reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

reklama
Emilka R mówi dość dobrze od dawna :-D no przecież jej Roki jest na R :-D

a dzis jej kazałam pozbierać domino a ona :no:"nie umiem jestem mała " i tak się tłumaczy byle by się wykrecić ;-)

właśni słyszę jak Emilka woła "ratunku...ratunku ..." idę do jej pokoju ona siedzi i się śmieje i mówi "mama ratuj potwór":szok:

Ostatnia edycja:
Gosia, niezła jest Emi :-D
A to, że Emilka umie powiedzieć wyraźnie literkę r, to nie dlatego, że Wasz pies nazywa Roki :rofl2: Nasz nazywa się Karo, a jest Kalo :laugh2:

Paulina do Oliwki, gdy ta udawała, że śpi:
-Ty mała, nie śpij!
A Oli na to:
- Ja nie śpije! Już obudziłem się! Zaraz wstaje!
No nie może się nauczyć, że jest dziewczynką :baffled::-D

A przez to, że starsze dzieciaki mówią do Oliwki czasem Ty mała, to ona też do nas tak mówi. Np do Tomka mówi, jak jej każe zbierać zabawki:
- Ty, mały! Jeszcze chcę się trochę pobawić!

hihi "ty mały" :-D dobre

Emilka tez mały cwaniaczek jak trzeba sprzatać :-)hihi

Zosia tez zamiast R mówi L

ogolnie nie wymawia końcówek np.
balo zamiast balon
pii zamiast pić

ale nauczyła się mówić ss i wreszcie jest Zoo-siaaa :-)

Oliwka dziś przykrywając się swoją poduszką:
- Schowałam się! Pod moim poduszkiem ...

Inna sytuacja: Oli rzuca się Tomkowi na szyję:
- Tatusiu, kocham cię!
Po tym wyznaniu Oli się zamyśliła i zapytała tatusia:
- A dlaczego kocham cię tatusiu?

Oliwka jest boska :-D

Wracam dzisiaj z pracy a Milenka z babcią jeszcze na ogródku, stoją przy płocie z sąsiadką i babcia nam zaczyna opowiadać jak to Milenka dzisiaj w piaskownicy stwierdziła: "Babciu mam wspaniały pomysł! Nie będę nigdy ciężko pracowała!" :-)
Na to wszystkie trzy się roześmiałyśmy a Milenka wtedy skwitowała "No bardzo śmieszne" :szok:

Mnie mój 5 letni synek powiedział dzisiaj ,że mnie kocha tak ,że mu sie ta miłość już w butach nie mieści....:-Dnie pytajcie dlaczego...???:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry