nie mogłam wysłać tego co napisałam.

Bibiana nie przejmuj się, ja chyba nigdy nie odzyskam figury sprzed ciąży, a motywacja do ćwiczeń zerowa. Waga niby spada ale wogóle tego nie widać.

medicarpanter strata dziecka zawsze jest przykra, ale ty się nie możesz stresować. Myśl o tym że urodzisz ślicznego, zdrowego chłopaka.

Mozarta ani ja ani mały nie lubimy. Puszczam mu Muzykę Bobasa podobno udowodniono że ma wpływ na rozwój, a do usypiania najlepsza jest suszarka.

Ostatnia edycja:
reklama
No hej , mam chwile spokoju bo mi mała wreszcie zasnęła:-)
Bibiana no u mnie tez dzisiaj masakra ze spaniem:sorry2:Lena strajkuje a ja jestem zdezorientowana, bo do tej pory miałam poukładany plan dnia , a dzisiaj za cholere nie moge do ładu dojść:-)
Tym babsztylem ze sklepu sie nie przejmuj, wiesz jakie babska potrafia byc złośliwe, olej to:tak:
No i dobrze ze ją ukarałaś i nie kupiłas nic:-) A ja ci zazdroszczę ciałka , daj mi trochę:-) Widzisz , ja mam marzenie/ obsesję żeby przytyć ze 4 kilo, ale powoli mi to idzie:-)

Ja mojej Lenie puszczałam muzyke bobasa i nasz hit , czyli Baby Einstein , do tej pory zresztą słucha, tam jest taka fajna składanka Mozart Baby, albo Baby Vivaldi, klasyczna przerobiona żeby niemowlaczki mogły słuchać:-):-)

megi sliczna kartka wielkanocna:-) Fajne kurczaczki:-)
Nie stresuj się tak kochana:no: Trudno, wielu rzeczy nie rozumiemy i nie możemy pojąc , strata dzidzi jest czymś okropnym, sama to przezyłaś, ale nie odwracaj się za siebie:no:
Patrz do przodu i zobacz ile czeka cie jeszcze wspaniałych chwil, poczuj dreszczyk emocji na myśl o nowym rozdziale twojego życia z dzidzią:-)

kera potwierdzam , suszarka u nas też czasem pomagała, a i słyszałam że jak dziecko brzuszek boli to przynosi ulgę , ale nie miałam okazji tego spr:-)

caluski:-)

Witam mamusie!

Nadal się tu zadamawiam, czytam, przeglądam i widzę że wy rozrywkowe dziewczyny jesteście :-D. Jak wy to robicie, że możecie same gdzieś bez dzieciaczków wyskoczyć? Mój szkrab ma ponad trzy miesiące, karmię go piersią i od porodu sama wyszłam tylko raz na pół godziny do gina:-). Poza tym wszędzie z nim. Boję się że jak go zostawię to zacznie strasznie plakać jak to on potrafi i nikt go nie będzie mógł uspokoić. Wiem, wiem, pewnie przesadzam ale taka matka polka ze mnie...:baffled: Może to też przez to ta moja chandra. Może jak bym go samego z tatą zostawiła i trochę za nim zatęskniła to by mi przeszło. Wybieram się po świętach do fryzjera (mam nadzieję że nie będzie takich tłumów jak teraz) więc mam nadzieję że humorek mi się poprawi. Mam nadzieję że mały przez 3 godziny nie umrze z głodu i nie wykończy taty.

Zmykam do wanny się zrelaksować puki mały lula.

Witam szanowne forumowiczki :-):-):-)

Rany znowu się zaczne produkować i wywalę długiego posta, ale co tam ;-)Mała właśnie bryka w łóżeczku i próbuję ją uśpić, ale jakoś mi nie wychodzi :tak:no ale może wreszcie padnie :-)

Biabianko bardzo dobrze zrobiłaś, że nic nie kupiłaś u tego babsztyla :wściekła/y:kurde no jaka kobita! A ja też ważę tyle co przed ciążą, ale niestety tu i ówdzie co nie co zostało i bez ćwiczeń się nie obejdzie :-(ale normalnie jak zakładam niektóre rzeczy to czuję się jakbym w ciąży była i wydaje mi się, że tak wyglądam :confused: a może po prostu przewrażliwiona jestem...
a jak tam - masz siniaka po aparacie? :sorry2:
ja Ci dzieciątka nie podmieniałam! :-p
dziękuje za komplement - przekażę mojemu cudkowi :tak:

megi kurna chata my tu na zdjęcia czekamy, a Ty nam kurczaki przesyłasz :-p:-p:-pBibiana ale my naiwne jesteśmy! :-) a tak na serio to Tobie kochana również zdrowych, pogodnych Świąt, odpoczywaj dużo i nie stresuj się, teraz najważniejsza jesteś Ty i Twoje maleństwo. Wiem, że świat jest cholernie niesprawiedliwy i bardzo współczuję tej dziewczynie, która straciła swoje maleństwo po raz kolejny :-(ja też tego nie rozumiem...

Reghina to ja Ci mogę oddać te 4 kg, no dobra, nie będę zachłanna, niech będą 2 :tak:
Co do uspokojenia niemowlaka to jeszcze pomaga puszczenie wody i przy mojej Naci się to sprawdza :tak:Tylko nie wiem czy bardziej ją uspokaja szum wody, czy to, że sobie patrzy jak się leje...

kera244 przy karmieniu piersią wyjścia są utrudnione, poza tym moja mała ma już 9,5 miesiąca i zostawiam ją jak już uśnie wieczorem i dopiero idziemy na balety :-) a jak miała dwa miechy to mieliśmy iść na grilla do znajomych i tak mi dała popalić przy zasypianiu, że zrezygnowałam, bo jak ona zasnęła to ja padłam zaraz po niej :-) a teraz się z niej robi cycuś mamusi i nie mogę nigdzie bez niej wyjść, bo jest ryk. Zresztą nie ma się co dziwić, jest ze mną cały czas, więc się przyzwyczaiła i nie chce, żeby mnie przy niej nie było. Twoja chandra na pewno wynika z tego, że siedzisz z małym cały czas i nie masz chwilki dla siebie. Ten wypad do fryzjera na pewno dobrze Ci zrobi! Tata na pewno sobie poradzi :tak:

O mała mi zasnęła w trakcie pisania :-) no to idę sobie zrobić herbatkę, któraś przyłączy?

Kurcze troche za puźno weszłam, ja już herbatkę wypiłam i ciasto zjadłam (potem będe płakać że schudnąć nie mogę):-D a teraz zmykam prasować puki mały śpi.

Pozdrawiam

To jestem zmuszona wypić sama :-p

Oczywiście zapomniałam o najważniejszym czyli o złożeniu Wam moje kochane życzeń, bo nie wiem czy tu jeszcze zajrzę dzisiaj jeszcze...

Życzę przede wszystkim dużo odpoczynku, bo zagonione jesteście i na forum nie zaglądacie.

WESOŁYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT SPĘDZONYCH W RODZINNEJ ATMOSFERZE I MOKREGO DYNGUSA ŻYCZĄ DOMINIKA I NATALCIA

Załączniki

• wielkanoc..jpg
    wielkanoc..jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 30
Ja też życzę wszystkim zdrowych, spokojnych świąt, smacznego jajka i mokrego dyngusa no i żeby nasze pociechy były w ten wyjątkowy czas wyjątkowo grzeczne :-)

Staropolskim obyczajem, dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Wasze plany.

Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim Wielkiej Nocy:)

Jednym słowem- Wesołych Świąt dziewczynki dla Was i Waszych rodzinek:):-):-)

reklama
Widzę, że tu pustki, wszystkie świętują? Ja mam nareszcie wolną chwilkę. Krystian jakiś taki dzisiaj niespokojny, nie chce spać, jeść też nie bardzo, krótko śpi, płacze nie wiem czy zęby mu nie będą szły taki jest marudny, chociaż ja tam nic w paszczy nie widzę. Poza tym czas tak szybko mija i mężuś jeszcze tylko jutro ma wolne. :-(
W środę idę z małym do lekarza bo przestał przybierać na wadze tzn. bardzo mało przybiera za to rośnie jak szalony. Ciekawe co mi powie, czy będę musiała go dokarmiać mlekiem modyfikowanym żeby trochę przytył a może będę mogła mu już dawać coś nowego do próbowania.

megicarpenter doszukałam się gdzieś na forum że ty będzinianka jesteś z pochodzenia i jeśli się nie mylę to jesteśmy chyba w podobym wieku więc możliwe że się znamy, bo ja też całe życie w Będzinie mieszkałam jak możesz to podaj swoje dane to znajdę Cię na nk z resztą reszta dziewczyn też może przesłać to chętnie fotki Wasze i waszych maluszków pooglądam (z resztą reszta - ja już zaczynam ze zmęczenia po chińsku pisać :-)).

Pozdrawiam i czekam na relacje ze świąt.

Do góry