reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śliczne brzusie

Rany, cwietka, jakbym usiadła tak po turecku, to by mnie potem musiał chyba potem dźwig podnosić. Już czuję spojenie na samą myśl o tym :)

Mojemu spojeniu akurat siedzenie po turecku nie przeszkadza. Gorzej jest ze wstawaniem, a totalną masakrą jest przewracanie się na drugi bok. Rozkładam sobie to na kilka rat ;-)

reklama
A mnie się od początku to Twoje lustro podoba Hannah:tak:!!! Tak sobie od razu na początku ciąży pomyślałam "typowo ciążowe lustro!:-D:-D" A dlaczego??? A dlatego, że jak byś na tym ostatnim zdjęciu stanęła drugim bokiem, to idealnie krzywizny lustra dopasowują się do sylwetki:laugh2:!!! Wystający brzusio z jednej strony i zgrabna pupcia z drugiej!:tak::-)
Hehe coś w tym jest.
Bodzinka
od 3 dni ćwiczę na piłce i chyba mała zeszła przez to w miednicę, bo mam jeszcze częstsze parcie na pęcherz i w nocy nie mogę wytrzymać dłużej niż 1,5 h bez wizyty w toalecie, a oddycha się troszkę jakby lepiej.
krolcia
super zestawienie. Ja robię zdjęcia co tydzień ale nie w jednej pozie, dlatego nie ma takiego fajnego efektu i nie widać jak rośnie.
cwietka
zgrabnie wyglądasz jak na ten etap.
Myangel
spory brzuś, ale już niedługo, jeszcze torszkę. Widzę że masz mebelki z Ikea serii Mamut. Też się nad nimi zastanawiałam.

Ostatnia edycja:
Ale urocze brzuszki!:)
Hannah śliczny, mimo że systematycznie fotografowany to widac różnicę:)
Jak ćwiczysz na piłce? celowo żeby mała zeszła? nie za szybko?;p
cwietka, fakt, Ty to taka drobniusia jesteś:p super brzuś:)
Widze że pępki wam powychodziły...mój nadal uparcie siedzi w środku, nie to żeby mi z tym sle było ale dziwię że że brzuch tak napompowany a on tak głęboko jeszcze :0
sunflower już spory brzusio:), 15 kg po tobie nie idać zreszta to niewiele jak na ten etap! pokoik słodziutki:ppp

Myangel
spory brzuś, ale już niedługo, jeszcze torszkę. Widzę że masz mebelki z Ikea serii Mamut. Też się nad nimi zastanawiałam.

spory, spory ale z corcia na tym etapie juz miałam 140 w pasie wiec i tak mi lżej ;-)

Mysmy na Mammuta byli zdecydowani od samego poczatku, corcia ma meble z tej samej serii i jestesmy bardzo zadowoleni :)

Jak ćwiczysz na piłce? celowo żeby mała zeszła? nie za szybko?;p
Z Hanią w ciązy też wcześniej zaczełam ćwiczyć, wtedy też zeszła do miednicy mniejszej, ale i tak donisiłam ciążę do 41tygodnia.
Oglądałam w Pytaniu na śniadanie zalecają od 8 miesiąca takie ćwiczenia, żeby przygotować mięśnie do porodu. Plecy mniej bolą, a dziecko może wtedy zejść rzeczwyiście "piętro niżej", ale to nie znaczy że poród się zacznie z tego powodu.
To wygląda tak że siedząc na piłce robisz okrężne ruchy biodrami, troszeczkę odbijając się.

Z Hanią w ciązy też wcześniej zaczełam ćwiczyć, wtedy też zeszła do miednicy mniejszej, ale i tak donisiłam ciążę do 41tygodnia.
Oglądałam w Pytaniu na śniadanie zalecają od 8 miesiąca takie ćwiczenia, żeby przygotować mięśnie do porodu. Plecy mniej bolą, a dziecko może wtedy zejść rzeczwyiście "piętro niżej", ale to nie znaczy że poród się zacznie z tego powodu.
To wygląda tak że siedząc na piłce robisz okrężne ruchy biodrami, troszeczkę odbijając się.

No ja sie wlasnie przymierzam do tej piłki tylko, ze jeszcze jej nie mam ;-) Chyba sie w koncu zmobilizuje i jak bede dzis w miescie to sobie dokupie, moze mały sie zdecyduje na cos w koncu ;-)

krolcia super zestawienie... ja to będę musiałą poszukać zdjęć, bo z w róznych folderach pozapisywane...
myangel duza Twoja piłeczka...

a to moje zdjecie z dzisiaj ... początek 37 tc, na plusie 7,5 kg

Brzuszek 37 tydz 001.jpgBrzuszek 37 tydz 002.jpg

reklama
ALeż macie śliczne te brzucholki:) napatrzeć się nie mogę:)
olkale Twój to w ogóle wyjątkowo jakoś wysoko mi się wydaje :D tym bardziej że to początek 37 tyg...:)

Do góry