reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

Mój niuniuch mówi: nie papa (nie pada:-))

A z nowych słówek:

papka (czapka)
tucha (od "kaczucha" - gumowa kaczuszka do kąpieli:-))
wiść (wyjść)
łoki (od "rączki" - farby do malowania rączkami)
koka boi (kotka boli - nasz kotek ciągle dochodzi do siebie po tym potrąceniu przez samochód)
póść tam (pójść tam)
dzie jeś jaja (gdzie jest lala)
jaja posiać tu (posadź lalę tu)
Iiiiip posiet (Filip Poszedł:-))
me ma psia, piesia - (nie ma psa, pieska)
puszek (paluszek u rączki lub nóżki)
pusia (słony paluszek)
i
pusia (poduszka)
kok miaci (kot miauczy)
pieś cieka (pies szczeka)

śmieszna jest bo mówi "nie" ale jak ma powiedzieć "nie ma" to zawsze mówi "me ma":-D

reklama
asiun a ja se przetlumaczylam : "tata, wynies smieci" :) i sie zaskoczylam ze o co innego chodzilo ;-)

Idzia, ta opcja pewnie Asiun bardziej by sie spodobała :-D

Natalka tez tak jak Julek bardzo dobrze odmienia, jestem czasami w wielkim szoku :szok:
I mówi np. ryba (jiyba) jak jest jedna, a jak jest kilka rybek np. na obrazku to mowi "jybki" i tak z wieloma rzeczami. Mówi tez np. jak idzie gdzieś z tatą to "tatom" a nie "tata".:-)
a teraz moja zagadka: co to jest "pa doto"?? Podpowiem, że to osoba.

Idzia, ta opcja pewnie Asiun bardziej by sie spodobała :-D
....
a teraz moja zagadka: co to jest "pa doto"?? Podpowiem, że to osoba.

Pewnie, że ta opcja jest fajna, ale to było jak jechaliśmy samochodem wieczorem i nie było śmieci do wyniesienia:-)

A moja odpowiedź na zagadkę: pan doktor

reklama
Do góry