reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

reklama
Joaśka - niezłe z tym kotkiem:-D:-D:-D

A ja wczoraj pościeliłam świeżą (nie nową!) pościel i moje dziecko na prześcieradło (które mam już od pół roku co najmniej):

- Asia, skąd masz takie ładne psecieradełko?

Na to ja:
- Kupiłam sobie.

A Inguch z emfazą:
- Niesamowite!! Kupiłaś sobie!

A jak dałam jej powąchać płyn do płukania tkanin - również z emfazą:

- Cudownie pachnie! Cudownie!

:-D:-D:-D

Zapewne zeszłotygodniowa grypa nie była obojętna dla mózgu :cool2:
Joaska bo sie zakrztusilam przy sniadaniu:)

U nas tez czesto dzieciaki bawia sie w zwierzatka. Maja jest pieskiem albo kotkiem a Maksik jej rozkazuje :sorry::sorry::sorry::sorry:

Joasaka pytanie udaje tylko w domu czy poza domem tez :-p:-p:-p:-pBo jak tylko w domu to nie ma co sie martwic :-D:-D:-D

U nas byla dluga faza na psa potem na zabe ale naszczescie juz sie skonczylo.Kota jeszcze maly nie udawal...Tylko Victor nieraz jeszcze pomaga Rozii szczekac na spacerze:-DOna szczeka i on tez :szok:
Asiun mala powala tekstami:yes:

Asiun to moja Dominika zawszę mi się pyta jak coś robie.
Np. jak obieram ziemniaki to mówi.
Kochanie gdzie kupiłaś ziemniaki.
Ja: w sklepie
Domini: w jakim sklepie
Ja w Asdzie
Domini: Tak w Asdzie.
Ja: tak w Asdzie
Domini: mamuś Kochana jesteś że ziemniaki kupiłaś.

Albo jak coś Dominika zrobi np. zje obiad to sobie słodzi że jest Kochan
Np tak mówi mama zjadłam obiad Kochana jestem i się do mnie tuli..

Inguch mówi pięknie ale czasem ma porażającą składnię:tak:
Dziś chciała z dziadkiem zagrać w grę a dziadek nie dość entuzjastycznie podszedł do pomysłu, że ona go nauczy. No i przyszła do mnie na skargę:

- Asia, ten dziadek w ogóle nie chce, żebym ja go nauczyłem.

:-):-):-)

A w samochodzie słuchamy na okrągło bajki o łaciatym słoniu, z którego wyśmiewają się niedobre hieny. I jest tam też mamut,który mu pomaga. Oczywiście muszę jej co jakiś czas pokazywać w internecie jak wyglądają hieny i mamut a dziś sobie wymyśliła przyjaciela - jest to "hijen" :-D. Całą drogę nim rozmawiała i potem na rękach go niosła do domu, ciągle jej wypadał i musiała się schylać co krok i go podnosić:-). Potem kazała babci go wysadzić, bo chciał siusiu:-D Babcia była nieco skonsternowana, bo nie bardzo rozumiała, o co chodzi, tym bardziej, że ten hijen jest niewidzialny:-D
A w ogóle to mi wytłumaczyła, że:

- to jest taki brzydki hijen tylko trochę piękny

:-D:-D:-D

reklama
Do góry