reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa - przepisy i kacik wsparcia ...

Witam. My też od niedawna zmagamy się ze skazą białkową.... Bywa ciężko!! Synek ma 4 miesiące i niestety już po 1 miesiącu stwierdzono u niego skazę. Aczkolwiek wydaję mi się, że jest dużo produktów dostępnych, na które możemy sobie pozwolić :-) Ja się zaopatruje w Biedronce są tam bez mleczne: wafle ryżowe, krakersy chlebowe - bardzo dobre, paluszki Juniorki. Ja dodatkowo podejrzewam, że mój mały nie toleruje pomidorów i ich przetworów. Gdy zjadłam sos pomidorowy to na drugi dzień nie wierzyłam własnym oczom, taki był zasypany.
Z kolei moja znajoma zmagała się ze skazą u małego a później po zrobieniu testów okazało się że ma uczulenie na jabłka!! Co nikt by nie podejrzewał.
Jak myślicie czy to że w ciąży dosłownie pochłaniałam serki, jogurty, mleko mogło spowodować późniejszą skazę?? Bo moja starsza córka nie miała skazy, w ogóle nie mamy w domu alergików.

reklama
O marzyła mi się sałatka!!! Dzięki, dzięki, dzięki!!
Już się nie mogę doczekać kiedy będę jadła:-D

Hej

Wrzucam przepis na sałatkę dla mam trzymających dietę :)

Przepis na sałatkę:

2 woreczki ugotowanej kaszy gryczanej
25 dag pieczarek, pokrojonych i usmażonych
2 udka wędzone z kurczaka lub 25 dag szynki konserwowej
Pęczek szczypiorku
Pół szklanki oliwy (może być mniej - sałatka ma być taka mokra trochę)
Sól, pieprz do smaku

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

U mojego dziecka zdiagnozowano skazę jak miał 1,5 miesiąca objawiała sie zaczerwienionymi placami w okolicach pachwin które wygladąły jak odparzenia, potem zaczęły sie pojawiać liszaje za uszami, pod kolankami i w zgięciach łokci. Dodatkowo walczyliśmy z bardzo uciążliwą ciemieniuchą która jak sie potem okazało również była objawem skazy. Stosowałam wszystko od emolientów przez choresterol po sterydy, chuchałam i dmuchałam biegałam po specjalistach i nie pomagało nic. Ponieważ karmiłam piersią i nie wyobrażałam sobie że miałabym tego nie robić zastosowałam dietę eliminacyjną w efekcie której w 4 miesiące schudłam 22 kg straciłam dwa zęby i połowę włosów ale objawy skazy u dziecka ustąpiły :) Wszelkie zmiany zniknęły jak ręką odjął po upływie 6 tygodni.

Do góry