reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

karalajna a z czego wysypkę ma Pawełek? moją Laure strasznie odparzyło na pupce jak miala osttanio ta biegunke, niby jej od razu zmieniałam pampka jak tylko zrobila, ale strasznie kwaśny odczyn musiał byc, teraz leczę ją mąką ziemniaczaną, widze ze pomaga.

Madie.. a u Ciebie widze remoncik? spiesz się spiesz kochana juz tylko kilka tygodni :D

reklama
Witajcie. Miałam być częściej i znów ten brak czasu. Kompletowałam wyprawkę, bo coraz ciężej mi chodzić. Niedługo chyba utknę w domu. Dzidzia naciska na nerw kulszowy i ujeżdża mi noga :-(Ale staram się czytać na bieżąco.

Tak, to jedyny szpital jaki nam w zasadzie zostal, poza gorniczym.
Stara, dobra "jedynka". Teraz jest porodowka przeniesiona do starej "dwojki" na czas remontu "jedynki", ale budynek ma zostac oddany pod MOPS.
Tez slyszalam, ze od 15.grudnia ma byc juz otwarty odddzial na "jedynce". Fajnie by bylo :)

Oddział na 100% ma być otwarty 15 grudnia:-) Pytałam lekarza, jak byłam na dniach otwartych. Także na pewno się Madie załapiesz. Ze mną ciut gorzej, bo mam termin właśnie na 15-go :baffled: Jak pytałam, gdzie mam jechać, to lekarz na to: "jak się Pani odbije od zamkniętych drzwi w dwójce, to do jedynki" :szok:
Już kazałam mojej małej "wstrzymać się" do 16-go :-D Tak na wszelki wypadek

witam
wavejka nie wiem z czego ale jesli chcesz zobaczyc wklejalam fotke w watku o chorobach dzieci, brzydka:-(
dzis albo jutro ide z tym do lekarza,mimo iz juz bylismy, nie pomoga fenistil

boje sie ze uczulenie jest na cos co caly czas dostaje czyli na ...mleko:-(

ale dziwne zeby tak w 8 miesiacu...

no nic zobaczymy

a odparzenia tez lecze maka bo najlepsza, ja juz wszystko sprawdzilam, jakis miesiac temu pawel robil po kilka kup dziennnie i tez byl odparzony, teraz sie zmniejszylo do 2,

madie powodzenia z remontem!!:tak:

Ostatnia edycja:
Remont zaczal maz, ale nie udalo mi sie dokonczyc. Dobrze,ze chociaz dach zdazyl zrobic. Teraz gladz sobie schnie. Najgorsze bedzie sprzatanie po docieraniu... Potem malowanko, ustawic meble i po remoncie :) Oby poszlo sprawnie.

k_aralajna, skaza bialkowa?

madie, mam nadzieje ze nie...

wiem co znaczy sprzatanie po remoncie w ciazy, wprawdzie u nas wtedy 'tylko' okna wymieniali ale wiecie jaki syf pozostal...

wytrwalosci zycze i szybkiego konca!:tak:

Remontuje mi tesc i znajomy, wiec staraja sie nie zostawiac syfu. Jedyne co mnie cholernie wkurza, to to, ze nie wycieraja buciorow. Tzn. tesc nie wyciera... Specjalnie polozylam karton przy wyjsciu z remontowanego pokoju i mokra szmate w moim pokoju (sa naprzeciwko siebie, dzieli je tylko ok 1m- schody)... Ale nie, bo po co wytrzec buty z gipsu. Upierniczyl mi cala podloge w moim pokoju i dywan. Mialam ochote naprawde mu powiedziec co mysle. Ale w pokoju uprzatneli po sobie. Zobaczymy jak to bedzie wygladalo po docieraniu i malowaniu. Ale beda musieli mi nieco pomoc w sprzataniu, bo czeka ich jeszcze rozlozenie wykladziny i ustawienie mebli. Ja tego sama nie zrobie.

A co do skazy bialkowej... Wiem cos o tym cholerstwie- mecze sie z tym od bardzo wczesnego dziecinstwa.

o kurcze dziewczyny :D:-) wchodze .. a tu wkoncu jest co czytac :D jestem z Was dumna :):happy:

Maga83 , dziewczynka będzie ? bo wiesz.. kobietki uparte są , wiec zeby nie zrobiła psikusa :D:-D

karalajna.. a gdzie ten wątek? :/ moja Laura tez jakis czas temu dostała mega wysypki ale zeszlo jej dopiero po maści sterydowej:/

Madie.. no to cierpliwa jestes kobieto :D , bo ja bym od razu kazala buciory ściagac :D , albo mop do ręki i niech śmigają z tym koksem :D Madie Ty będziesz miała córeczkę tak? jak chcesz to mam dużo ciuszków po Laurze, moge Ci dac.. bo nie mam co z nimi zrobic a na allegro nie chce mi sie wystawiac :)

karalajna.. obejrzałam fotkę którą wrzucilas .. hmm to takie plamy przesuszone? moja Laura miala podobnie ale na twarzy ! i szyjce.. zmienilismy mleko na HA , do tego masc na bazie sterydów i zeszło samoistnie... jakis czas temu wrocilismy spowrotem do mleka zwyklego pijemy Nan 2 r , i wysypka juz sie nie pojawia, czyli nie była to skaza białkowa, a raz jeszcze wyskoczyla jej podobna wysypka po brzoskwińce .. ło jezu chyba z tydziem jej schodziła...
czekam na wieści od lekrza
buziaczki dla Pawełka :*

Wavejka u mnie sie szykuje maly mezczyzna- tak przynajmniej wynika z tego co nam pokazal. Ale jak masz jakies takie nie-rozowe, to mozemy z czasem dobic jakiegos targu. Na razie mam troche ciuszkow na poczatek i nie chce kupowac wiecej, bo nie wiem jaki sie maluch urodzi. Wole pozniej dokupic niz zeby wydac niepotrzebnie kase, a ciuszki beda niewykorzystane.

k_aralajna, dotarlam do zdjecia- to zdecydowanie nie wyglada jak skaza bialkowa. Szczerze mowiac u siebie widzialam juz przerozne formy alergii pokarmowej i nijak mi to do pokarmowej nie pasuje.
Moze na proszek albo cos ma uczulenie?

Ostatnia edycja:
reklama
madie to mnie pocieszylas, ale jak na proszek za dlugo sie to trzyma, juz ponad 3 tygodnie a moze i miesiac...
kapiemy w emolium od czasu gdy sie pojawila, pierzemy w loveli (zreszta z jednym wyjatkiem na vizir sensitive caly czas pierzemy w loveli) wiec to chyba tez nie to... sama nie wiem

na razie nie zmieniam mleka ani nic tylko poczekam co powie lekarz

problem tylko w tym ze zostawilam portfel z karta do lekarza u znajomych i chyba najwczesniej jutro go odbiore wiec dopiero wtedy moge sie wybrac, bez karty nie wejde

Do góry