reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

witam kochane :-)
mnie troche nie było:baffled: przyjechała do mnie koleżanka za weekend :-)

Megicarpenter no to rzeczewiście duża rodzinka u mnie na chrzcinach będzie 20 osób,rodzice rodzeństwo i moi dziadkowie :-) no i tak trochę bez sensu,bo tutaj są chrzcini o 17:baffled: jak dla mnie trochę za późno,no ale cóż zrobić....

Reghina chwal się jakie prezenty kupiłaś:-)
ja uwielbiam robić prezenty dla całej rodzinki,ale w tamtym roku uzgodniliśmy,że nie robimy sobie prezentów tylko dzieciakom,ja zawsze mam problem co kupić,bo chciałabym wszystko :-Da mój chrześniak za miesiąc ma 4 urodzinki i nie wiem co mu kupić,myślałam o rolkach,ale nie wiem czy nie za mały jest.w sumie widziałam takie maluchy na rolkach,sama nie wiem...
my też całymi dniami na spacerku byliśmy,przynajmniej wtedy mi spał :baffled:a w sobote był taki zmierzły,nie chciał wogóle spać,cały czas marudził,na krok nie mogłam odejść:baffled: i jak o 17 mi zjadł a później o 19 szłam go kąpać to zaraz po kompieli mi padł,nawet nie wypił butli :-D

Wavejka daj znać jak z Laurą,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i nie trzeba będzie operować,od mojej siostry synuś ma dziurke na serduszku,ma za krótką tą przysłonke,nie wiem jak to się fachowo nazywa i jeździ z nim na kontrole do zabrza i lekarz powiedział że nie ma sensu tego opewrować bo ta dziurka jest bardzo malutka i mogą tylko pogorszyc jakby się nie udało zoperować,a dziecku to w niczym nie przeszkadza,jedynie nie może być nurkiem i pilotem,wiem ze Laura ma inną wade ale trzymam kciuki aby również dobrze sie skończyło.

Domik Cosmolady wy to macie z tymi ładowarkami,zgadałyście się czy co??hihi

byłam w kauflandzie i była promocja pieluch huugiesów za 35 zł 86 szt.i jużwychodziłam i mówie do męża żeby sprawdził paragon(a nigdy tego nie robie)patrze a na paragonie pieluchy 50 zł:wściekła/y::szok::wściekła/y:ale się wkurzyłam,poszłam i haje im zrobiłam,że są oszustami i jak mogą tak oszukiwaćludzi przecież to 15 zł różnicy no ale oddali mi różnice,od dziś muszę sprawdzać paragony,bo pewnie nie raz dałam się w robić w niby promocje,ehh szkoda słów...nwet nie usłyszałam od nich przepraszam....

idę zaraz na spacerek z moim urwiskiem :-)

reklama
Kochane gdzie się podziewacie?!?!?!?! :-:)-:)-(już nie chcecie gadać? :-:)-:)-(

Już mi przyszła nowa ładowarka, więc ja się melduję :happy2:

Bibiana kurcze no widzisz jacy oszuści! Dobrze, że sprawdziłaś ten paragon! Nawet nie myślę, ile ludzi dało się na to nabrać... Rany ja też raczej nie sprawdzam paragonów :sorry2:
A jak tam spotkanie z koleżanką?

My też byłyśmy dzisiaj na spacerku, ale wiało tak, że czapkę musiałam z szafy wyciągnąć i założyć na łeb :-)

Domik wszystkie kobitki pewnie robią porządki przedświąteczne :-)

a spotkanie fajne,popijałyśmy sobie martini ze spritem i limonką no i trzeba bylo troche poobgadywac naszych znajomych:-D:-D

Filipek już spi,ta zmiana czasu na dobre mi wyszla,nadal zasypia po kąpieli i zamiast budzić sie o 7 budzi sie o 8 hihi.

Domik a jak tam twoje spotkanie??mi brakuje takich babskich wypadów,jeszcze jak nie mieszkalam w tychach to zawsze robiłyśmy sobie babski comber...ehh..brakuje mi czasem tych czasów:-)

:) :) witam witam :) tak cichutko tu ze szok :) mi też brakuje babskich spotkań takich spontanów:) bo teraz to już czasem nie mam sił :)

PS wróciłam z wizyty u lekarza maluch waży 1780 gram :) mamy odpoczywać i cierpliwie na niego czekac ahhhh juz nie moge sie doczekac
:)

ale już kwieceń :)

porządki święta :) a po świetach nasze spotkanie :)

Witam , witam i melduję się na stanowisku:-)
Ja na pewno nie zapomniałam o naszym kochanym forum i nie zapomne nigdy!!:-)
Tak jak Bbiana pisała- gorączka przedświatecznych porządków:-) U mnie umyte już wszystkie okna , a trochę ich jest:-)
A zakupy , no jak to zakupy , jak zwykle wydałam wiecej jak planowałam, a bo jak człowiek widzi tyle fajnych rzeczy wokół to traci instynkt samozachowawczy i ładuje do koszyka ile wlezie:-D
Synkowi kupiłam na zajączka zestaw do rysowania bo bardzo lubi rysować, i Lenusi w H&M taką sliczną czapusię Z Helo Kitty, no po prostu nie mogłam się oprzec jak zobaczyłam:-)

Bibiana mnie tak mąż nauczył żeby za każdym razem paragon sprawdzać , bo duzo razy się właśnie tak nacięlismy jak ty , tak te niektóre markety własnie lecą w kulki, to taka ich strategia żeby porobic ludzi w konia a nuż się nie skapną:no:
A fajnie że spotkałas się z koleżanką, przynajmniej trochę luzu załapałaś, jak tak się z kims pogada znajomym a do tego jeszze poobgaduje to od razy humorek sie polepsza co nie?:-)
Oj , ja też tak sobie czasem marzę chociaż o zwykłej kawce w towarzystwie przyjaciółki , no ale masz racje to juz nie te czasy beztroski co kiedyś:-)

megicarpenter no super to już 1780 szczęścia i będzie jeszcze więcej:-) Doczekasz sie kochana , czas tak zapiernicza że ani sie obejrzysz jak będziesz tulić dzidzię:-) A my tu na forum bedziemy świętować narodzimy twojego synka:-)

DomiK to dobrze że ładowarkę masz juz sprawną , możesz gadać z nami:-)
Ja tez dziś byłam na spacerku masz racje wiało okropnie, i chyba mnie przewiało bo dostałam kataru i boli mnie ucho:baffled: Mam nadzieje że wy dziewczynki zdrowe:-)

Po świetach oczywiście musimy sie spotkać, juhu ale bedzie super:-)

Witam mamusie
pewnie o mnie zapomniałyscie ale ja się przypomnę :D

my po chrzcinach!!! ahhh piękna chwila mimo że namiętnie do kościoła nie chodzę :p
no ale Krystuś już jest prawdziwym aniołkiem :)
niby po chrzcinach a ja nadal zabiegana!! wrrr marzy mi się chwila dla siebie :) teraz szał pał sprzątanie!! aaaa nie pomoże któraś?
no ale święta!! ahh jako wyrodna mamuśka zostawiam syneczka u babci a z mężusiem jedziemy w góry świętować rocznie ślubu HURRA :-) wiem okropna jestem ale się cieszę że pośpię do oporu i troszkę dychnę od tego całego zamieszania.

Nic lecę prasować a wieczorkiem poczytam co u Was. Miłego dzionka życzę z synusiem i fasoleczką która dokucza jak się tylko da!! hehe synek nie lepszy bo ząbkuje i nie przesypia w ogóle nocy - biedaczek się baaaaaardzo męczy

czesc kobitki :) nie było mnie kilka dni, bo moj ukochany mąz zapomnial zaplacic za playa :) i nie miala internetu , naszczescie dzisiaj juz włączyli.

Ja mam istny sajgon w domu...

Laura jest małą terrortystką , chce sie co chwile przytulac, jak ja odloze to od razu sie budzi i w krzyk, przytule .. cisza.. nic nie moge zrobic:( probuje ja przytrzymac i nie brac ,ale robi sie czerwona z placzu i boje sie ze cos sie jej stanie ( trauma po tych jej zaburzeniach z oddychaniem).

a Amelia zrobiła sie taka przemądrzala ze na wszytsko ma odpowiedz i oczywiscie musi miec zawsze ostatnie zdanie do powiedzenia echh...:)
tkzw DOM WARIATÓW :)

chyba musze sie gdzies wybrac na piwo i odstresowac ;D

bylismy wczoraj z Laurą w zabrzu. Botall zamknal sie samoczynnie ( ufff nie bedzie operacji :) ) , a dziurka w przegrodzie miedzyprzedsionkowej jest mniejsza i przeciek tez mniejszy, ponoc lekarz powiedzial ze do pol roku zrosnie sie samo :)

My w niedziele chrzciny.. ale sie nabiegalam za sukienka dla Laury.. ech.. zeby w sklepach nie bylo zadnych fajnych sukieneczek to juz jakies przegiecie. Ale wkoncu sie udalo znalezc sliczna perelke w lumpeksie.. po chrzcinach wrzuce fotki :)

a ja jeszcze 10 kg do zrzucenia... nie wiem w co ja sie zmieszcze na te chrzciny hehe :p
stoje przed szafa i dostaje szału.. chyba sie jednak wybiore do sklepu moze znajde cos na grubasa :)

Buziak

Cześć dziewuszki :-)

Bibiana moje spotkanie super, powspominałyśmy trochę czasy studenckie ;-)Tym razem byłam zmotoryzowana i nie piłam, więc nie musiałam się na następny dzień męczyć z kacem tak jak ostatnio :tak:A co do babskich spotkań to kochana wszystko przed nami!! :-):-):-)
Mi też zmiana czasu wyszła na dobre, bo mała zamiast wstawać o 5, wstaje o 6 :-) oj a to ogromna różnica o tak wczesnej porze :tak:Dzisiaj wstała o 5.30 zjadła mleczko i przekimała jeszcze do 7.00 :szok:

megi niech rośnie zdrowo ta Twoja kruszynka, a Ty leż do góry dupcią jak tylko będziesz mogła! Cieszę się, że wszystko w porządku!

Dzisiaj już na dworku pięknie i bezwietrznie, więc zaliczyłyśmy z Natalcią spacerek, a teraz ona kima a ja się produkuję na forum :-p

zakazana nawet nie myśl takich głupot, że zapomniałyśmy o Tobie! Pamiętamy i o zdrowie pytamy :-D
fajnie, że już po chrzcinach, może się jakimś zdjęciem pochwalisz, co?
no ja Ci mogę pomóc, pomyć Ci okna? :-)
ale macie fajnie, że jedziecie sobie na rocznicę w góry, przyda Wam się taka odskocznia. A na ile jedziecie i gdzie? Babcia na pewno cała w skowronkach, że z wnusiem zostanie, więc jedź kochana i używaj życia!!!

wavejka to cudowne wieści! Bardzo się cieszę, że wszystko ok z serduszkiem malutkiej :tak:
A co do Twoich obaw jak się robi taka czerwona z płaczu to się wcale nie dziwię, jestem przeciwniczką ciągłego noszenia na rękach, ale w Twojej sytuacji też nie wiedziałabym co zrobić :-(niestety trzeba się dostosować do sytuacji. Ja też bym się bała na Twoim miejscu i ją nosiła...
Musisz też wziąć pod uwagę to, że zaraz po porodzie nie było Cię przy niej cały czas, więc po prostu chce nadrobić stracony czas :tak:Koniecznie wrzuć zdjęcia po chrzcinach, ale nie tylko małej, lecz całej Waszej rodzinki :tak:

A gdzie reszta dziewczyn? Meldować się proszę bo inaczej pogadamy!!! :-p:-D:-p

Kochane a co do naszego spotkania to czy pasuje Wam 24 kwiecień? Bo ja wcześniej nie dam rady ze względu na wyjazd w góry :-:)-:)-(

Buziaki!

witam i widzę, że jednak prace przed świateczne trwają :) ahhhh a ja jeszcze jeden dzien i wreszcie wolne :) tylko tydzien ale zawsze to cos:) mam mase prasowania ale coż jakoś się odrobie :) hehe :)

zapomniałam że czekamy tutaj na dwa maluszki jeszcze oprócz mojego synka :) na maleństwo Zakazanej i maleństwo olimama :) jak sie kochane czujecie ?? :) pamiętaj trzeba wypoczywać i nie meczyć się aż tak :)

reklama
Do góry