reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

Prześmieszne takie twory słowne!! Moj ojciec mówił: dać pindora.
Babcia zachodziła w głowę o co chodzi, a to chodziło o pomidora!!!!!!
A ja byłam mało twórcza. Razienko zamiast ziarenko.
Julcia cały czas sypie cytatami z pięknej i bestii.
Nie lusiaj się, to będzie ŚCITAĆ.
Zamiast:
Nie ruszaj sie, to bedzie szczypać. :)
I tworzy: nie ścipaj!! Mówię: nie szczyp. Ale po kolejnym cytowaniu znów łaie się za policzek i mówi: nie ścipaj.
Umie powiedziec "nie szczyp", ale nie potrafi zapamietac ze Bella mówi "to będzie szczyPac", a nie szczyTac. :)

Krzyczy jeszcze jak ogląda baję: Koniu wlaciaj!!!!!!
I: wilku ziośtaw beśtie!!!!!

A Milenka niezła z tymi łyżeczkami, dobra jest! Juz od razu okradziona!!!!!!! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Patri wogóle to bardzo, BARDZO miło Cię tu znowu widzieć!!! :tak::-D:tak:

Milenki słowotwory to np.: hopus kopus (hokus pokus), bijonka (biedronka), kapijusz (kapelusz), jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopiszę...

ale sie usmiałam :-):-D
Patri witaj :))

a nasz chrzesniak mówił zamisat dvd to -wi didi:-D

a nasz sasiad mówił tak : wujek bobu bobu ! mój tata pół dnia nie wiedział o co chodzi
bo skąd dziecko ja Ci w zimie wezmę bobu!?!?
a on chciał herbaty :sorry2::-D

dawno to było chyba z 20 lat temu :sorry2:

W sumie fakt wuięcej takich słowotworów Julci było :)
nawet spisałam je, to Wam tu napisze :)
Do tej pory Julcia mówi "Nie ma kisicia bo sią chlumy"
Co znaczy: Nie ma księżyca, bo sa chmury :-)
Kisić! :-)

Jak miała półtora roczku mówiła:
salomot = samolot
papośka :-D = papużka
i hit:
SIKI :-D = naleśniki!!!!!!!
BIEGONKA = biedronka
pociom = pociąg
balam = banan
pikum = piłka
APAM = lampa :-D

a teraz co tam ciekawego:

pikwik = pingwin
osiemnica = ośmiornica

troche tego jest, ale muszę spisac sobie, bo na gorąco nie pamiętam więcej z tej doby śmieszności :)

W sumie fakt wuięcej takich słowotworów Julci było :)
nawet spisałam je, to Wam tu napisze :)
Do tej pory Julcia mówi "Nie ma kisicia bo sią chlumy"
Co znaczy: Nie ma księżyca, bo sa chmury :-)
Kisić! :-)

Jak miała półtora roczku mówiła:
salomot = samolot
papośka :-D = papużka
i hit:
SIKI :-D = naleśniki!!!!!!!
BIEGONKA = biedronka
pociom = pociąg
balam = banan
pikum = piłka
APAM = lampa :-D

a teraz co tam ciekawego:

pikwik = pingwin
osiemnica = ośmiornica

troche tego jest, ale muszę spisac sobie, bo na gorąco nie pamiętam więcej z tej doby śmieszności :)
Mala debesciara zdrowo sie usmialam :-D

Też obstawiam czekoladę :tak:

Paulina ze swoim chłopakiem Wojtkiem spotyka się już ponad 2 lata, więc właściwie Wojtek towarzyszył Oliwce od urodzenia. Oli tak go strasznie lubi, że często o nim mówi, bawi się że do niego dzwoni na przykład hehe. I kiedy wczoraj Wojtek przyszedł do Pauliny, to Oliwka rzuciła mi się do nóg (tylko tyle dosięga ;-)) objęła go rękoma, przytuliła się i powiedziała: Wojtku kochany, nareszcie przyszedłeś!!! :szok::-D Wojtek stanął jak wryty, bo aż takich wyznań do siostry Pauliny się nie spodziewał :no::-D

reklama
Kasiad, super!!!!! :D
Hej Susu i wogóle hej Wam wszystkim , stęskniłam się troszkę :-) .:tak: .
A kokolala to coca-cola. :-) :-) :-)
Teraz juz ładnie mówi:

"Dać kokakolę?"

Nowoczesna dzidzia: koka kola, flytki i chipsy...

Ostatnia edycja:
Do góry