reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa - przepisy i kacik wsparcia ...

reklama
Ta ranka jest w takiej fałdce, ale tylko z jednej strony, i to nie tylko zaczerwienienie, ale skórka już zaczela pekac. Byłam u lekarza w zwiazku z ta skaza bialkowa, no i niestety mimo ze trzymam diete to i tak moze sie pojawiac wysypka, bo mleko nasze zawiera ta laktoze. Radzil przejsc na Nutramigan, bo moze sie pogorszyc i zaatakowac nawet oskrzela.

No nic trzeba bedzie powoli wprowadzic to mleko i zobaczyc co bedzie.

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

Witam kochane... u nas właśnie też zdiagnozowali skazę... jak nie urok to sra....... ;) Powiedzcie mi, jak podajecie mleczko? mój mały nie lubi go i mimo że mieszam pół na pół to mam trudność z nakarmieniem go... czy można słodzić? albo dolać jakiegoś soko np. harbapol malina? doradźcie mi coś please... no i przy tym tylko kleiki ryżowe... ale też mały nie chce jeść... aha, czy przy skazie można gotować zupki z kurczakiem???

Witam kochane... u nas właśnie też zdiagnozowali skazę... jak nie urok to sra....... ;) Powiedzcie mi, jak podajecie mleczko? mój mały nie lubi go i mimo że mieszam pół na pół to mam trudność z nakarmieniem go... czy można słodzić? albo dolać jakiegoś soko np. harbapol malina? doradźcie mi coś please... no i przy tym tylko kleiki ryżowe... ale też mały nie chce jeść... aha, czy przy skazie można gotować zupki z kurczakiem???

mi sie wydaje ze mleko i cukier czy sok to nie jest dobry pomysl

askut - dobre mleko Ci lekarz polecił. Tylko w nutramiganie nie ma laktozy, w bebilonie pepti jest.

kasiek - a dlaczego nie można by gotować kurczaka? przecież to nie nabiał:p
Musisz próbować podawać to mleko do skutku, niestety ono nie jest za dobre i pewnie dlatego mały nie chce ci go pić, jak wcześniej był przezwyczajony do Twojego które jest de facto słodsze. Ale nie dosładzaj, nie dodawaj nic, bo tylko go do tego przezwyczaisz. W końcu chyba kiedyś będzie musiał tak zgłodnieć, że będzie mu wszystko jedno co zje, byle tylko zjeść:)

Ostatnia edycja:
Ja już nie wiem czy Natan ma skazę czy coś innego. Jutro będzie u nas pediatra, ciekawe co powie - ma dwójkę własnych dzieci ze skazą więc myślę że coś w tym temacie poradzi.
Od tygodnia nie jem nabiału i jaj, uważam na wszystko co jem a małemu się pogarsza. Najgorzej wygląda szyja i pod szyją a dzisiaj jeszcze zauważyłam że wysypało mu ramiona czerwonymi krostkami. Smaruje go Diprobase ale jest jeszcze gorzej.
Do tego męczy się z kupką, znów ma zatwardzenia, 3 dzień jak nie może zrobić kupki i przy tym płacze :((

nadika a moze spróbuj wykapać malego w mące ziemnieczanej?? ja czasami kapie dzieciaki jak mają jakieś niezidentyfikowane krostki :D raczej zaszkodzic nie powinno a moze pomoc :)
Lencja a jak Ty sobie przyrządzasz te mięska?? ja wczoraj zrobiłam sobie schab w "rękawei"w piekarniku i dałam tylko troche soli i cebulką obłożyłam ale wydaje mi sie ze kazde mieso bedzie na jedno kopyto ;/ z tymi przyprawami a nie chce ryzykowac ;/ aaa kupiłam Flore Ligcht 0 białka, i innych tego typu rzeczy :p

reklama
Zdec - ni właśnie tak się zastanawialam czemu dajesz bebilon a nie nutramigan skoro mala ma skazę?

Lekarz tez powiedzial ze najwczesniej jakies inne jedzenie gdzies kolo 8 miesiaca, skora musi byc czysta, bez zadnej wysypki, zeby w razie czego wiedziec co ja uczucla.

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

Do góry