reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

reklama
Madie no to się mężuś postarał, ręcznie robiona kartka to naprawdę dowód , że się o drugiej osobie myśli w zupełnie wyjątkowy sposób, a z tego co rozumiem , to pewnie mąż w delegacji jest? Nie jestem w temacie , bo nie czytałam regularnie tego wątku, więc mam braki:)

Dziewczyny ten filmik z You Tube... nawet boje sie go ogladać, bo czytałam komenty , ponoc jest wstrząsający!! A ja jestem bardzo wrazliwa, aż za bardzo chyba...nie moge patrzec na cierpienie dzieci i nie rozumiem rodziców którzy potrafia skrzywdzic bezbronnego dzieciaczka:(

Hej Dziewczyny ja jestem z Będzina ale jeszcze nie mamusia mam nadzieję że się uda. Mam pytanko czy znacie i możecie polecić jakiegoś dobrego gina z naszych okolic który robi usg ? Muszę się wybrać na monitoring cyklu gdyż nie umiem określić dni płodnych i przez to starania od listopada nie przynoszą efektów :( Bardzo proszę o info.
Pozdrawiam Was i serdecznie gratuluję że macie już swoje "Fasolki" :)

Eva27, od listopada minely dopiero 4 miesiace, wiec to bardzo krotko. My staralismy sie od wrzesnia, a zaskoczylo dopiero w kwietniu- przy moich mega nieregularnych cyklach to byl prawdziwy cud. Ale udalo nam sie wstrzelic w odpowiedni dzien, bo poczelismy syna :-) Nawet w szpitalu sie lekarze dziwili jak nam sie udalo tak szybko zajsc w ciaze przy tak rozregulowanych cyklach.
Zamiast wydawac kase na monitoring, to zainwestuj w dobry termometr i zacznij sie obserwowac.

Reghina, zgadza sie- meza mam chwilowo tylko przez telefon i listy. A kartki i listy sa przecudowne- nie dosc, ze wierszyki, mnostwo cieplych slow, to jeszcze rysunki, wycinanki... Jednym slowem nie podejrzewalam meza o taki talent, wiec tym bardziej jest to dla mnie mile i wyjatkowe.

Eva27 też sądzę że nie masz się jeszcze czym martwić. 4 miesiące to krótki okres czasu. Choć dobrze wiem jakie ciężkie jest to oczekiwanie. Jak będziesz chciała do mogę podać Ci na priva namiary na mojego lekarza. On przyjmuje w Będzinie prywatnie, a w Sosnowcu na kasę chorych (ale tam nie ma dobrego aparatu usg - wiadomo jak to jest państwowo:no:).
A z jakiej dzielnicy Będzina jesteś?

Dzięki Dziewczyny z słowa otuchy:) Mam nadzieję że się uda jak nie to trzeba będzie sie przebadać. Treraz próbujemy :))
Maga83 jeśli możesz wyślij mi namiary na tego lekarza zawsze warto się zbadać,zrobić usg może się trochę uspokoję :)

witam sie

Eva moje zdanie jest takie (a w tym temacie jestem troszkę doświadczona:), że jeżeli masz jakieś obawy idz do lekarza:) mnie tez każdy mowil, ze to dopiero tyle a tyle a potem jak przyszlo co do czego to starałam sie 2 lata. Moje zdanie jest takie, że najlepiej isc za wczasu do lekarza niz potem się dołowac:) Jeżeli masz miec jakiekolwiek leczenie (mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala) to lepej jest je zacząć wczesnie:) Trzymam kciuki:)

Eva27 wysłałam Ci namiary na priva:-). Jakbyś jeszcze chciała coś wiedzieć, to pisz. Pomogę w miarę możliwości.

Pajkaa wlaśnie dlatego chcę iść, wcale nie zakladam że coś jest nie tak tylko po prostu chcę wiedzieć dokladnie kiedy mam owulację i możemy sie bardziej starać:) Lepiej wiedzieć wcześniej nawet jakby coś bylo nie tak to zawsze można jakoś wybrnąć a nie potem się martwić że za poźno :) Maga83 wielkie dzięki za wiadomość:)

reklama
Nareszcie jestem :) choroba puściła na tyle, że jestem w stanie w miarę funkcjonować, choć jeszcze czasem brak mi sił... Niestety konieczny był antybiotyk...

Eva27 życzę, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku i żeby Wam się udało :)

my starania zaczęliśmy w marcu, a w sierpniu się udało. Proponuję zmienić otoczenie. Zbliżają się wakacje, więc może jakiś wyjazd :)
Poza tym słyszałam, że maluszka najlepiej robi się w cudzym łóżku :-)

Potwierdzam, u nas się sprawdziło ;)

Do góry