reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa - przepisy i kacik wsparcia ...

askut - a czemu masz jeszcze glutenu nie wprowadzać? Właśnie mi wczoraj lekarka powiedziała żeby zacząć powoli małymi porcjami już wprowadzać, a też ma skazę mała.

Dlatego ze mozna by pogorszyc sprawe, lekarz powiedzial, ze nawet jakies rany by sie mogly porobic, dlatego z glutenem ostroznie, mowi ze nawet dopiero w okolicach jak dziecko bedzie mialo rok, ale to wszytsko zalezy. Na razie mala nie chce pic nutramiganu, genaralnie nic nie pije z butelki bawi sie smoczkiem no i troche podlamana jestem, prouje dawac lyzeczka ale zaciska buzie ze hoho

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

reklama
askut
widze ze mamy ten sam problem, Emilka tez za nic nie chce butli ani zadnych sloikow ;/ tylko cycus a ja tak bym chciała ja na mm przestawic ;/ wymiekam powoli ;/

Hej

Nadika - na razie malej podawalam tylko marchewke ale lekarz kazal odstawic inne jedzonko, wiec nie wiem czy jest na cos uczulona.

Moja dzisiaj zaskoczyla z nutramiganem, ale podawalam jej lyzeczka a jak dalam z butelki to zaczela sie bawic smoczkiem, jutro probuje dalej, ale najwazniejsze, ze mleko jej samkuje:-D

Podam wam nizej dwa przepisy na ciasta od mojej szwagierki, jej mala tez ma skaze:

Ciasto bez jaj i mleka ZAWSZE SIĘ UDAJE!!!

1 szkl. cukru (ja daję ½ i jest O.K.)
1 szkl. wody
½ kostki margaryny bez mleka
2 szkl. mąki
1 łyżeczka sody
½ łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
4 łyżki powideł śliwkowych

1. Wodę zagotować z cukrem, odstawić, rozpuścić w niej margarynę, przestudzić.
2. Dodać mąkę, sodę, proszek, powidła.
3. Wszystko zmiksować.
4. Formę „z duszkiem” lub korytko do babki wysmarować margaryną i przesypać bułką tartą.
5. Piec ok. 45 min. w temp. 175”C (na termoobiegu tyle wystarcza)

Chlebek bananowy

½ kostki margaryny
¾ szkl. cukru (ja daję ½ )
1,5 szkl. mąki
2-3 rozgniecione widelcem banany
1 łyżeczka sody
½ łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki wody
½ łyżeczki octu lub soku z cytryny

Margarynę rozetrzeć z cukrem, dodać banany, wodę, ocet potem mąkę z sodą, proszkiem , solą.
Piec w keksówce w 175”C ok. 50 min. (tak jest w przepisie, ale ja daję 180”C+)
Nie przesadzić z rozmiarem bananów:-D

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

wypróbowałam dziś to pierwszw ciasto askut i musze przyznać że bardzo dobre i do tego bardzo szybko i prosto sie robi.Bylam tak spragniona ciasta ze sama prawie cała blachę zjadłam

dziewczyny, a która to jest margaryna bezmleczna? jak się nazywa? bo ja szukałam i nic nie znalazłam :-(

Hej

Wrzucam przepis na sałatkę dla mam trzymających dietę :)

Przepis na sałatkę:

2 woreczki ugotowanej kaszy gryczanej
25 dag pieczarek, pokrojonych i usmażonych
2 udka wędzone z kurczaka lub 25 dag szynki konserwowej
Pęczek szczypiorku
Pół szklanki oliwy (może być mniej - sałatka ma być taka mokra trochę)
Sól, pieprz do smaku

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

reklama
Cześć dziewczyny :) Macie jakieś zdjęcie by zobaczyć jak wygląda ta skaza białkowa bo chyba mój bobas to ma ,,,pojawiły się od 2 dni czerwone plamy na zgięciach rączek nóg i pod szyjką są takie suche i troszeczkę jak by chropowate...Od dzis akurat jestem na diecie bez białkowej bo mały ma problem przy robieniu kupki (robi często i rzadkie a sie strasznie przy tym męczy)w dodatku i chciałam sprawdzić że to moze przez nabiał...

Do góry