mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
A ja odkryłam nową przekąskę - orzeszki ziemne w skorupce chilli :-) pyyyychhhooota :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
moja mama wysyla mi paczuszki ale taka paczka z polski do mnie idzie prawie miesiac i juz raz mamus wyslala sloik to sie potlukl wiec takie rzeczy odpadaja. musze czekac na swieza kapuste do zimy a kiszonej tu chyba wcale nie maja a takie pakowane to dlugi termin waznosci maja?Milencia, może paczkę ci zrobić - jest kapusta i ogórki w foliowych zgrzewkach, powinny wytrzymać ;-)
Ogólne to współczuję, bo ja w lato tylko na warzywach i owocach mogę żyć - niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba. A jak masz tak mało witamin to chociaz jakimiś lekami się wspomagaj (witaminami w tabletkach).
ale to bez sensu.... bo np można wysłać paczkę żywieniową którą trzeba dodatkowo niestety opłacić.... i idzie ona zaledwie2-3dni....moja mama wysyla mi paczuszki ale taka paczka z polski do mnie idzie prawie miesiac i juz raz mamus wyslala sloik to sie potlukl wiec takie rzeczy odpadaja. musze czekac na swieza kapuste do zimy a kiszonej tu chyba wcale nie maja a takie pakowane to dlugi termin waznosci maja?
Ka...m no wlasnie priorytetowa idzie tak dlugo to zywkla to by pewnie z 3 miesiace szla. niestety z tego co wiem to nie ma czegos takiego jak paczka zywieniowa bo moja mama sie o wszystko wypytala nie wazne co tam jest idzie tyle samo. a oni wszystko do istanbulu wysylaja a jeszcze zanim sie do mnie przez cala turcje dowlecze to sporo czasu. polskich sklepow nie ma. jest carefour ale nawet smietany nie ma albo frytek mrozonych wszystko jest z tureckich produktow.ale to bez sensu.... bo np można wysłać paczkę żywieniową którą trzeba dodatkowo niestety opłacić.... i idzie ona zaledwie2-3dni....
ale trzeba uwzględnić że to żywieniowa oczywiście... a jak nie to priorytetem zwykłym.... do IE idzie taka paczka priorytetowa w 4-5 dni... więc do Ciebie też by jakoś tak szła.....
a takie produkty mają ważność ok kilku miesięcy....
ja wiem że jak ostatnio w folii ogórki kiszone kupiłam to miałam ważność do końca listopada
a może mapie polskie sklepy??