reklama
Skoro jesteś podatna na infekcje, a w ciąży to normalne ( mogą być też bezobjawowe), to ich pilnuj. Rób wymazy regularnie. Na początku leczenia, tak by dobrać leczenie celowane, a nie na oko, powtarzaj po leczeniu, by mieć pewność, że infekcja została wyleczona. Rób wymazy raz w miesiącu, by uprzedzić kolejna infekcje. Bierz doustny probiotyk ginekologiczny. Zwłaszcza, że bierzesz luteinę ( rozumiem, że dopochwową). Można brać luteinę doustna bądź zmienić ja na inny progesteron. Przy luteinie dopochwowej łatwiej o infekcje właśnie. Łatwiej zapobiegać niż leczyć.Ogólnie chodzi że mam podatna na infekcje. Powtarzam co usłyszałam nie znam się stąd pytanie zeby w przyszłym tygodniu wiedzieć o co dokładnie pytać.![]()
4 tygodnie wcześniej była 30mmA masz jakiś wczesniejszy pomiar? Ile się skrociła?
A luteina dopochwowo nie jest skuteczniejsza niż ta doustna?Skoro jesteś podatna na infekcje, a w ciąży to normalne ( mogą być też bezobjawowe), to ich pilnuj. Rób wymazy regularnie. Na początku leczenia, tak by dobrać leczenie celowane, a nie na oko, powtarzaj po leczeniu, by mieć pewność, że infekcja została wyleczona. Rób wymazy raz w miesiącu, by uprzedzić kolejna infekcje. Bierz doustny probiotyk ginekologiczny. Zwłaszcza, że bierzesz luteinę ( rozumiem, że dopochwową). Można brać luteinę doustna bądź zmienić ja na inny progesteron. Przy luteinie dopochwowej łatwiej o infekcje właśnie. Łatwiej zapobiegać niż leczyć.
Asiaxz
Fanka BB :)
Mi lekarka mówiła że na tym etapie tylko dopochwowa może cokolwiek pomócA luteina dopochwowo nie jest skuteczniejsza niż ta doustna?
Gosia0132
Jeszcze istnieje możliwość zastrzyków - Prolutex. Tylko ta forma nie jest refundowanaA luteina dopochwowo nie jest skuteczniejsza niż ta doustna?
Jeśli masz infekcje, to trudno powiedzieć, że luteina dopochwową jest skuteczna. Tym bardziej, że trzeba głęboko ja aplikować. Przy skrawającej sie szyjce robi sie wszystko, by tam nie "gmerać". Mój gin nawet USG dopochwowego nie chciał robić. Ale ja nie jestem lekarzem.A luteina dopochwowo nie jest skuteczniejsza niż ta doustna?
To jak inaczej miałby zmierzyć długość szyjki?Jeśli masz infekcje, to trudno powiedzieć, że luteina dopochwową jest skuteczna. Tym bardziej, że trzeba głęboko ja aplikować. Przy skrawającej sie szyjce robi sie wszystko, by tam nie "gmerać". Mój gin nawet USG dopochwowego nie chciał robić. Ale ja nie jestem lekarzem.
pierwsze słyszę… ja już 3 ciążę aplikuję luteinę dopochwowo… nawet mając założony pessar tak aplikowałamJeśli masz infekcje, to trudno powiedzieć, że luteina dopochwową jest skuteczna. Tym bardziej, że trzeba głęboko ja aplikować. Przy skrawającej sie szyjce robi sie wszystko, by tam nie "gmerać". Mój gin nawet USG dopochwowego nie chciał robić. Ale ja nie jestem lekarzem.
reklama
Lady Loka
Ale jak ktoś ma skłonnośc do infelcji, to jest to zwiększanie ryzyka.pierwsze słyszę… ja już 3 ciążę aplikuję luteinę dopochwowo… nawet mając założony pessar tak aplikowałam![]()
Podziel się: