reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie marcowe mamusie, czyli cukrzyca ciężarnych

Ja miałam robiona w 12 tyg i wszystko było super, jeszcze gin mówiła że dawno takiego dobrego cukru niewidziala. A teraz mi szaleje... a do krzywej jeszcze trochę czasu

reklama
Hmm. Nie wiem nawet. Skoro mi lekarz nic nie mówił to chyba było wszystko w porzadku. Jutro zerkne do wyników i sprawdzę! [emoji5]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem w 20+5 i nie miałam badanej glukozy w zaden sposob :o zapytam na kolejnej wizycie bo to juz bedzie czas na test obciazenia..

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze nie wiem konkretnie ale pewnie jakos w grudniu :p az sie boje bo mam tak ze jak cos mi nie smakuje to gardlo mi sie zaciska i za cholerkę przełknąć nie moge :p

23 tc. Dzień dobry cukrzyco. Ciekawe, od kiedy ze mną jesteś. Czasem sobie wyrywkowo glukometrem mierzę, ale dawno tego nie robiłam. A dzisiaj na czczo szok. 99.

23 tc. Dzień dobry cukrzyco. Ciekawe, od kiedy ze mną jesteś. Czasem sobie wyrywkowo glukometrem mierzę, ale dawno tego nie robiłam. A dzisiaj na czczo szok. 99.
Może wczoraj pojadlas coś na wieczór, albo glukometr swiruje. Zrób jutro z dwóch palców. Jeden taki wynik nie jest miarodajny.

reklama
Dzisiaj robiłam z dwóch palców, 95 z jednego, 99 z drugiego. Za wysoki cukier na czczo miałam w poprzedniej ciąży tylko raz lub dwa na poziomie 91-92 i to dopiero w momencie apogeum cukrzycy, kiedy trzymanie cukru w ryzach to była dzika batalia, także to coś zupełnie mi obcego. Zobaczymy, co będzie jutro. Na razie mierzyłam po śniadaniu i po obiedzie i się zmieściłam w normie, ale wiadomo, jadłam takie w miarę nieryzykowne rzeczy. Na krzywą mam skierowanie między 24 a 28 tc więc jeszcze nie robiłam.

Do góry