reklama
Hej dziewczyny! Jestem z czerwcówek. Przedwczoraj byłam na badaniu. Glukoza wyszła mi tak: na czczo: 84, po 2 godz. 159. Obciążenie było 75g.( Bleee ohyda.) Mogę do Was dołączyć? Szukam informacji na temat cukrzycy ciążowej. Mysiak podała mi link do strony słodkie mamy, ale chciałabym też mieć miejsce, w którym można sobie pogadać na ten "słodki" temat...
edyta_o17
Fanka BB :)
anilek- witamy w klubie:-)
Poczytaj sobie posty prędzej będą tam przepisy przykłady co jemy po czym nam skacze cukier po czym nie. Musisz próbować tak jak my wszystkie.
U mnie dzis na czczo 85
Poczytaj sobie posty prędzej będą tam przepisy przykłady co jemy po czym nam skacze cukier po czym nie. Musisz próbować tak jak my wszystkie.
U mnie dzis na czczo 85
evi26
anilek- witamy w klubie :-) slodkich mam mialas podobne cukry do mnie ja mialam na czczo: 79 a po 2h 149 obciazenie 75 glukozy wiec chyba nie takie straszne tak mi mowila lekarka ,narazie dieta wystarcza i nie przekraczam moich norm czyli 100 na czczo a 120 po godzinie od zjedzonego posilku .
Moje cukry dzis to 89/91 zobaczymy jak bedzie dalej .
chyba zrobie dzis drozkowke z zurawina i zobacze jakie cukry beda po tym mam nadzieje ,ze ok nie tak jak po kupowanej .
Moje cukry dzis to 89/91 zobaczymy jak bedzie dalej .
chyba zrobie dzis drozkowke z zurawina i zobacze jakie cukry beda po tym mam nadzieje ,ze ok nie tak jak po kupowanej .
Witaj anilku....zapraszamy !!!!!!!!!
Ja dziś na czczo kicha 111, ale w nocy pochłonęłam 2 jajeczka takie małe czekoladoe- nie mogłam ich nie zjeść i cukier nawet nie skoczył ....a po śniadaniu 149, a zjadłam 1 kr chleba z ogórkiem świeżym...masakra, ale właśnie już wiem, ze jak zjem w dzień coś niedozwolonego, to na drugi mam zawsze wyższe cukry....szlag....
Biorę się za robotę jakąś ....a Wam miłego dnia życzę.....;-)
Ja dziś na czczo kicha 111, ale w nocy pochłonęłam 2 jajeczka takie małe czekoladoe- nie mogłam ich nie zjeść i cukier nawet nie skoczył ....a po śniadaniu 149, a zjadłam 1 kr chleba z ogórkiem świeżym...masakra, ale właśnie już wiem, ze jak zjem w dzień coś niedozwolonego, to na drugi mam zawsze wyższe cukry....szlag....
Biorę się za robotę jakąś ....a Wam miłego dnia życzę.....;-)
mysiak
U mnie na śniadanko jajecznica +2 kromki chleba zytniego +poł zielonego ogórka Cukier na czczo -90, cukier p śniadanku 99
Dzięki dziewczyny.:-)
Wiedziałam, że mnie zrozumiecie i czułam, że przyjmiecie, bo pewnie też przechodziłyście to co ja: szok, potem przygnębienie, strach, przerażenie i nie ogarnianie tematu... Próbuję się odnaleźć, ale bez pomocy diabetologa chyba będzie ciężko, bo np. patrzyłam na kalkulator na słodkich mamach i nie wiem którą dietę mam stosować, np. 1600kcal czy 2000? 8 czy 7 posiłków... Nie wiem jeszcze jak mój organizm reaguje na posiłki. W święta będę u rodziców, a mój tata ma cukrzycę i glukometr, więc sobie poeksperymentuję... Zobaczymy.
A powiedzcie jak u Was z kawą? Bo ja piję gorzką, ale białą zaraz rano. Teraz nie mogę? Na II śniadanie ewentualnie? Czy co?
Evi: skoro miałaś podobne wyniki, mam pytanko. Mocno musiałaś zmienić dietę?
Aha: i jeszcze jak często chodzicie do diabetologa?
Wiedziałam, że mnie zrozumiecie i czułam, że przyjmiecie, bo pewnie też przechodziłyście to co ja: szok, potem przygnębienie, strach, przerażenie i nie ogarnianie tematu... Próbuję się odnaleźć, ale bez pomocy diabetologa chyba będzie ciężko, bo np. patrzyłam na kalkulator na słodkich mamach i nie wiem którą dietę mam stosować, np. 1600kcal czy 2000? 8 czy 7 posiłków... Nie wiem jeszcze jak mój organizm reaguje na posiłki. W święta będę u rodziców, a mój tata ma cukrzycę i glukometr, więc sobie poeksperymentuję... Zobaczymy.
A powiedzcie jak u Was z kawą? Bo ja piję gorzką, ale białą zaraz rano. Teraz nie mogę? Na II śniadanie ewentualnie? Czy co?
Evi: skoro miałaś podobne wyniki, mam pytanko. Mocno musiałaś zmienić dietę?
Aha: i jeszcze jak często chodzicie do diabetologa?
Ostatnia edycja:
evi26
Anilek- wiesz troszeczke napewno ,napoczatku bylo trudno sie przyzwyczaić do lekkiej diety i bardzo regularnych por posilkow ale pozniej jest coraz latwiej chodz nie powiem zdarzaja mi sie chwile slabosci i zlosci ze nie moge jesc normalnie tak jak wszystkie przyszle mamy. Ja jem 5 posilkow dziennie i mam cukry ok praktycznie caly czas w normie .Najbardziej musze sie ograniczac rano bo cukry lubia byc wysokie a najwiecej jem na obiad ,ale mysle ,ze u kazdej z nas jest inaczej musisz obserwowac cukry i bedziesz wiedziec kiedy mozesz jesc najmniej i najwiecej .Mysle ,ze u ciebie tak jak u mnie cukry sie unormowaly przez odpowiednia diete .Jedno jest pewne nie przytyjesz na tej diecie ,ja przez prawie 5 tygnic nie przytylam wrecz przez 2 pierwsze schudlam 2 kg a od 3 stoi w miejscu.
reklama
Anlek witaj, poczytaj, poprobuj i na pewno sie wpasujesz bez problemu- metoda prob i bledow. Najgorzej na poczatku, potem czlowiek juz uregulowane ma cukry jakos i wie co moze czego nie i ile. I widzę,że dużą rodzinkę macie- super
Ja dzis 90/91 i zjadlam II sniadanie. Probuje spakowac torbe do szpitala, ale srednio mi idzie nakupilam sporo ciuszków a jakby komplety z tego trudno zrobic, czegos ciagle brakuje... Co do skurczy to mam spokoj, nic sie nie dzialo w nocy, mieki brzuszek, wiec nie pojechalam na izbe, musialam sie przeciazyc pisaniem tego mgr po prostu. Mialam dzis gotowac, piec- eh...a nie zrobie nic. A z małżem się ścięłam i normalnie humor do d...
Taaaa- wlasnie maz gdzies poszedl...wrocil po 20 minutach...z ciuszkami dla małej.... no to chyba po fochu ;-)
Ja dzis 90/91 i zjadlam II sniadanie. Probuje spakowac torbe do szpitala, ale srednio mi idzie nakupilam sporo ciuszków a jakby komplety z tego trudno zrobic, czegos ciagle brakuje... Co do skurczy to mam spokoj, nic sie nie dzialo w nocy, mieki brzuszek, wiec nie pojechalam na izbe, musialam sie przeciazyc pisaniem tego mgr po prostu. Mialam dzis gotowac, piec- eh...a nie zrobie nic. A z małżem się ścięłam i normalnie humor do d...
Taaaa- wlasnie maz gdzies poszedl...wrocil po 20 minutach...z ciuszkami dla małej.... no to chyba po fochu ;-)
Ostatnia edycja:
Podziel się: