reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

Kobitki słodkie powiedzcie mi:

1. Na ile opakowań pasków lekarz może wypisać receptę? Bo mojemu tacie wypisał na 2 (czyli 100szt), a w aptece powiedzieli, że mogą tylko jedno sprrzedać, bo nie mogą więcej niż 90 szt. Rozumiecie coś z tego? Bo ja nie.:no:

2. Piszecie o insulinie. Musicie robić zastrzyki czy tabletki macie?

reklama
no i ja po koktajlu 114:-D
Anilek ja od razu wszystkie wykupuję a dostaję receptę na zapas na miesiąc czyli jakieś 200-250szt.
U nas w poradni tylko insulinę w zastrzykach przepisują

Hej....ale mam dziś dość- ledwie łażę, jakiś ucisk na nerw mam chyba, bo mnie boli jak przy rwie....ale oczywiście pobolewało, a dzisiaj wzięłam sie i poodkurzałam dó, Karolcia górę, a później myłam wszystkiepodłogi od góry do dołu włacznie ze schodami, a to obiad, a to kible i trochę kurzu....padam.....
Po obiedzie 120, potem kilka cukierków i ok, później wciągnęłam sorbet ( sama robiłam z tej mieszanki z Lidla ),a w piekarniku mam drożdżówkę z jagodami i malinami- moja przyjaciółka u mnie była i mi zrobiła, a ja piekę....
Edytko ja mam i na 4 op paski wypisywane, a jeśli chodzi o leczenie cukrzycy w ciązy to tylko dieta i insulina, bo tabletki sa toksyczne dla płodu....
Aisha widzę, ze Ty jak ja reagujesz na naleśniki....:szok::wściekła/y:

Kobitki słodkie powiedzcie mi:

1. Na ile opakowań pasków lekarz może wypisać receptę? Bo mojemu tacie wypisał na 2 (czyli 100szt), a w aptece powiedzieli, że mogą tylko jedno sprrzedać, bo nie mogą więcej niż 90 szt. Rozumiecie coś z tego? Bo ja nie.:no:

2. Piszecie o insulinie. Musicie robić zastrzyki czy tabletki macie?
Ja mam 2 po 50 -2 pudelka hmmm na recepte powinni sprzedac ile lekarz przepisal albo?

Ja dzis po obiedzie 114 ,a kolacja 119 wiec pozwolilam sobie na kakao slabe taka chec mnie naszla zobacze czy mi cukry nie skocza to bedzie ok

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki w ten piękny słoneczny dzień:-D
Mój glukometr zrobił mnie wczoraj znowu w konia:wściekła/y: Po kolacji 2 pomiary 127/113. Jak pójdę do tej poradni przeklętej to ich tam chyba pozabijam. Nie dość że ja tego kłucia tak nie cierpię to jeszcze przez machinerię po kilka razy na pomiar muszę:angry:

A dzisiaj na czczo 78 i mężowy poszedł robić śniadanko. A popołudniu idziemy na 2-3 godz na chrzciny do męza kuzyna bo dostałam pozwolenie na wstanie od gina:-D

Cześć dziewczyny.
Natalia widzisz tyle czasu były super teraz chyba mały wiecej ciągnie i dlatego tak sie mi pieprzy. Dzis na czczo 100 po śniadaniu 110. kurde jem drugie bo jestem głodna.
zastanawiam się w jakim czasie insulina zacznie działać. wczoraj po raz pierwszy ja wzięłam i po kolacji miałam 128 i dzis właśnie rano cukier tez wysoki.:baffled:
moze dziś już będzie inaczej. organizm zacznie inaczej reagować.
Acha i wiecie co mi jeszcze diabetolog kazała- o 20 jeść 2 owoce- żeby dziecku na noc dostarczyć "czystych węglowodanów". mówiłam że wtedy będę miała spory cukier rano- ona "przy insulinie będzie ok". no ale po wczorajszym nie widzę- tego"OK".:crazy:

reklama
Edyta myśle, że troszke czasu upłynie zanim organizm nasyci się insuliną i wtedy cukry się wyrównają. Głowa do góry:tak: bedzie dobrze.
Ja dzisiaj przez te chrzciny odpuszczę trochę dietę popołudniu ale w granicach rozsądku.
Ale bym loda zjadła ale ten kaszel wciąż mnie męczy:crazy:

Do góry