reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Smaczki inne niż mleczko

Mam pytanko do dziewczyn które mieszkaja na wyspach i karmia mlekiem modyfikowanym napiszczcie jakie mleko kupujecie i polecacie! kupiłam dzisiaj aptamil ale jeszcze widziałam s&m cow&gate i nie wiem które lepsze. Jak urodziłam to mały w szpitalu dostawał aptamil jak pokarmu nie miałam wiec zasugerowałm sie tym i dzis kupiłam mu ten aptamil bo mam juz w planach pomalu małego odstawiac od cyca

Ja niestety jeszcze nic nie ugotowałm mojemu małemu cały czas jest na słoiczkach kurde bo ja tak nie lubie gotowac chociaz wiem ze to duzo pracy nie kosztuje poprostu jestem leniwa:(no ale jak wróce z wakacji to postanowiłam wziasc sie za gotowanie :)

reklama
Ela, tego nawet nie można nazwać gotowaniem :) bo ile czasu zajmuje obranie dwóch marchewek itp? :p gotuje się samo, nawet za dużo zmywania po tym nie ma, i masz na 2-3 dni, jak pierwszy raz ugotujesz to sama zobaczysz jak to szybko się robi :)
ja już obmyślam jakie składniki dać następnym razem

a jakie używacie mięso do obiadków???

co do żółtka to my mamy 100% ekologiczne jajka od naszych dwóch babć (a Natalii prababć) więc myślę że wkrótce też zacznę podawać

Ja na razie podawałam żółtko z dynią Gerbera, ale teraz mam sprawdzone jajka, więc będę dokladać sama. PAmietajcie, że daje się jednorazowo tylko pół żółtka!
Co do kaszy manny, ja kupowałam gotową z Bobovity, bo mi się nie chciało gotować zwykłej.

Aptamil to Bebilon w Polsce i jest zblizone składem do mleka kobiecego, dlatego połozne w szpitalu pytają czy będziesz karmić piersią i jak mówisz, że tak to polecaja dokarmiać na poczatku jak mleka w cycuchach brak wlasnie aptamilem, a SMA to niby typowe mleko modyfikowane, mieszanka - tak mi przynajmniej babki w szpitalu mówiły.

Tab no to lista dla mleka kobiecego imponujaca :) można by rzec, że jest "WSZYSTKO MAJĄCE " ;) ;-) ciekawa jestem czy kazde kobiece mleko jest zblizone w swym składzie, czy jest to zalezne od trybu życia i odżywiania sie kobiety karmiącej... niby jak kobieta sie nie odzywia prawidłowo to natura tak to rozwiązała, że do mleka idą jej "zapasy", ale jak takowych zapasów nie ma, ba ma nawet niedobory to pewno w mleku też sa braki - tak mi sie wydaje na "chłopski rozum"...

Ostatnia edycja:
reklama
Tab no to lista dla mleka kobiecego imponujaca :) można by rzec, że jest "WSZYSTKO MAJĄCE " ;) ;-) ciekawa jestem czy kazde kobiece mleko jest zblizone w swym składzie, czy jest to zalezne od trybu życia i odżywiania sie kobiety karmiącej... niby jak kobieta sie nie odzywia prawidłowo to natura tak to rozwiązała, że do mleka idą jej "zapasy", ale jak takowych zapasów nie ma, ba ma nawet niedobory to pewno w mleku też sa braki - tak mi sie wydaje na "chłopski rozum"...

Gdzieś kiedyś czytałam, że dieta ma nieduży wpływ, no ale na pewno ma, z tym, że podobno dopiero mleko matki z BMI poniżej 18 może nie mieć wszystkich potrzebnych składników. No, ale tak jak piszesz, jeśli kobieta ma niedobory czegoś to w mleku pewnie będą tego śladowe ilości, bo z pustego to i Salomon nie naleje, z tym, że to chyba dotyczy bardziej regionów objętych głodem, bo wydaje mi się, że w Europie kobiety są jednak w miarę dobrze odżywione ;)

A jeśli chodzi o żółtko to dałam raz, jakieś 3 tygodnie temu, dostał wysypki, zwymiotował i go przeczyściło, więc na razie odpuściłam, niedługo muszę spróbować jeszcze raz.

Do góry