reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
no wlasnie smaki. ja mam z tym ogromny problem bo mi te tureckie dania nie smakuja :dry: ciagle mam ochote na cos z polski a tu trudno dostac. kapusty kiszonej strasznie bym pojadla ale nie ma ogorkow kiszonych tez nie. z grzybow tylko sa pieczarki a ja za grzybami strasznie szaleje. w polsce sezon na mlode ziemniaczki, kalafiorki i fasolki i mloda kapustke a tu tego nie ma teraz w lato nawet marchewki nie ma :wściekła/y::angry: nerwy mam takie ze szok, tu ciagle cos z pomidorow gotuja i juz patrzec na pomidory nie moge :dry:

Milencia, może paczkę ci zrobić - jest kapusta i ogórki w foliowych zgrzewkach, powinny wytrzymać ;-)
Ogólne to współczuję, bo ja w lato tylko na warzywach i owocach mogę żyć - niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba. A jak masz tak mało witamin to chociaz jakimiś lekami się wspomagaj (witaminami w tabletkach).

Milencia, może paczkę ci zrobić - jest kapusta i ogórki w foliowych zgrzewkach, powinny wytrzymać ;-)
Ogólne to współczuję, bo ja w lato tylko na warzywach i owocach mogę żyć - niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba. A jak masz tak mało witamin to chociaz jakimiś lekami się wspomagaj (witaminami w tabletkach).
moja mama wysyla mi paczuszki ale taka paczka z polski do mnie idzie prawie miesiac i juz raz mamus wyslala sloik to sie potlukl wiec takie rzeczy odpadaja. musze czekac na swieza kapuste do zimy a kiszonej tu chyba wcale nie maja :no: a takie pakowane to dlugi termin waznosci maja?

milencia to pozostaje ci tylko samej sobie ukisić. ogórki już po włożeniu do słoika to można po tygodniu jeść :)) gorzej z kapustą :(( no chyba że u Ciebie wogóle nie można teraz akich rzeczy dostać.

moja mama wysyla mi paczuszki ale taka paczka z polski do mnie idzie prawie miesiac i juz raz mamus wyslala sloik to sie potlukl wiec takie rzeczy odpadaja. musze czekac na swieza kapuste do zimy a kiszonej tu chyba wcale nie maja :no: a takie pakowane to dlugi termin waznosci maja?
ale to bez sensu....:baffled: bo np można wysłać paczkę żywieniową którą trzeba dodatkowo niestety opłacić.... i idzie ona zaledwie2-3dni....
ale trzeba uwzględnić że to żywieniowa oczywiście... a jak nie to priorytetem zwykłym.... do IE idzie taka paczka priorytetowa w 4-5 dni... więc do Ciebie też by jakoś tak szła.....:tak:
a takie produkty mają ważność ok kilku miesięcy....
ja wiem że jak ostatnio w folii ogórki kiszone kupiłam to miałam ważność do końca listopada:tak::-D
a może mapie polskie sklepy??

ale to bez sensu....:baffled: bo np można wysłać paczkę żywieniową którą trzeba dodatkowo niestety opłacić.... i idzie ona zaledwie2-3dni....
ale trzeba uwzględnić że to żywieniowa oczywiście... a jak nie to priorytetem zwykłym.... do IE idzie taka paczka priorytetowa w 4-5 dni... więc do Ciebie też by jakoś tak szła.....:tak:
a takie produkty mają ważność ok kilku miesięcy....
ja wiem że jak ostatnio w folii ogórki kiszone kupiłam to miałam ważność do końca listopada:tak::-D
a może mapie polskie sklepy??
Ka...m no wlasnie priorytetowa idzie tak dlugo to zywkla to by pewnie z 3 miesiace szla. :baffled: niestety z tego co wiem to nie ma czegos takiego jak paczka zywieniowa bo moja mama sie o wszystko wypytala nie wazne co tam jest idzie tyle samo. a oni wszystko do istanbulu wysylaja a jeszcze zanim sie do mnie przez cala turcje dowlecze to sporo czasu. polskich sklepow nie ma. jest carefour ale nawet smietany nie ma albo frytek mrozonych :sorry2:wszystko jest z tureckich produktow.

jedynie mogę powiedzieć że współczuję:-(
chociaż słyszałam o paczkach żywieniowych....
kurde przecież Turcja jest tak samo daleko jak irlandia....
no to ja nie wiem czemu tak masz....:-(

reklama
no niezła jazda z tym jedzeniem :baffled:
my to jednak mamy dobrze w tej Polsce

pomyśleć że ja narzekam na jedzenie w Poznaniu wolę jeść na kaszubach
wszystko dla mnie ma tam lepszy smak
od jajka po mięso na które nie moge nadal patrzeć ale może mi minie

Milencia jak teraz pomyślę o jedzeniu w Turcji..... to :sorry2::-pwspółczuję

Do góry