reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ale tutaj cisza. Mama Kulka jak Twój synek z zębami? Bo Maksiu nadal ma tylko 4 : dwa na dole i dwa na górze. Co do szczepień to my opóźnieni bardzo. Gruźlicę w ogóle, a latem tylko jedną dawkę tych łączonych kilku dostał bo potem już tylko młody był albo chory albo po chorobie. Teraz np po ospie mamy odczekać 6 tygodni zanim się będziemy szczepić. Poza tym straszny łobuz się zrobił z synka. Bije 4 letnią siostrę, rzuca jedzeniem, wyłącza kurki od kuchenki,włącza piekarnik,zmienia pralce temperaturę.Długo by wymieniać.My już od jesieni jeździmy w parasolce Maclaren Quest. Fajna jest chociaż ją mamy nie nową. A tak nadal karmię Maksia piersią..
Effa dzięki za ten tekst o sterydach. Nie miałam pojęcia że są tak szkodliwe. U nas w przychodni tylko by przepisywali bactrim, antybiotyki i sterydy. Strasznie trzeba uważać co się podaje dzieciom.
A tak polecam konto w banku Millenium. Mało kto wie ale przez rok do tego konta jest gratis ubezpieczenie assistance. A to znaczy że można np. 7 razy wezwać do domu pediatrę do dziecka. Ja już z tego raz korzystałam więc sprawdzone.

O matko. Myślałam że parasolki to cenowa do 500 zł są. A ta za ponad 1000zl [emoji32]

Chyba nie jest dla mnie. Ale jak w ogóle zimą w parasolce jest? Np jak jest mróz, to z nim wychodzisz? Da się do tego jakiś śpiworek włożyć? Bo ja za rok będę musiała zimą Mikołaja przewozić w parasolce, bo do spacerowki kupię gondolę dla drugiego malucha. No i się martwię, że w parasolce będzie mu za zimno.

W ogóle chyba ostatecznie zdecydowałam się na imię. Bo podobały mi się trzy. I chyba będzie jednak Julek. Mąż jest trochę anty, bo znał kilku Julków i byli strasznie zarozumiali [emoji28]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Effa - my mamy niedrogą spacerówkę, chyba 350 kosztowała. Jeździmy nią już rok, odkąd ok 6-7 miesiąca przesiedliśmy się z gondoli.
Normalnie całą zimę jak idzie spać to do spacerówki wkładam śpiwór z owczą wełną w śród ku a czasem jeszcze okrewam dodatkowo kocem. Na pewno nie jest mu zimno.
Na krótkie przejścia, czy do sklepu na chwilę śpiwór wyjmuję. I tak ma na sobie wtedy spodnie ocieplane i ciepłą kurtkę.

Śpiwór mam też z miejscem na pasy, ale nawet ich nie przekładam bo w kombinezonie, śpiworze jest i tak wciśnięty że nie ma szans wyjść, chociaż ciasno mu też nie jest.

Napisane na U FEEL PRIME w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ja muszę kupić parasolkę. Chodzi o to żeby zajmowała jak najmniej miejsca w bagażniku. Bo my dużo jeździmy samochodem. Parasolki są chyba mniejsze po złożeniu?

Effa - ale jeździcie z załadowanym bagażnikiem?
Bo ja mam tą spacerówkę taka niedużą, lekką, przednie kółka podwójne plastikowe (jak w parasolce), a tylne pojedyncze, też małe plastkowe, więc dużo miejsca ona nie zajmuje, składa się na płasko, tylko w odróżnieniu od parasolki nie składa się jeszcze na pół, bo parasolki łamią się na pół.
a materiał tego wózka też jest cienki, jak w parasolce.

nie mogę teraz znaleźć tego mojego wózka, ale wygląda dokładnie jak ten tylko mam szary, ale własnie takie kółka I 2 tacki, jedna dla dziecka, jedna dla mamy, w swojej zawsze mam jakieś rodzynki, chrupki w torebkach, te tacki bardzo się przydają:
Link do: Caretero, Monaco, wózek spacerowy, navy

Hmmm jak składa się na płasko, to by było ok. No i raczej w tym by mi nie zmarzł. Dzięki [emoji4] Pokażę mężowi, ale znając jego usłyszę, że jeszcze mamy czas [emoji4] Ale link sobie zachowam [emoji4]

My w końcu postawiliśmy na Coletto Joggy. Przymierzyliśmy Tośkę do wielu i tylko do niej się mieściła wzrostowo.

reklama
Hmmm jednak te dwa wózki są dla mnie za duże. To już bardziej spacerowki niż parasolki.

No nic. Będę musiała się w końcu wybrać do jakiegoś sklepu i popatrzeć na asortyment [emoji4]

Do góry