reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa - przepisy i kacik wsparcia ...

u mojej malej lekarz stwierdzil egzeme a byla u mnie wczoraj kolezanka i mowi ze na 200 % mala ma skaze bialkowa bo jej 3 dzieci tez miala i dobrze zna ten temat,wczoraj juz kupilam inne mleko i smaruje ja wszystkim co sie da i narazie nic nie schodzi wiec...?? rece opadaja a mala jest marudna i nie spi za dobrze ,a spala w nocy po 12 godzin teraz ledwo 3 godz przespi

reklama
u mojej malej lekarz stwierdzil egzeme a byla u mnie wczoraj kolezanka i mowi ze na 200 % mala ma skaze bialkowa bo jej 3 dzieci tez miala i dobrze zna ten temat,wczoraj juz kupilam inne mleko i smaruje ja wszystkim co sie da i narazie nic nie schodzi wiec...?? rece opadaja a mala jest marudna i nie spi za dobrze ,a spala w nocy po 12 godzin teraz ledwo 3 godz przespi
spróbuj kąpieli w krochmalu i jeśli ktos może niech Ci podeśle krem specjalny Emolium, nam pomogło

a ja właśnie kawę z mlekiem wypiłam, ciekawe czy będzie jakas reakcja, oby nie, trzymajcie kciukasy :)

u nas emolium do kapieli okazało sie pomyłką, krochmal- strzał w dziesiątkę; teraz do kąpieli mam Hippa i moim zdaniem o niebo lepszy od płynu Emolium, za to krem specjalny Emolium sprawdza się doskonale

ja chyba jednak też od mleka zacznę- np do kawy, płatki na śniadanie, potem jakiś twarożek, potem ser żółty i na końcu jogurty, bo tam oprócz mleka jeszcze owoce i inne dodatki mogą uczulać

a po jakim czasie wystepuje reakcja alergiczna? od razu czy po jakimś czasie?
Reakcja powinna wystapić od kilku godzin do kilku dni nawet.
U mnie wysypka pojawiała się najczęściej następnego dnia

spróbuj kąpieli w krochmalu i jeśli ktos może niech Ci podeśle krem specjalny Emolium, nam pomogło

a ja właśnie kawę z mlekiem wypiłam, ciekawe czy będzie jakas reakcja, oby nie, trzymajcie kciukasy :)
Mam nadzieje że kawka smakowała :tak: i kciukasy mam zacisnięte ;-)

A co do emolium to zależy jaką emulsje kupiłaś, bo tak jak jest krem specjalny tak jest tez i emulsja specjalna do kapieli.
Najlepiej poczytac najpierw o tych specyfikach na stronie internetowej a dopiero potem iść do apteki:tak: bo są emolium do skóry suchej,wrażliwej i podrażnionej,
emolium do skóry bardzo suchej szorstkiej i swedzącej, emolium do skóry nadwrażliwej i popekanej, emolium do skóry głowy i emolium na świąd ;-)

link---> Emolium

Ostatnia edycja:
chyba jedna mleko będzie w odstawce na czas karmienia- wczoraj popiłam kawę z mlekiem i inke i już dziś krosty na poliku sa, poczekam jeszcze dziś i jutro popiję z mlekiem, żeby nabrać pewności

policzek jedne zrobił się szorstki, krostek na razie nie jest dużo, ale już są zmiany na skórze, właśnie mocno szorstka się zrobiła dziś

reklama

clobaza -krem tlusty

rewelacyjnie pomogl nam przy skazie i przy gojeniu skory u malej !!!!

ja u malej sprobowalam na nozece pierwszy dzien bo balam sie ze jej zaszkodzi ale na nastepny dzien juz posmarowalam ja cala i dzis jest 4 dzien a u niej prawie nic juz nie widac tylko po dotknieciu wyczuwa sie jeszcze troche chropowata skorke.
Kosztuje ok 15 zl i naprawde jestem 3 osoba ktorej dziecko wyleczyl ,dostalam go od kolezanki ktora sie borykala z tym samym probleme i juz ma spokoj my jeszcze kilka dni i tez bedzie ok !!!

w razie pytan chetnie odpowiem bo wiem juz jaki to problem:-D:-D

Do góry