reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Cześć dziewczyneczki!

Bibiana to dobrze sobie teściową wychowałaś :-) Ale z tym, że Filipek nie będzie umiał mówić to faktycznie dowaliła :-D Ja jestem uczulona na moją bratową :wściekła/y: ale ona chyba za mną też nie przepada ;-) no cóż - nie da się kochać każdego :-)
Ja też mam totalnego lenia jeśli chodzi o ćwiczenia, a lato się zbliża i trzeba zrzucić brzuszek :zawstydzona/y:
Dobrze, że Filipkowi nie dolega nic poważnego...

Reghina życzę, żeby synek szybko wyzdrowiał!

cosmolady a kiedy ten zlot? ja nic nie wiem :no:

Reghina i Layla to podzielcie się z nami swoją twórczością :tak:

Layla kochana to faktycznie masz nieciekawą sytuację :no:oj nie zazdroszczę. Ale z tego co piszesz masz oparcie w mężu, a to bardzo dużo! Dobrze, że Cię wspiera. Kurcze mama Ci powinna pomóc. Bo rozumiem, że ona już nie pracuje i siedzi z małym jak Ciebie nie ma, tak?

Moja Natalcia też wstaje o 6 i teraz już słodziutko śpi :tak:

olimama wysłałam Ci zaproszenie. Tobie i Oliwierkowi też życzę zdrówka! Rany aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam o tym ortopedzie - no i przez takiego beznadziejnego lekarza dziecko musi mieć operację :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::(

wavejka a Ty tak dodajesz te zdjęcia na nk a u nas się nie pojawiasz - zapomniałaś już o nas?

Dziewczynki czy oglądacie może ten nowy serial na TVNie "USTA USTA"? - ja w tą sobotę oglądałam końcówkę i tak mi się spodobał, że na pewno będę oglądać :tak:Śmiałam się jak głupia :-D

Ostatnia edycja:
reklama
olimama ja to bym tego lekarza co ten gips zakladal to chyba bym udusila:wściekła/y: biedny Oli teraz musi cierpiec.ja mialam sasiada ktory mial porazenie prawostronne i mial operacje na noge i nie wiem co za lekarz go operowal ale po operacji mial jeszcze wiekszy przykurcz i musieli jeszcze raz operowac:wściekła/y: ile dzieciaki musza wycierpiec przez blad lekarzy:wściekła/y:
A tak jeszcze sie zapytam,bo pisalas ze Oli nie mowi,a ma jakas rehabilitacje???a wogole to przystojniak z niego:blink:ma sliczne niebieskie oczka jak moj filipek :-)

Ja nie ogladam ale skoro mowisz ze fajny to w sobote bede ogladac:-Dhe tak jak mowisz nie kazdego da sie kochac hihi:-Da co do zlotu to na wAtku śląsk jest post spotkanie w katowicach :-)

dzis przezylam kolejny szok,wyciagam z szafy pajacyk dla Filipka i okazuje sie ze jest mu juz za maly:szok: ani razu nie mial jgo ubranego,rosnie mi jak na drozdzach:-D

Olimama mnie sie nie pokazuje Twoja nk :-(

Layla zapisz się na ten kurs a małego mozesz zostawiać u mnie-póki nie pracuję to zaden problem a co do Biedronki to ulotki były :tak:

a ten zlot to jest na stronie śląska, wyczytałam że co miesiąc mają być

czesc kochaniutkie :), czytam was codziennie, nawet kilka razy dziennie.. także nie zapomnialam:)
Laura jest taka grzeczniutka ze praktycznie narazie nie wiem ze jest drugie dziecko w domu:)
za to Amelce teraz poświecam duuużo czasu, zeby nie czula ze jak jest nowy dzidzius to mamusia z tatusiem zajmuja sie tylko "nowym" dzieckiem:)

powiem wam ze Laura skonczyla dzisiaj 3 tygodnie.. a ja czuje jakby ta durna macica nic mi sie nei obkurczyła:(, wszyscy pytaja czy moze jeszcze jedno w środku jest... już mam dosc takich zartów , a ja naprawde czuje sie jak w 6 miesiącu !

na domiar złego od kilku dni strasznie boli mnie żołądek .

byłam z Laurką juz u lekarza, powiedziala ze silna jest, aczkolwiek mało na wadze przybrala .przez tydzien całe 50 g !
jutro bede dzwonic i umawiac ja na wizyte u kardiologa i mamy równiez skierowanie do poradni patologii i kontroli rozwoju noworodka z racji tego ze lezala na intensywnej terapii dłuzej niz 7 dni.

przesyłam buziaki

Bibiana mój maz tez ma zajecia,niestety wtedy go nie ma,wspiera mnie inawet kombinował ze moze kogos znalezc do małego na ten czas...a ja sie boje ze mnie juz całkiem dziecko zapomni jak jeszcze te 2 godzinki mnie widziec nie bedzie:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Layla dzieciaki by się bawiły, przyjdź do nas kilka razy żeby mały sie oswoił, ja do konca roku do pracy na bank nie pójde bo nie mam co z małym zrobić, więc chętnie pomogę

Olimama znalazłam Cię ręcznie, zaproszenie wysłane. Współczuję chorej nóżki, a w Prokocimiu jest naprawdę super szpital nie to co te nasze konowały

wuvejka super, że Laurka grzeczna

layla wiesz moze zlobek bylby dobrym rozwiazaniem w takiej sytuacji,synus mialby kontakt z innymi dziecmi,bylby samodzielniejszy,no i twoja mama by sobie odpoczela.

wavejka filipek w pierwszm miesiacu przybral bardzo malutko na wadze ale w drugim ponad 1300:szok: wiec i Laura napewno szybko zacznie przybierac:-)

wiecie jak mi sie do pracy nie chce wracac:baffled:

reklama
No witam z wieczorka miłe panie:-) U mnie trochę zamieszania bo mąż jutro idzie pierwszy raz do nowej pracy i masę szykowania jest , ubrania ,jakieś duperelki, środki czystości, z poprzedniej firmy musiał się zwolnić bo nie dostawał tam wypłaty tylko delikatnie mówiąc kieszonkowe:-)

Layla hehe to widzę , że obie mamy za sobą "przeszłość literacką":-D Ja do tej pory mam zczajone w piwnicy zeszyty z moimi wypocinami:-) A ten kurs angielskiego to świetna sprawa , jesli masz możliwośc się dokształcić to nie rezygnuj bo będziesz potem żałować , a okazja może sie nie powtórzyć.Dasz rade kochana:-)

Bibiana hehe napiszę , napiszę poemat o zupkach i kupkach, albo hymn pochwalny na cześć macierzyństwa:-) A potem opublikuję na forum i oszalejecie wszystkie z zachwytu nad moja twórczością:-) Zresztą obie z Laylą napiszemy:-)

olimama
moja Lena tez niedawno chorowała na to samo , także zycze zdrówka dla synka bo oskrzela to wstrętne choróbsko , moja musiała brać zastrzyki w dupke:baffled: A wysłałam ci zapka na nk:-)

DomiK ja słyszałam ze fajny ten serial ale nie oglądałam jeszcze , nie mam kiedy, jedyny serial który oglądam z fascynacją to m jak miłośc:-)

wavejka
nie martw sie wrócisz do formy zobaczysz i to szybciej niz myslisz, przy dwójcie dzieciaczków tak sie nabiegasz, że ani sie obejrzysz i znowu będziesz smukła i sexy:-)

Bibiana jejku tobie sie nie chce do pracy , a ja nogłabym zaczac pracować choćby zaraz, tak mi brakuje kontaktu z ludzmi, na tym osiedlu co teraz mieszkam nie znam nikogo , bo niedawno dopiero sie wprowadziliśmy i czuje się kurcze taka samotna:baffled: A pochwal sie jaką masz pracę?

Do góry