reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mikołaj jest spokojny, można go samego zostawić w pokoju i nic nie ucierpi. Więc pewnie dlatego łatwiej było podjąć decyzję o drugim.

Ale jakby miał taki charakter jak syn mojej siostry - bardzo mocno energiczne dziecko[emoji16], to nie wiem czy byśmy się zdecydowali. On taka plastikową boazerię poodrywał [emoji23] Normalnie totalny harmagedon. Nie da się go zostawić samego, bo później strach wejść do pokoju [emoji23]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój syn był do roku spokojny, dziecka nie było. Teraz właśnie armagedon. Wszędzie go pełno i non stop nadaje po swojemu :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaa no to można męża trochę zrozumieć [emoji4]
Mój szef mówił, że jak dziecko jest małe i spokojne, to jako nastolatek będzie wredne. I na odwrót [emoji6] Także każdą z nas czeka w życiu taki harmagedon. [emoji2]

Mój pierwszy syn też był taki spokojny, można go było zostawić samego i nic nie narobił. Teraz nadrabia. Wszedzie go pełno, chodzić nie potrafi tylko wszystko w biegu.
Zdecydowaliśmy się na drugie, bo mała różnica wieku bo będą się razem bawić.
Narazie jest zupełnie odwrotnie, starszy nie pozwala się Mateuszowi bawić swoimi zabawkami, Mateusz w odwecie leci z pięściami na niego. Masakra. Może są Jeszcze za mali żeby się razem bawić.
No i widzę że Mateusz jest mocno wycofany w pewnych kwestiach, chodzić jeszcze nie chodzi tylko za rękę, chyba się boi bo od razu Mikołaj jest przy nim i go popycha.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Effa gratulacje :) Kolejna sierpnióweczka w dwupaku :p
Mój synuś jest taki żywiołowy :) Żywe srebro po prostu, dzięki niemu będziemy musieli robić remont niedługo :) Uwielbia demontować listwy przypodłogowe, odkręcać termostaty w kaloryferach, mazać tłustymi rekami po ścianach, nałogowo włacza piekarnik, rozkręca pokrywki do garnków, zapycha sedes :) Łobuz z niego niesamowity, córka przez 3, 5 roku nie zrobiła tyle zniszczeń co on przez kilka miesięcy :)

Effa - gratulacje :) na kiedy masz termin?

Z tym okresem i kp różnie bywa.. ja dostałam jakoś 5 m-cy po porodzie chociaż kp wyłącznie,bez dokarmiania mam ani rozszerzania diety, ale wydaje mi się niemal na100% że pierwsze kilka cykli było bezowulacyjnych.

Asiunia - to niezłego masz ancymonka ;) mój też broi, ale chyba nie aż tak.
Stłukł już kilka słoików, szafkami trzaska, muszę pomyśleć o zabezpieczeniach ;)
Ale u nas łazienka ciągle zamknięta, bo też uwielbia opróżniać szafki z kosmetyków czy dobierać się do proszku... piekarnik wysoko i raczej to co nie może jest z dala lub w jakiś sposób zabezpieczone, poza tymi szafkami kuchennymi.

Dominika a jak się czujesz? Który to już Tc?

Mój Ignacy też straszny lobuz. Wszędzie go pełno. I ma aż 4 żeby haha dorobił się nareszcie

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka- mój ma już 6 zębów!! 2 niedawno wyszły ;)
Dobrze się czuję, już 24tydz. Tylko wszystko w strasznym biegu i ostatnio nie ma kiedy odpocząć, jeszcze remont do tego..

Napisane na U FEEL PRIME w aplikacji Forum BabyBoom

Effa gratulacje :) Kolejna sierpnióweczka w dwupaku [emoji14]
Mój synuś jest taki żywiołowy :) Żywe srebro po prostu, dzięki niemu będziemy musieli robić remont niedługo :) Uwielbia demontować listwy przypodłogowe, odkręcać termostaty w kaloryferach, mazać tłustymi rekami po ścianach, nałogowo włacza piekarnik, rozkręca pokrywki do garnków, zapycha sedes :) Łobuz z niego niesamowity, córka przez 3, 5 roku nie zrobiła tyle zniszczeń co on przez kilka miesięcy :)
Sama radość [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Effa - gratulacje :) na kiedy masz termin?

Z tym okresem i kp różnie bywa.. ja dostałam jakoś 5 m-cy po porodzie chociaż kp wyłącznie,bez dokarmiania mam ani rozszerzania diety, ale wydaje mi się niemal na100% że pierwsze kilka cykli było bezowulacyjnych.

Asiunia - to niezłego masz ancymonka ;) mój też broi, ale chyba nie aż tak.
Stłukł już kilka słoików, szafkami trzaska, muszę pomyśleć o zabezpieczeniach ;)
Ale u nas łazienka ciągle zamknięta, bo też uwielbia opróżniać szafki z kosmetyków czy dobierać się do proszku... piekarnik wysoko i raczej to co nie może jest z dala lub w jakiś sposób zabezpieczone, poza tymi szafkami kuchennymi.
Termin mam na 19.06.

Mój syn ma raczej wszędzie dostęp [emoji23] Ale wiem , że on sobie obejrzy i porzuci. Zaczynamy mu już mówić, żeby schował to co wyjął. Nie zawsze się posłucha, ale czasami się słucha. Więc jakiś sukces jest. A jak ostatnio wysypał ryż, to sam rzucił się do zbierania.[emoji28] Mam chyba zdj.

1512816793-6d2445988528b4f3-aaaaaa.jpeg

Kopciuszek [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry