reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

reklama
Aisha oby sie nie powtorzyly ale jakby co to jedz koniecznie ! ja tez jakas dzis nijaka jestem -nawet dodatkowy magnez wzielam - niby nic mnie nie boli ale tak jakos do d ...
chyba trzeba sie wyspac:-)

Hej dziewczyny! Jestem z czerwcówek. Przedwczoraj byłam na badaniu. Glukoza wyszła mi tak: na czczo: 84, po 2 godz. 159. Obciążenie było 75g.( Bleee ohyda.) Mogę do Was dołączyć? Szukam informacji na temat cukrzycy ciążowej. Mysiak podała mi link do strony słodkie mamy, ale chciałabym też mieć miejsce, w którym można sobie pogadać na ten "słodki" temat...

anilek- witamy w klubie:-)
Poczytaj sobie posty prędzej będą tam przepisy przykłady co jemy po czym nam skacze cukier po czym nie. Musisz próbować tak jak my wszystkie.
U mnie dzis na czczo 85:)

anilek- witamy w klubie :-) slodkich mam mialas podobne cukry do mnie ja mialam na czczo: 79 a po 2h 149 obciazenie 75 glukozy wiec chyba nie takie straszne tak mi mowila lekarka ,narazie dieta wystarcza i nie przekraczam moich norm czyli 100 na czczo a 120 po godzinie od zjedzonego posilku .
Moje cukry dzis to 89/91 zobaczymy jak bedzie dalej .
chyba zrobie dzis drozkowke z zurawina i zobacze jakie cukry beda po tym mam nadzieje ,ze ok nie tak jak po kupowanej .

Witaj anilku....zapraszamy !!!!!!!!!
Ja dziś na czczo kicha 111, ale w nocy pochłonęłam 2 jajeczka takie małe czekoladoe- nie mogłam ich nie zjeść i cukier nawet nie skoczył ....a po śniadaniu 149, a zjadłam 1 kr chleba z ogórkiem świeżym...masakra, ale właśnie już wiem, ze jak zjem w dzień coś niedozwolonego, to na drugi mam zawsze wyższe cukry....szlag....:zawstydzona/y:
:wściekła/y:Biorę się za robotę jakąś ....a Wam miłego dnia życzę.....;-)

Dzięki dziewczyny.:-)
Wiedziałam, że mnie zrozumiecie i czułam, że przyjmiecie, bo pewnie też przechodziłyście to co ja: szok, potem przygnębienie, strach, przerażenie i nie ogarnianie tematu... Próbuję się odnaleźć, ale bez pomocy diabetologa chyba będzie ciężko, bo np. patrzyłam na kalkulator na słodkich mamach i nie wiem którą dietę mam stosować, np. 1600kcal czy 2000? 8 czy 7 posiłków... Nie wiem jeszcze jak mój organizm reaguje na posiłki.:no: W święta będę u rodziców, a mój tata ma cukrzycę i glukometr, więc sobie poeksperymentuję... Zobaczymy.

A powiedzcie jak u Was z kawą? Bo ja piję gorzką, ale białą zaraz rano. Teraz nie mogę? Na II śniadanie ewentualnie? Czy co?

Evi: skoro miałaś podobne wyniki, mam pytanko. Mocno musiałaś zmienić dietę?

Aha: i jeszcze jak często chodzicie do diabetologa?

Ostatnia edycja:
Anilek- wiesz troszeczke napewno ,napoczatku bylo trudno sie przyzwyczaić do lekkiej diety i bardzo regularnych por posilkow ale pozniej jest coraz latwiej chodz nie powiem zdarzaja mi sie chwile slabosci i zlosci ze nie moge jesc normalnie tak jak wszystkie przyszle mamy. Ja jem 5 posilkow dziennie i mam cukry ok praktycznie caly czas w normie .Najbardziej musze sie ograniczac rano bo cukry lubia byc wysokie a najwiecej jem na obiad ,ale mysle ,ze u kazdej z nas jest inaczej musisz obserwowac cukry i bedziesz wiedziec kiedy mozesz jesc najmniej i najwiecej .Mysle ,ze u ciebie tak jak u mnie cukry sie unormowaly przez odpowiednia diete .Jedno jest pewne nie przytyjesz na tej diecie ,ja przez prawie 5 tygnic nie przytylam wrecz przez 2 pierwsze schudlam 2 kg a od 3 stoi w miejscu.

reklama
Anlek witaj, poczytaj, poprobuj i na pewno sie wpasujesz bez problemu- metoda prob i bledow. Najgorzej na poczatku, potem czlowiek juz uregulowane ma cukry jakos i wie co moze czego nie i ile. I widzę,że dużą rodzinkę macie- super:)
Ja dzis 90/91 i zjadlam II sniadanie. Probuje spakowac torbe do szpitala, ale srednio mi idzie :baffled: nakupilam sporo ciuszków a jakby komplety z tego trudno zrobic, czegos ciagle brakuje... Co do skurczy to mam spokoj, nic sie nie dzialo w nocy, mieki brzuszek, wiec nie pojechalam na izbe, musialam sie przeciazyc pisaniem tego mgr po prostu. Mialam dzis gotowac, piec- eh...a nie zrobie nic. A z małżem się ścięłam i normalnie humor do d...

Taaaa- wlasnie maz gdzies poszedl...wrocil po 20 minutach...z ciuszkami dla małej....:rofl2: no to chyba po fochu ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry