Anecia1111
Fanka BB :)
moja córcia tez ma skazę i podaję jej Diclofor 30 jest bezpieczny.
mój synek też niestety ma i też dajemy dicoflor30 :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
moja córcia tez ma skazę i podaję jej Diclofor 30 jest bezpieczny.
moja mała ma tylko skaze białkowa na gluten nie jest uczulona !Oczywiście był a diecie bezglutenowej,więc żadnych jogurtów.
witam dlaczego uwazasz ze danonki to swinstwo ??
przeciez sa bardzo dobre i wiekszosc mam z BB je podaje swoim dzieciom
witaj dziekuje ci za odpowiedz ale dlaczego dopiero po 3 roku ??
moja bratanica jadła danonki od 1 roku teraz ma 2 latka i nadal wsówa je ze smakiem
to tak jak z mlekiem krowim mówia pediatrzy ze najlepiej podawac dziecku jak skonczy 3 latka
ale znam osobiscie rodzine - biedna mieszkajaca na wsi ich synek zaczoł pic mleko od krowy jak skonczył 1 i 3 miesiace i chłopak duzy i zdrowy
a kiedys wogóle nie było mleka modyfikowanego dzieci piły mleko krowie i "zyły "
pediatra "mówi ksiazkowo " a dziecko to "zycie "
wiec ja biore na pediatre poprawke
A skąd te dane o większości mam??
Danonki to świństwo, maja np za dużo cukru
Po trzecim roku życia, chociażby ze względu na ilość cukru.
Mleko krowie jest dobre dla cieląt a nie dla maleńkich dzieci
Ja nie kupuję, normy mają coś na celu, np ochronę dzieci...
Moja córka ma również skazę białkowa. Eksperymenty na własną rękę mogą się skończyć np. wstrząsem anafilaktycznym.
po pierwsze mleko krowie podawano dzieciom od bardzo dawna ( ciekawa jestem czy 20lat temu jakbys nie mogła karmic piersia to czy zamiast mleka podawałabys wode ?? ) śmieszne szkoda słów
naszczescie co do danonków to tylko twoja opinia - pozwól ze bede miała inna
a po 3
kto tu robi eksperymenty ????
ja tylko pytam od pytania nic złego sie nie stanie
Ale kiedyś nie było chorób nowej generacji czyli czytaj alergii.
Chcesz podać dziecku danon ? podaj .... nie nasza sprawa czym trujesz dziecko, gdyż do zdrowych to na 100% nie należy. Zadajesz pytania, otrzymujesz odpowiedzi i jeszcze się spierasz, a ja Ci powiem, że dziewczyny mają 100% racji .... ja również mam dziecko alergiczne ,AZS, i skaza białkowa ... za Chiny nie dałabym mu jogurtu wiedząc, że ma uczulenie na białko. Po co mamy się oboje męczyć ? ja starając się mu ulżyć w świądzie a on z odparzeniem pupy spowodowanym alergią oraz suchą i swędzącą skorupą tylko po to by zjadło coś czego jeść nie powinno ale mama uważa, że skoro kiedyś serwowano mleko krowie niemowlakom i daje się teraz dzieciom chemie w postaci Danonków, przy których sam producent zaleca spożywkę od 3 r.ż ... to ja cię przyznam do reszty nie rozumiem.
Dodam jeszcze raz: zależy Ci widzę niezmiernie na podaniu chemii dziecku, podaj na własne ryzyko .... tutaj Ci raczej nikt tego pomysłu nie zaaprobuje i to w dodatku u dziecka ze skłonnością do alergizacji na dany składnik.
bylas u alergologa??? chyba nie... alergolodzy nie uzywaja juz w sumie pojecia "skaza białkowa".... uczula białko i trzeba sprecyzowac jakie białko... gluten to tez bialko...moja mała ma tylko skaze białkowa na gluten nie jest uczulona !
po pierwsze mleko krowie podawano dzieciom od bardzo dawna ( ciekawa jestem czy 20lat temu jakbys nie mogła karmic piersia to czy zamiast mleka podawałabys wode ?? ) śmieszne szkoda słów
naszczescie co do danonków to tylko twoja opinia - pozwól ze bede miała inna
a po 3
kto tu robi eksperymenty ????
ja tylko pytam od pytania nic złego sie nie stanie