reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa - przepisy i kacik wsparcia ...

mój Filipek miał bardzo podobnie i pani dr powiedziała, że skaza to raczej jest i kazała na miesiąc odstawić mleko, potem mam zrobić próbe i wrócić do mleka i się okaże czy miała rację

reklama
dzieki za odpowiedz !
tutaj w holandi wszystko olewaja...na innym forum kilka mam sie wypowiedzialo ze to prawdopodobnie AZS czyli EGZEMA !!!!!!!! dlamnie to brzmi jak wyrok jakis.. jutro ide do lekarza i bede nachalna niech cos stwierdzi !!!

Cześć dziewczyny.moja Iza ma skaze bialkową od 4 tygodnia życia.teraz ma 8 tyg.pierwsze mleko jakie jej dawałam to bebilon 1 dostała po nim kolek wiec przeszłam na bebilon comfort dostała typowych objawów skazy.zmiana mleka na bebilon pepti .lekarka kazała smarować buzie maścią ze sterydem pomogło po 5 dniach.nawet zaczeła robić kupki sama i to żółte a nie zielone .poszłam do kontroli odstawiłam masć i smaruje ja kremem emolium (kąpie ja też w emolium)no i nmamy teraz problem bo wyskakują jej krostki na czole policzki i uszy są wporządku .lekarka kazała zmienić mleko na nutramigen gdyby się coś działo co mam robić bo już nie wiem czy to od skazyte krosty czy może jest inna przyczyna pozatym znowu zmiana mleka ile razy można zmieniać mleko dziecku?co zrobiły byście na moim miejscu.

ja bym emolium zmieniła na inny płyn do kapieli, my zmieniliśmy emolium na płyn hippa i skóra filipa jest lepiej nawilżona, a przynajmniej nie jest wysuszona jak do tej pory, a tego hippa to tydzien dopiero stosuję, buźke smaruję kremem specjalnym emolium

w tym tyg zamierzam wprowadzić jakieś jogurty do swojej diety i zobaczę jak zareaguje filip- jesli wrócą krosty i problemu z brzuszkiem potwierdzi się skaza, jeśli nie, to znaczy że przyczyna problemu była inna u nas

Kasiu a ja zaczełam od mleka(płatki z mlekiem na śniadanie) i jajek i reakcji nie było, po żółtym i białym serku też nie nawet tort z bita śmietaną jadłam:-D wysypalo Fifcia dopiero po jogurtach i deserkach własnie :baffled: mój mąż mówi ze to pewnie dla tego że w jogurtach więcej tego białka jest:sorry2:

Ostatnia edycja:
ja chyba jednak też od mleka zacznę- np do kawy, płatki na śniadanie, potem jakiś twarożek, potem ser żółty i na końcu jogurty, bo tam oprócz mleka jeszcze owoce i inne dodatki mogą uczulać

a po jakim czasie wystepuje reakcja alergiczna? od razu czy po jakimś czasie?

Ostatnia edycja:
ja też myślę, żeby zacząć wprowadzać produkty mleczne, martwią mnie tylko tylko drobniutkie krostki w okolicach łokci Natalki... skóra jest taka szorstka i to nie schodzi ...
mają Wasze dzieci coś takiego?

ja też myślę, żeby zacząć wprowadzać produkty mleczne, martwią mnie tylko tylko drobniutkie krostki w okolicach łokci Natalki... skóra jest taka szorstka i to nie schodzi ...
mają Wasze dzieci coś takiego?
filip miał, zniknęła po kąpaniu w krochamlu, teraz smaruje kremem emolium

Kornelka też ma takie krostki nad kolanem i wystąpiły wtedy kiedy próbowałam czy jest też i na banany uczulona, niestety okazało się, że tak. U nas reakcja brzuszkowa była już po kilku godzinach a krostki się na2-3 dzień pojawiły. Ja nie będę próbowała wprowadzać ani jajek ani mleka bo wiem, że to na pewno skaza i nie chcę jej teraz męczyć.. Może za kilka tygodni coś spróbuję...
Ja szorstką skórę smaruję kremem Biprobase - bardzo dobrze i ładnie nawilża i natłuszcza. Kapiemy na zmianę w emolium i i hippie a po kąpieli zawsze jest masażyk więc nawet po emolium jest nacierana oliwką.

reklama
Do góry