reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śluz z krwią 39tc

Monika11987

Aktywna w BB
Witam serdecznie. Dziewczyny jak w temacie, jestem w 39 Tc, to moja druga ciąża ( jeżeli ma to znaczenie synka rodzilam rok temu w lutym) czop sluzowy odpadał mi częściami, a wczoraj był zabarwiony krwią I do dzisiaj śluz jest zabarwiony krwią. Powinnam zgłosić się do szpitala? Nie chce panikować, ale przy pierwszej ciąży czop był bezbarwny- żółtawy.

reklama
Witam serdecznie. Dziewczyny jak w temacie, jestem w 39 Tc, to moja druga ciąża ( jeżeli ma to znaczenie synka rodzilam rok temu w lutym) czop sluzowy odpadał mi częściami, a wczoraj był zabarwiony krwią I do dzisiaj śluz jest zabarwiony krwią. Powinnam zgłosić się do szpitala? Nie chce panikować, ale przy pierwszej ciąży czop był bezbarwny- żółtawy.
Daleko masz do szpitala? Generalnie to imo nie ma pośpiechu, ale prawodopodobnie coś zacznie się niedługo dziać. U mnie takie krwiste śluzowe coś zaczęło odchodzić po wyjęciu cewnika na trzy dni przed porodem, podczas indukcji.

Mi czop odpadł z krwią, i potem też miałam trochę śluzu z krwią ale wtedy już miałam regularne skurcze w domu co 5 min i po 2 godz wody odeszły

Daleko masz do szpitala? Generalnie to imo nie ma pośpiechu, ale prawodopodobnie coś zacznie się niedługo dziać. U mnie takie krwiste śluzowe coś zaczęło odchodzić po wyjęciu cewnika na trzy dni przed porodem, podczas indukcji.
Do szpitala mam 2 km, ale nie chce panikować i leżeć nie potrzebnie w szpitalu. Dlatego zastanawiam się czy na tym etapie ti normalne...

Wg mnie juz sie pomału zacxyna poród. Moje dwa pierwsze zaczynaly się od czopa podbarwionego krwią. Piereszy trwał 5 h drugi 4 h. Powodzenia.

U mnie czop odpadł w 38 tc i tydzień później odeszły wody i zaczął się poród :)

Wg mnie juz sie pomału zacxyna poród. Moje dwa pierwsze zaczynaly się od czopa podbarwionego krwią. Piereszy trwał 5 h drugi 4 h. Powodzenia.
O to szybciutko, ja syna rodzilam, od wód płodowych 18 h, od pierwszych od razu bardzo bolesnych skurczy 16h. Więc zazdroszcze i mam nadzieję, że tym razem i u mnie bedzie podobnie 😊

reklama
Do góry