Spokojnie, moja diabetolog mowila, ze chore dzieci tak na prawde to dopiero sie zdarzaja przy cukrach rzedu 300 i wiecej, najczesciej u kobiet, ktore mialy cukrzyce jeszcze przed zajsciem w ciaze, a i tak czesto sa zdrowe jesli jest kontrola.
Napisz co mniej wiecej jesz w ciagu dnia i jak czesto, moze cos nam sie uda pomoc.
Ketony to zmora mojej ciazy - u mnie kluczowe bylo znalezienie dobrego chleba (mieszkasz w miescie z dostepem do wiekszych piekarni czy raczej nie ma takiej opcji?) i zjadanie weglowodanow zlozonych do kazdego posilku.
Jakie masz cukry na czczo? W normie? Dobrze kojarze, ze bierzesz juz nocna insuline?
Plus czy nie masz w okolicy szpitala? Ja bym sie udala z zapisami z glukometru na IP, niestety dorzucilabym do tego jakies zle samopoczucie i inne objawy, po to, zeby lekarz Cie przyjal i jednak dal jakies zalecenia odnosnie insuliny do posilkow.
A normy w ciazy przy badaniu HCT sa inne niz normalnie. Ja mialam ostatnio dwa razy kreske w dol a ginekolog uspokoila, ze wszystko jest w porzadku. Jesli bardzo sie martwisz to sprawdz czy preparaty ciazowe, ktore lykasz zawieraja zelazo