reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Skaza białkowa u noworodka

U

użytkownik 167877

Gość
Kochane mam problem. Moj synek ma 2 i pol tyg . Odkad sie urodzil ciagle placze . Mysialam go odstawic od piersi bo po moim pokarmie byla masakra.. Jest teraz na bebilon comfort. Ewidentnie boli go brzuszek. Nie w soposob kolkowy bo nie ma napadu i koniec. Tylko to trwa ciagle. W szczegolnosci po jedzeniu . I przy zalawianiu. Kupki robi super i gazy schodza. Nawet wydaje mi sie ze ma biegunke bo na mm robi ciagle kupy. Zolte i wodniste jak na piersi . Bylam u lekarza dostalam debridat. Podaje mu tez probiotyk. Syrop nic nie daje. A malemu wyskoczylo troche krostek na buzi . I wtedy olsnilo mnie ze mialam skaze bialkowa a ona w duzej mierze jest dziedziczna. Do lekarza mam za poltorej tyg wykonczymy sie chyba . Chcialam sie was zapytać jak wyglada diagnoza skazy bialkowej ? Dostane skierowanie na jakies badanie czy cos? Jak zmienie mleko to po jakim czasie malemu przejda te bole? Mialyscie podobny problem? Ze skaza od urodzenia i praktycznie bez krostek tylko z bolem brzucha. Juz nie wiem co robic. Tak mi szkoda synka. Boje sie ze lekarz powie ze wymyślam bo maly nie ma duzej wysypki a bol brzuszka.

reklama
reklama
no ale co by nie bylo to jest wszedzie mega hejt na mm.. a po coś to mleko jest prawda?
to ze ktos karmi mm jest gorszy i nie kocha swojego dziecka?
znam wiele przypadkow ze dzieci po kp teraz choruja a po mm np nie.. moim zdaniem nie ma zasady.
mąż był na cycku do 12 mca ja od urodzenia na mm.. i mi nic nigdy nie bylo a on wiecznie chory..

Masz slaba wiedze o karmieniu piersią.
Odwiedz sobie blog hafija i poczytaj.
Pokarm dostosowuje sie do potrzeb dziecka na kazdym etapie..
Dziecko na poczatku wisi 24 h i to jest normlane bo to to jest wlasnie kp
Karmienie na zadanie.
Dajesz kiedy dziecko chce nie kiedy Ty chcesz albo z zegarkiem na reku.
Taki dzidizus ma maly zoladek a mleko mamy sie szybko trawi modyfikowane zapycha na dluze i tyle zadna filozofia.
Dziecko ma tez potrzebe ssania i bliskości.
Czasem chce sobie powisiec przy mamie
Pozniej to minie trzeba przeczekać a nie dziecko butelka zapychac bez potrzeby..
Moj syn wisial mi na poczatku teraz 5 min i najedzony.
Jak ktos pisze ze dokarmia bo dziecko sie nie najada to smiac mi sie chce dajesz nawet 10 razy w ciągu godziny jak dziecko chce.
Szybko sie pozegnasz z laktacja jak mm dajesz.
Jak dziecko dobrze przybiera moczy pieluszke to znaczy ze sie najada.
Na poczatku kupka moze byc po kazdym karmieniu piersa
A kupki po jakims czasie dziecko na piersi moze nie robic kilka dni bo jak dojrzeja jelitka to mleko mamy wchlania sie w calosci w przeciwieństwie do mm.
I madrze ze dziecko ma zaparcia zaparcia o ile je ma po mm a Ty dalej dajesz.
Na początku się najadala a teraz nie godzinę na cycku i po pół godzinie ryk Wielki przy 1 dziecku tez tak miałam...dziecka głodzić nie będę laktacja mi zanika i tyle

Na początku się najadala a teraz nie godzinę na cycku i po pół godzinie ryk Wielki przy 1 dziecku tez tak miałam...dziecka głodzić nie będę laktacja mi zanika i tyle
rob jak Ci serce dyktuje ;)
jak ja odstawialam moja corke od piersi mialam wyrzuty bo kazdy dookola traktowal mnie jakbym krzywde robila i wyrodna byla.. ale doszlam do wniosku ze bede sluchac samej siebie.
teraz ona wesola, najedzona, wyspana i ja szczesliwa bo mozemy sie bawic, spacerowac i uczyc nowych rzeczy bez zmartwien i walki brzuszkowo wysypkowej

no ale co by nie bylo to jest wszedzie mega hejt na mm.. a po coś to mleko jest prawda?
to ze ktos karmi mm jest gorszy i nie kocha swojego dziecka?
znam wiele przypadkow ze dzieci po kp teraz choruja a po mm np nie.. moim zdaniem nie ma zasady.
mąż był na cycku do 12 mca ja od urodzenia na mm.. i mi nic nigdy nie bylo a on wiecznie chory..
Otóż to ...Ale ludzie już tak mają, że jak coś przez dekady jest propagowane, to potem ciężko zmienić ludzkie nastawienie do tematu.
Oczywiście, że nie ma nic złego w MM ! Nie ma nic złego w żadnej alternatywie ! A MM jest właśnie taką alternatywą.

Już wszystkiego probowalam herbatki i inne środki na laktacje nic nie pomaga nawet przystawianie cały czas to płacze i tyle
Ty się nie tłumacz - bo tu nie ma specjalistów laktacyjnych. Jesteś matką ... nie musisz się przed nikim tłumaczyć ... sama wiesz co dla dziecka najlepsze. Forumowe rady przepuść przez sitko .....
To, że ktoś mówi, że ''musi'' tak być - wcale nie oznacza, że tak ma być. Bo to jest tylko jego zdanie i nie dotyczy Ciebie a jego własnej opinii ...

No taka ma potrzebę...to minie.nie musi byc głodna poprostu ma potrzebe ssania .
Kazde dziecko jest inne.
Zanika ? Jakbys dostawiala tyle co dziecko chce to by Ci nie zanikla .
A jak sie mm daje to wiaodmo ze zaniknie prędzej czy później.
Nic w tym dziwnego.
A ze smoczka szybciej leci jak nauczysz do butelki

N
No taka ma potrzebę...to minie.nie musi byc głodna poprostu ma potrzebe ssania .
Kazde dziecko jest inne.
Zanika ? Jakbys dostawiala tyle co dziecko chce to by Ci nie zanikla .
A jak sie mm daje to wiaodmo ze zaniknie prędzej czy później.
Nic w tym dziwnego.
A ze smoczka szybciej leci jak nauczysz do butelki
Na rzadanie cały czas było...

reklama
Do góry