reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
dziewczyny powiedzcie co zrobic zeby szkrab spal dluzej niz do 5 rano? codziennie taka pobudka, zje i nie ma opcji zeby zasnal. juz probowalam karmic Go w lozeczku - nic, bralam do siebie - tez nic, zaslaniamy zaluzje, zaslony i dalej nic, i on tak przerazliwie krzyczy.... jak Go klade to serce mi sie kraje, przeciez nie chce dla Niego zle, chce tylko zeby pospal.

zmeczona jestem...

Andzia - o której kładziecie Młodego spać na noc?
My wstajemy o 6,30-7,00 rewelacji nie ma, ale dla mnie bez różnicy bo o 6 do roboty wstaję. A o 20 śpimy już smacznie także nie jest źle. Off kors w nocy kilka pobudek standard:baffled:.

Andzia, u nas podobnie jak u Basiek. Pobudka koło 6.30, jak pośpi do 7 to jest dobrze:) W weekendy chciałabym trochę dłużej, ale nie da rady:) Spać chodzimy koło 19.30-20.00, w zależności od stanu wyczerpania baterii:)
Niestety późniejsze kładzenie spać u nas wcale sytuacji nie zmienia. Ostatnio szedł spać przed 22, a o 6.30 jak zwykle był na nogach.
Może maluch się po prostu już wysypia do tej 5, w takiej sytuacji nic nie poradzisz. Pozostaje tylko czekać aż mu przejdzie:)

Andzia u nas wcześniej tez były pobudki po 5 teraz od jakiś ponad 2 tygodni budzi się o 7 po prostu sam się przestawił, musisz być cierpliwa może w końcu Niunio tez sie przestawi:)

dzieki dziewczyny.
spac chodzimy roznie - jak sa dwie drzemki w ciagu dnia to tak kolo 19.30 ale jesli jest tylko jedna drzemka to czasem kapiemy Go juz po 18...
a rano wczesnie jest jasno i to tez przeszkadza.
moze mu przejdzie

Kochana jeżeli kładziecie Go tuż po 18 to całkiem normalne, że o 5 smyk już wyspany to 11 godzin spania także norma.

reklama
U nas też spanie między 19 a 20, wstaje między 7:30 a 9. Tylko, że u mnie jeśli dzidź wstaje o 5,6 to daję cysia, albo poczekam aż się porzuca na łóżku i idziemy spać dalej. Ostatnio nawet do 9. W dzień jedna drzemka, od 1 do 2 godzin maksymalnie. Budzi się w nocy na cycanie kilka razy.

Moje rady - zredukować spanie do jednej drzemki dziennie, wieczorem wychodzić na spacerek - zmęczyć dziecko. I uzbroić się w cierpliwość;-)

Do góry