Luteina dopochwowo tak ale że lekarz nie mierzy już dopochwowo szyjki to jestem w szokuAle jak ktoś ma skłonnośc do infelcji, to jest to zwiększanie ryzyka.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
zależy od indywidualnej sytuacji i od patrzenia na ryzyka. Czy większym ryzykiem jest gmeranie przy szyjce. Długośc widac tez przezbrzusznie.Luteina dopochwowo tak ale że lekarz nie mierzy już dopochwowo szyjki to jestem w szoku
mając założony pesar nie masz infekcji. I to jest ta różnica. Infekcja często powoduje skracanie szyjki. Może prowadzić do przedwczesnego porodu. Przy infekcji ważne jest by jak najszybciej ją wyleczyć. Wtedy szyjka sie wydłuża. Wiem co to znaczy mieć infekcje w ciąży. Wiem też co znaczy mieć za niski progesteron. Mój lekarz reagował na bieżąco. Badał, sprawdzał.pierwsze słyszę… ja już 3 ciążę aplikuję luteinę dopochwowo… nawet mając założony pessar tak aplikowałam![]()
To szyjka może się wydłużyć?mając założony pesar nie masz infekcji. I to jest ta różnica. Infekcja często powoduje skracanie szyjki. Może prowadzić do przedwczesnego porodu. Przy infekcji ważne jest by jak najszybciej ją wyleczyć. Wtedy szyjka sie wydłuża. Wiem co to znaczy mieć infekcje w ciąży. Wiem też co znaczy mieć za niski progesteron. Mój lekarz reagował na bieżąco. Badał, sprawdzał.
Lady Loka
Zależy kogo zapytasz. Jedni powiedzą, ze tak, inni, że nieTo szyjka może się wydłużyć?
lady in black
Moderator
Sama długość nie jest zła, natomiast ważna jest też konsystencja. Jeśli nie jest miękka, nie ma rozwarcia, musisz być dobrej myśli, znaleźć specjalistę i słuchać zaleceń
niestety z szyjką nie ma reguły i wszystko zależy od organizmu. Znam kobiety, które wytrzymywały po 12-14 tygodni z 2 cm rozwarciem, a czasem niestety szyjka potrafi "zniknąć" w ciągu tygodnia.
Luteina stosowana dopochwowo ma wysoką skuteczność w takich sytuacjach. Są też jakieś badania dotyczące dużych dawek DHA, ale musiałabyś poszukać szczegółów. Ważna jest odpowiednia podaż magnezu. Jeśli będziesz miała choć cień skurczy, leć na IP.

Luteina stosowana dopochwowo ma wysoką skuteczność w takich sytuacjach. Są też jakieś badania dotyczące dużych dawek DHA, ale musiałabyś poszukać szczegółów. Ważna jest odpowiednia podaż magnezu. Jeśli będziesz miała choć cień skurczy, leć na IP.
podobno teraz się wytyczne zmieniły i zakładają pessar bez posiewumając założony pesar nie masz infekcji. I to jest ta różnica. Infekcja często powoduje skracanie szyjki. Może prowadzić do przedwczesnego porodu. Przy infekcji ważne jest by jak najszybciej ją wyleczyć. Wtedy szyjka sie wydłuża. Wiem co to znaczy mieć infekcje w ciąży. Wiem też co znaczy mieć za niski progesteron. Mój lekarz reagował na bieżąco. Badał, sprawdzał.
Lady Loka
Nie no muszą być czystw posiewy. Pessar zwiększa ryzyko infekcji.podobno teraz się wytyczne zmieniły i zakładają pessar bez posiewuja zawsze najpierw miałam posiew i dopiero przy wynikach zakładany pessar
Lea2022
Moderator
Są inne formy progesteronu w większych dawkach i lepiej przyswajalne - doustne i w zastrzykach.A luteina dopochwowo nie jest skuteczniejsza niż ta doustna?
reklama
Niestety nie jestem na bieżąco z wytycznymi. Jednak to musiałby być bardzo nieodpowiedzialny lekarz, który bez sprawdzenia, czy jest infekcja czy nie założyłby pessar. Warunkiem pessara była czystość. Inaczej zamykasz infekcje wewnątrz ciala. To zagrożenie dla zdrowia i życia dziecka oraz kobiety. Dziś kobiety mają wiedzę, bo jej szukają. A ona jest dostępna. I nie mówię tu o googlu. Jak ktoś stracił dziecko to już tak lekko do kolejnej ciąży nie podchodzi. Poza tym są lekarze i lekarze. I możliwość konsultacji w różnych miejscach. I podejścia lekarzy są różne. Szukasz takiego, który tobie odpowiada, gdzie czujesz sie zaopiekowania.podobno teraz się wytyczne zmieniły i zakładają pessar bez posiewuja zawsze najpierw miałam posiew i dopiero przy wynikach zakładany pessar
Podziel się: