reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sny;]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja sobie myślę, że ta zwiększona ilość snów (u mnie też raczej mało przyjemnych - dziś psychopata z karabinem maszynowym) może mieć związek z tym, że w ciąży nieco dłużej śpimy i dajemy snom szansę.
Pozdrawiam,
Magdalena

reklama
Idzia ja tam nie wiem czy mi się więcej śni. po prostu intensywniej i mniej przyjemnie niż zwykle. ja też sobie nie zdawałam sprawy, że innym się to zdarza i w sumie nie wiązałam tego z ciążą. A tu się okazuje, że całkiem nas sporo z tymi koszmarami :) idę spać :mad:

a mnie od jakiegos czasu przestaly dziac si etakie rzeczy...snie o pierdolkach raczej np wczoraj o flamastrach :) ktore dzis kupil mimezus:)

Spokojnie, dziewczyny!
Nie są to sny prorocze, nie przywiązujcie do nich zbyt wielkiej wagi. Każdy z nas śni, tylko nie wszyscy pamiętamy później co, zazwyczaj pamięta się to co przeraża, co ma większy wpływ na nasza psychikę (tak jak małe dzieci nie będą pamiętać, że były z tobą w zoo ale zapamiętają śmierć ukochanego dziadka, babci). Ja również śnię różne rzeczy, ale nie koszmary, troszkę seksu (mam narazie zakaz to pewnie dlatego).
Acha i jeszcze jedno jak byłam w ciąży z Wiwi to śnił mi się cały czas chłopczyk więc byłam przekonana, że urodzę synka a na świecie pojawiła się mała Wiktoria. I co Wy na to???

Ale mi zawsze mówiono, że sny sprawdzają się na odwrót więc w Twoim przypadku Aska zgadzałoby się.

Chodziło mi o Twoje sny w poprzedniej ciąży. Ale tak naprawde to uważam, że nie powinno się zbytnio przykładać uwagi zarówno do snów jak i wszelkich innych przesądów związanych z ciążą.

no tak,,,,, a wczoraj mi sie snilo, ze Bog z aniolkami wybierał dla mnie brzuch i chcial mi przypisac strasznie duzy;]] i ponoc tak krzyczalam ze mnie trzeba bylo obudzic ;/ i jak tu sie wysypiac??eh

No i mnie się zdarzył horrorek. Naczytałam się o waszych snach i udzieliło mi się.
Śniło mi się, że byłam w cyrku z mężem, zachciało mi się siusiu, więc wróciliśmy do domciu a tam patrzę = krwawię, sporo i czerwona krew. Jak to w śnie bywa po chwili okazało się, że to nie krew tylko woda. ODESZŁY MI WODY! krzyczę i budzę się przerażona.
Straszne, juz nie będę jadła przed snem.

reklama
a mnie si edzis snilo ze jakas Laleczka dowalala sie do mojego meza...a ja tu z brzuchem bylam i tylko na nia krzyczalam...:(:(:( oj duzo by opowiadac ale to bylo straszne!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry