reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

no bosko

wczoraj Szymke dowalił dziadkowi na maxa-od kilku dni dziadek znalazł sobie "super" zabawę i wkurza Szymka mówiąc do niego -ty jesteś Franek tak??
a on się denerwuje prawie płącze że nie jest Franek tylko Szymonek.
no i wczoraj jak byliśmy tam na obiedzie a dziadek z uporem maniaka swoje o Franku Szymek pobiegł do kuchni na pólce leży rutinoscorbin przyniósł
-weź dziadek połknij tsy rutinki bo mnie nie możesz zapamiętać może pomoże.a jak babcia spytała co jest dziadkowi
-dziadek ma chorą głowę nic nie pamięta.

i powiem wam nie reagowałam, bo już tyle razy zwracałam mu uwagę że to głupia zabawa go tak denerwować więc ma za swoje.wiem to może mało grzeczne ale trudno.

reklama
no ale dziadek już naprawdę od tamtego czasu tak sobie nie żartuje.a pod choinkę dostanie witaminy z żenszeniem -geriavit.:-D

niezle lutowkowe cwaniaczki!
LUsia jak wraca z przedszkola to zawsze pyta co robilam, wiec jej mowie ze to i tamto, az w koncu patrzy na mnie wczoraj, dotyka twarzy i mowi: "Mama bylas na solarium?" (skubana wie ze bylam rzeczywiscie! ) , ja na to: TAk a ona: "A, zapomnialas mi powiedziec!"

niezle lutowkowe cwaniaczki!
LUsia jak wraca z przedszkola to zawsze pyta co robilam, wiec jej mowie ze to i tamto, az w koncu patrzy na mnie wczoraj, dotyka twarzy i mowi: "Mama bylas na solarium?" (skubana wie ze bylam rzeczywiscie! ) , ja na to: TAk a ona: "A, zapomnialas mi powiedziec!"

:-D:-D:-D
Dobre.

szkoda że nie potrafię wklejać filmików a zresztą ten jest dłuuuuuugi robiliśmy pierogi no i zakwas na barszcz miałam rozłożoną ściągę z przepisem a Szymek patrzy w gazetę i mówi
-ty rób a ja ci przeczytam
no i czyta:
-robimy barszcz dodaj pięć jajek trochę gliny wymieszać -to może ja wymieszam później
-mamo pamiętaj dodać buraki takie czerwone
-dobrze pamiętam
-no i takie pachnące listki. tylko skąd teraz weźmiemy listki, mogą być te od kwiatka??
-nie ja mam specjalne-odpowiadam
-a to dobrze że o tym pomyślałaś ale pamiętasz o glinie??? bo barszcz będzie nie dobry.:eek::eek:

ciekawe skąd ta glina:-D

reklama
Do góry