reklama
Andzia_26
Fanka BB :)
dziewczyny powiedzcie co zrobic zeby szkrab spal dluzej niz do 5 rano? codziennie taka pobudka, zje i nie ma opcji zeby zasnal. juz probowalam karmic Go w lozeczku - nic, bralam do siebie - tez nic, zaslaniamy zaluzje, zaslony i dalej nic, i on tak przerazliwie krzyczy.... jak Go klade to serce mi sie kraje, przeciez nie chce dla Niego zle, chce tylko zeby pospal.
zmeczona jestem...
zmeczona jestem...
Andzia, u nas podobnie jak u Basiek. Pobudka koło 6.30, jak pośpi do 7 to jest dobrze W weekendy chciałabym trochę dłużej, ale nie da rady Spać chodzimy koło 19.30-20.00, w zależności od stanu wyczerpania baterii
Niestety późniejsze kładzenie spać u nas wcale sytuacji nie zmienia. Ostatnio szedł spać przed 22, a o 6.30 jak zwykle był na nogach.
Może maluch się po prostu już wysypia do tej 5, w takiej sytuacji nic nie poradzisz. Pozostaje tylko czekać aż mu przejdzie
Niestety późniejsze kładzenie spać u nas wcale sytuacji nie zmienia. Ostatnio szedł spać przed 22, a o 6.30 jak zwykle był na nogach.
Może maluch się po prostu już wysypia do tej 5, w takiej sytuacji nic nie poradzisz. Pozostaje tylko czekać aż mu przejdzie
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
andzia ja równiz zgadzam się z basiek.. jesli o 18 już śpi to nie ma się co dziwić że wstaje wyspany o 5 :-)
moja zasypia ok 20 czasem 20.30 i wstaje o 9
moja zasypia ok 20 czasem 20.30 i wstaje o 9
reklama
Hope
podwójna mama :-)
U nas też spanie między 19 a 20, wstaje między 7:30 a 9. Tylko, że u mnie jeśli dzidź wstaje o 5,6 to daję cysia, albo poczekam aż się porzuca na łóżku i idziemy spać dalej. Ostatnio nawet do 9. W dzień jedna drzemka, od 1 do 2 godzin maksymalnie. Budzi się w nocy na cycanie kilka razy.
Moje rady - zredukować spanie do jednej drzemki dziennie, wieczorem wychodzić na spacerek - zmęczyć dziecko. I uzbroić się w cierpliwość;-)
Moje rady - zredukować spanie do jednej drzemki dziennie, wieczorem wychodzić na spacerek - zmęczyć dziecko. I uzbroić się w cierpliwość;-)