reklama
moniczka84
Początkująca w BB
ja swojemu nie daje ogolnie smoczka, zeby prochnicy nie mialo, bo sie tego obawiam i to bardzo
tez nie dawalam, a nawet sam nie chcial, ale odkąd byl przeziebiony i mial gorączke to smoczek pomagal uspokajal i teraz często ciąga smoka, ale żeby wlasnie uniknąć jakis wad zgryzu czy tym podobnych to ja mam smoczek silikonowy z gumką ortodontyczną z akuku, no i lepiej się odpowietrza, to maly nie ma jakis zaczerwienien czy krostek wokół buźki
MajeczkaPL
Zaangażowana w BB
za waszymi radami, kupiłam ten smoczek silikonowy akuku, na razie po to by miec na wszelki wypadek, bo córeczka jeszcze sie smoczka nie domaga
za waszymi radami, kupiłam ten smoczek silikonowy akuku, na razie po to by miec na wszelki wypadek, bo córeczka jeszcze sie smoczka nie domaga
Przezorny zawsze ubezpieczony Mysle ze bedziesz zadowolona, bo ich smoczki sa naprawde porzadne a do drogich nie naleza
MajeczkaPL
Zaangażowana w BB
no ja dalam jakos kilka zlotych za ten smoczek akuku, takze cena super
entreska
Początkująca w BB
Ja zdecydowanie stawiam na silikon. Przede wszytski, że dziecko musi włożyć więcej wysiłku w ssanie, a ma to ogromne znaczenie dla pozniejszego rozwoju. Mama jest logopedą więc wiem No i dla mnie silikonowe są przede wszystkim trwalsze. Używamy smoczki Lovi. Nie dość, że sliczne wzory to jeszcze trwałe i łatwe w utrzymaniu czystosci, bo np. z lateksem juz jest problem z wyparzaniem.
odnośnie smoków to polecam zajrzeć na Wady i zalety smoczkawszystko dla dziecka i niemowlaka . Fajne i przydatne porady
reklama