reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

dzieciak bedzie ze stycznia to prawie kolo mnie, ja urodzona 6;-)

jesli moge doradzic to uwazam ze posciel do lozeczka to zbedna sprawa, z poduszki i tak dziecko korzystac nie moze, a kolderka to pozniej, choc my w ogole nie uzywamy, mamy za cieplo, za to polecam spiworek to super sprawa do teraz w nim spi, oczywiscie w wiekszym rozmiarze, na samym poczatku spal w beciku! :-) za to materacyk musi byc i jakies przescieradelko:tak:

butelki... jedna warto miec ale pewnie chcesz karmic piersia wiec spokojnie... w szpitalu i tak pewnie beda miec... laktator mialam i uzylam doslownie kilka razy, dla mnie nieudany zakup ale skoro mowisz ze wymagaja, ciekawe po co... hm...

co do torby to w szpitalu mialam dwie, ech my baby:-D

mam nadzieje ze pomagam;-), ach zazdroszcze sama chce jeszcze jedno ale... chyba jeszcze za wczesnie,
no i jeszcze przezyc porod, ale... malo juz z tego pamietam:tak:

zycze zebys wytrzymala do stycznia i zeby maz byl przy was!! powodzenia i lepszego samopoczucia!!:tak::tak::tak:

reklama
Posciel jednak wole kupic, chociaz z poduszki nie skorzystam w najblizszym czasie- wiem ze dzieciatko nie powinno spac na poduszce na poczatku.
Ale my mieszkamy w domku i roznie bywa z temperatura w domu. Ogrzewanie jest elektryczne, wiec wystarczy brak pradu przez dluzszy czas i jest zimno. Poza tym jak sa duze mrozy, to tez jest chlodno, bo piec nie daje rady grzac calego domu (prawie 100m kw.) na pelnych obrotach. Wiec kolderke wole miec.
Materacyk chce kupic taki lepszy- nie z gabki, tylko pianka-kokos. Ten z gabki kosztuje ok 35zl, a ten drugi niecale 50, a jest lepszy, bo nie odksztalca sie tak szybko.
Wanienka, no to wiadomo- chce taka zwykla, bez "bajerow", bo uwazam je za zbedne i wbrew pozorom nie do konca wygodne i potrzebne.
Cycem chce karmic, ale butelke wole miec na wszelki wypadek, czy chocby jak bede chciala czy musiala gdzies wyjsc. Wtedy bede mogla sciagnac pokarm i ktos malucha z butli nakarmi.
Po co wymagaja laktatora- nie wiem, ale wole kupic cos w miare w rozsadnej cenie, niz byc zmuszona do zakupu w szpitalnej aptece byle co za 95zl.

Pewnie, ze pomagasz. Jestem kompletnie zielona w kwestii porodu i macierzynstwa, wiec wszelkie rady i sugestie na pewno sie przydadza :-)

to fajnie ze moge pomoc, faktycznie w domku to zimniej, u nas w bloku tak goraco ze zakrecone kaloryfery non stop mam,

odebralismy wyniki i nie mamy lamblii:-) dzis ide po skierowanie do tego alergologa...

a pawelek jakis taki marudny, choc teraz spi juz ponad godzine, zaraz obiadek i na sanki wyjdziemy na chwile bo nadal bialo mimo ze na plusie:tak:

milego dzionka!!!!:-)

k_aralajna, super ze wyniki sa dobre :-)
Marudny, bo moze tez ma juz dosc zimy :-D Jak chyba wiekszosc ludzi. A ja na pewno.

Do konca tygodnia planuje miec juz gotowy pokoj maluszka i porobione zakupki. Torbe tez spakuje dla wiekszego komfortu psychicznego ;-)

Jutro jade na USG. Ciekawa jestem ile wazy moj klocuszek. Ja juz przekroczylam delikatnie magiczne 10kg i kregoslup coraz bardziej cierpi. W zyciu nie wazylam wiecej niz 50kg, a tu juz 57,5-57,7. Brzucho mnie "ciagnie", kolejne 3cm wiecej w obwodzie. Maluch sie tak wypucha, ze az mi brzuch rozciagnal ;-)

witam
kobietki :)

wiec tak... na razie rana jest cały czas suszona .. moj tata ma jeszcze wszystkie palce ale zobaczymy czy tak jeszcze zostanie ... jutro ma znowu operacje ... beda mu przeszczepywali skóre na rece... i mam nadzieje ze sie ona powiedzie i wróci niedługo do domu :) wiadomo czeka go nie jedna operacja i pólroku bedzie jeszcze musial byc pod stała opieka lekarzy ... no moze nie w szpitalu ale na konsultacjach :) no ale najważniejsze ze tata ma nastrój juz lepszy ... przestał sie tak martwic .... i podnióśł sie z załamania jakiego dostał po wypadku .... :)

u nas tez mikołaj był ale tylko poduszkowy natomiast mikolajki u mnie w rodzinie były w sobote .. Franek dostał mase fajnych rzeczy chodzik, duzego pieknego misia, organki grające i taki kwadrat do wkładania róznych figur/ kształtów aha i jeszcze takie kóleczka do ukladania ... aha no i jeszcze krzesełko do karmienia moi rodzice chca kupic i mam z nimi wybrac wiec to pewnie bedzie pod choinke :) my jako ze juz dorosli dostalismy tylko po czekoladzie :( na ten jeden dzien moglabym byc dalej dzieckiem i dostac jakis fajny większy prezent :):):):):biggrin2::biggrin2:

w ogole mam brak czasu na wszystko .. dom - studia - szpital :(
niedługo swieta a ja nawet okien nie mam umytych
masakra !!!:szok:

a jak tam wam mineły mikołajki ??? :)

Madie jak moge sie odezwac w sprawie rzeczy dla dziecka to np jak potrzebowałam butelki bo Franek miał problem z złapaniem brodawki .. i był karmiony butelka .. ale w domu bez problemu przestawił sie na piers. ten materac kokos jest bardzo dobry my taki mamy :) ja kupiłam cała pościel Frankowi poduszkę w komplecie miał taka płaska i kołderkę :) i ponadto bardzo ciepły kocyk :) aha kupiłam jeszcze jeden komplet pościeli na zmiane :) tzn na nałożenie na poduszkę i kołderkę :) nie uzywałam w ogole spiworka :)

o Pawełek ma kolejnego ząbka gratulacje :) i ciesze sie ze nie ma Lambii :)

ja tez bym moze chciała takiego słodkiego drugiego maluszka :) ale Franek jeszcze mały . ale za jakis czas to taką dwójeczkę na raz bym chciała :)

pawelek spi w spiworku bo tak sie rozkopuje ze historia!!:-D

megi dobrze ze tata lepiej, bedzie dobrze, trzymam kciuki!!:tak:

pawelek ma 4 zabka i umie juz raczkowac;-)

reklama
Do góry