reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

Julcia uwzięła się na dziadka. Jak dziadek do niej zagaduje, to ona krzyczy "NIEEEEEE!!!!" . A jak dziadek na to: no co do mnie krzyczysz?!! To ona do niego: "Uspokój sie dziadek!!!"
A potem to juz poszło na resztę rodziny: "uspokój się tata", "uspokój się mama...".

Najczęściej oglądaną bajką jest "Piękna i Bestia" I jest tam fragment, który Julcia cytuje dosłownie, na przykład w takich miejscach jak winda...: "ROZWALĘ TEEEE DRZWIIII!!" ...

Dziś doszło coś nowego. Zlepek obydwu: "Uspokój się tata, bo rozwalę drukarkę!!!"...

Niezłe z niej ziółko.

A swoją drogą super wątek.

reklama
Patri, gdzie się tyle czasu przed nami ukrywałaś :confused::angry:
Mam nadzieję, że już wróciłaś na stałe :confused:

A dzieciaczki super fajne i pomysłowe :-D:tak:

Oli dziś chciała pić, ale gdzieś zapodziała swój kubek. Powiedziałam do niej, że jak chce pić, musi najpierw znaleźć i przynieść mi swój kubeczek. Więc wstała i zanim naprawdę zaczęła szukać, zawołała:
Kuuubeeek! Gdzie jesteś?...

Patri, gdzie się tyle czasu przed nami ukrywałaś :confused::angry:
Mam nadzieję, że już wróciłaś na stałe :confused:

A dzieciaczki super fajne i pomysłowe :-D:tak:

Oli dziś chciała pić, ale gdzieś zapodziała swój kubek. Powiedziałam do niej, że jak chce pić, musi najpierw znaleźć i przynieść mi swój kubeczek. Więc wstała i zanim naprawdę zaczęła szukać, zawołała:
Kuuubeeek! Gdzie jesteś?...

:-D
He,Kuba też tak często mówi.Najczęściej szuka kapci w ten sposób.
Kubula z bajki podchwycił ostatnio powiedzonko "o rety" i "uwaga idę":tak:

Milena tez w ten sam sposob szuka rzeczy. A jak nie moze znalezc to wola ''ojejku, zgubio sie, zgubilo''. I sie cieszy:tak::tak:
Ostatnio zaczela wolac '' Uwaga start'' i pozniej zaczyna wariowac. No i jak czegos nie moze zrobic, albo dosiegnac to wola '' Ratunku, pomocy'' i oczywiscie cieszy sie na calego

Rano do Kuby
"proszę nie włanczaj lampki!"(i tak ze trzy razy...:baffled:)
A Kuba przyciskając lalę do włącznika
"Lala łącza,oj,oj lala!":-D

Hehe, Kubuś dobry :tak: Widzę, że to nie tylko Oliwka zrzuca winę na innych :-D

Oliwka ostatnio znów strasznie się garnie do dzieci spotkanych na dworzu lub sklepie. Do każdego prawie podchodzi i daje cześć. I się przedstawia:
Jestem Oliwkiem, wiesz? :-D Nie wiem skąd ten Oliwek jej przyszedł do głowy hehe.

Milenka ma swoją szufladę w kuchni z kubeczkami, łyżeczkami, buteleczkami i t p. Jak czegoś potrzebuje, to sobie z niej bierze. Wczoraj grzebie i grzebie dość długo w szufladzie, w końcu przychodzi do pokoju i z zawiedzioną minką oznajmia:
- Do licha ciężkiego nie ma łyżeczek! Ktoś mi ukradł łyżeczki! (były akurat w zmywarce) :-)

reklama
Hehe :-D w takim tworzeniu swoich wyrazów był mistrzem mój Damian.
Np. bardzo długo na długopis mówił długipopis, chyba miał z 6 lat, jak się nauczył wreszcie poprawnie.

Do góry