reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Skaza Białkowa A Wprowadzenie Nowych Rzeczy...

reklama
Moj synek ma 3,5 miesiaca i skazę bialkowa. Pediatra na ostatnim szczepieniu na dowidzenia powiedziala "tylko prosze nie wprowadzac zadnych produktow do jego diety bez konsultacji ze mna". Zastanawiam sie - dlaczego :confused:
Z tego co mi wiadomo to skaza bialkowa nie ma nic do pokarmow stalych, tak samo twierdza znajome ktorych dzieci maja skaze.

Teraz pytam Was, jak jest? Kiedy i od czego najlepiej zacząć dziecku ze skaza wprwowadzac pokarmy stale?

Ma znaczenie...............dzieci alergiczne moga zareagowac zle nawet na marchewke.A sporo sloiczkow zawiera w swoim skaldzie mleko w proszku, maslo, ..seler , pietruszka, por-sa one bardzo alergenne, a sa w zupkach jarzynowcyh po 4 miesiacu.
Cielecina tez jest bardzo alergenna........dlatego an poczatek, tylko krolik lub indyk- piers i bez wywaru.
Masz dobrego pediatre..:-)

A 3,5 miesiaca to za wczesnie....................a od czego zaczac-kleik ryzowy badz kukurydziany.......zreszta.pediatra Ci powie, bo zna dziecko

Ja jestem alergikiem mój synek jest i teraz córa przy czym ja i synek mamy głównie alergie wziewną ale zaczyna się z reguły od pokarmowej i taką ma córa nie może białka krowiego ani sojowego jest na specjalnym mleku nutramigenie i jeśli chodzi posiłki stałe to wprowadzam w męczący sposób bo minimum 1 tydzień jeden składnik. synek miał silną alergie na białko krowie teraz jest mniejsza ale poda si za dużo i wysypany do tego dochodzą np owoce mandrynki, truskawki itp dlatego też skoro mała ma już na mleko reakcję to wiadomo że na stałe posiłki może mieć jak na razie trochę już je i raczej oki jest ale podejrzany jest u nas bananek a reszta to nie wiem bo dłużej trwa wprowadzanie stałych u alergika na mleko jednoznacznej reakcji od raz nie było bo dochodziły jeszcze inne mozliwości.
dlatego z wprowadaniem stałych posiłków nalezy uważać zacząć jeśli już od kleiku ryżowego ale uwaga są przypadki że i na ryż jest alergia więc obserwacja i jeszcze raz obserwacja i kupek i skóry.
a kiedy na pewno nie teraz jeszcze malutki.
karmisz piersią czy mieszanką??
to ma znaczenie bo pryz karmieniu piersią alergika należy wprowadzać póżniej bo mleko mamy przy alergii ważne.

Karmie Damian BEBILONEM PEPTI 1.
Dziekuje za informacje... zgubnie niektore kolezanki mniei nformowaly, ze wszystko wprowadzaly do diety malucha normalnie... poza tym co ma bialko.
Ale p rzeciez bialko ma wszystko, nawet kleik ryzowy :shocked2:

Karmie Damian BEBILONEM PEPTI 1.
Dziekuje za informacje... zgubnie niektore kolezanki mniei nformowaly, ze wszystko wprowadzaly do diety malucha normalnie... poza tym co ma bialko.
Ale p rzeciez bialko ma wszystko, nawet kleik ryzowy :shocked2:

Przy skazie bialkowej chodzi o bialko mleka krowiego...
Wiec musisz uwazac z mlekiem a nie z wszystkim co zawiera bialko;-)

niestety Jolka trzeba... skaza białkowa to uczulenie na białko mleka krowiego a nie na mleko jako mleko a białko niestety jest w masie produktów:-(

Mamoczarusia bialko mleka krowiego jest w masie produktow?;-)
Ja myslalam,ze tylko w tych co mleko zawieraja...:blink:
A jest duzo sloiczkow-obiadkow,deserkow bez mleka
Chyba,ze dziecko jest tez uczulone na gluten...to wtedy lipa.

Jolu z daniami ze słoiczków jest na tyle dobrze ze masz podany cały skład np. w późniejszym etapie możesz znaleźć obiadec z kluseczkami ale co z tego jak w skład tych kluseczek wchodzi właśnie białko:dry: ja tak pisze że w masie produktów ze względu na chociażby słodycze czy jakiś jogurcik ale u ciebie to jeszcze odległy temat:tak:

reklama
własnie mam pytanie czy jezeli jest napisane na etykietce "nie zawiera mleka" a zawiera białko tzn ze zawiera bialko ale nie pochodzace od mleka krowiego???

Do góry