reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

reklama
Wczoraj byliśmy u moich rodziców. Tata z kuchni przyniósł drewniany taboret polakierowany bezbarwnym lakierem, także widoczne były na nim sęki. Oliwka drapała ten taboret przy sękach, skubała i ciągle pytała co to jest. Mówiliśmy jej, że sęki, ale widocznie nie potrafiła zrozumieć, co to są sęki, bo kilka razy pytała o to samo. Potem w czasie zabawy mój taka chciał Oliwkę posadzić na ten taboret, a ta nogi prostuje, wygina się i woła: Nie chcę tu siadać!
Dziadek zdziwiony pyta się co się stało, a Oli na to: To kesełko jest bludne!

Hehe, widzisz, nauczyła się Gosia od Ciebie :-D:tak:Co do zasikania łóżka, to Oli też się kilka razy posikała na łóżko po stronie Tomka, a potem trzeba było na noc ręczniki podkładać pod prześcieradło:ninja2:

Oli do mnie nieraz mówi z pretensją w głosie: Cicho! jak śpiewam piosenkę z jakiejś jej ulubionej bajki (razem z telewizorem), widać w oryginale jej zdecydowanie lepiej brzmi :-D

A jeszcze mi się przypomniało: wczoraj Oli się obudziła rano i Tomek mówi: Kto to wreszcie wstał? Nasz kochany aniołek! A Oli na to: Tak, to ja, Oliwka! :-D

Ostatnia edycja:
hihi Oliwka jest boska :-D

może nie śmieszne ;-)ale napiszę że jak usypiałam Emilkę o 21:00 ( zawsze jak R gada to mówię cicho bądź bo ją usypiam ...)wiec Emilka zasypia a ja coś mówię do R a ona do mnie z pretensjami "mama cicho bądź ,Emilka śpi " odwróciła się na bok i zasneła

...a potem patrzę i się posikała na R miejscu gdzie śpi;-)

Hehe, widzisz, nauczyła się Gosia od Ciebie :-D:tak:Co do zasikania łóżka, to Oli też się kilka razy posikała na łóżko po stronie Tomka, a potem trzeba było na noc ręczniki podkładać pod prześcieradło:ninja2:

Oli do mnie nieraz mówi z pretensją w głosie: Cicho! jak śpiewam piosenkę z jakiejś jej ulubionej bajki (razem z telewizorem), widać w oryginale jej zdecydowanie lepiej brzmi :-D

A jeszcze mi się przypomniało: wczoraj Oli się obudziła rano i Tomek mówi: Kto to wreszcie wstał? Nasz kochany aniołek! A Oli na to: Tak, to ja, Oliwka! :-D
Emilka i Oli to debesciary:tak::-D

reklama
Do góry