Witaj Asia. Ja karmię jeszcze piersią. Rano jest pierś na żądanie. Ok 11-12 mm z kaszką lub kleikiem, ok 14-15 obiadek (niestety jeszcze maly słoiczek), potem pierś, owocki na podwieczorek ok 18. A na noc po 20 pierś i butelka ostatnio 150ml. A w nocy raz się obudzi, innym razem dospi do 6.
reklama
aniab38
Fanka BB :)
Hej Asiu ja też mam Adasia[emoji4]
widocznie Adasie lubią pojeść bo mój też klocuś[emoji51]
My też jemy co ok.3h ,
najbardziej wielkością pasują nam słoiczki z gerbera bo zjada cały, a na noc daje kaszke z Hippa - noc przespana,
praktycznie ma prawie 12h przerwy bo je o 21 a potem ok.8-9 rano.
Jutro na 15 idziemy na ćwiczenia, zobaczymy[emoji4]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
widocznie Adasie lubią pojeść bo mój też klocuś[emoji51]
My też jemy co ok.3h ,
najbardziej wielkością pasują nam słoiczki z gerbera bo zjada cały, a na noc daje kaszke z Hippa - noc przespana,
praktycznie ma prawie 12h przerwy bo je o 21 a potem ok.8-9 rano.
Jutro na 15 idziemy na ćwiczenia, zobaczymy[emoji4]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Asiunia1988
Lepszy skład ma kleik Bobovity, ten z Nestle jest słodzony Maltodekstryną.
Kayah
Hej Asiu, fajnie ze dolaczylas. Moj synek jest z 16.08. Porod mialam bardzo podobny do Twojego.. Po 18 godz skonczylo sie cc.
Moj synus tez kluska. I tez ma brzuszek jak maly Budda hehe. Miesiac temu wazyl 9 kg. On ma apetyt nieograniczony i moglby jesc caly czas. U nas wychodzi 6 posilkow. W dzien je co 3.5-4 godz. Z tym ze mlody je w nocy 2 razy. Okolo 23 a potem 4-5. Godziny posilkow mniej wiecej stale +/- 1 godzina, zalezy o ktorej wstanie.
Tak czytam, ze wiekszosc sierpniowych dzieciaczkow juz przesypia noce bez karmienia. Ktos ma pomysl jak mlodego oduczyc? Chcialabym chociaz jedno karmienie wyeliminowac.
Moj synus tez kluska. I tez ma brzuszek jak maly Budda hehe. Miesiac temu wazyl 9 kg. On ma apetyt nieograniczony i moglby jesc caly czas. U nas wychodzi 6 posilkow. W dzien je co 3.5-4 godz. Z tym ze mlody je w nocy 2 razy. Okolo 23 a potem 4-5. Godziny posilkow mniej wiecej stale +/- 1 godzina, zalezy o ktorej wstanie.
Tak czytam, ze wiekszosc sierpniowych dzieciaczkow juz przesypia noce bez karmienia. Ktos ma pomysl jak mlodego oduczyc? Chcialabym chociaz jedno karmienie wyeliminowac.
Asiunia1988
Kayah, mój synek też budzi się w nocy na karmienie. Zasypia około 19 i do niedawna wstawał raz, około 1-2 w nocy i spał do rana. Ostatnio coraz częściej domaga się jedzenia w okolicach 22, potem 2-3 i około 6.30 wstaje. Zauważyłam, że jak w domu jest chłodniej lepiej śpi. Puki co wyeliminowanie pobudek nie wchodzi w grę, bo płacze aż nie dostanie jeść. Wciągnie 200 ml mleka i idzie dalej spać. Nie ma znaczenia ile je w dzień, czy zje pełną porcję na noc, czy mu zagęszczę czymkolwiek żeby mleko było bardziej 'syte' i tak wstaje, więc chyba w naszym wypadku jeszcze nie czas. Filip pije moje mleko, ma około 80 cm i waży pewnie max 8,5 kg więc jest raczej szczupły do tego mega ruchliwe z niego dziecko
U nas od dluzszego czasu jest jedna pobudka na jedzenie kolo 2-3. Pojedzeniu szybko zasypia i budzi sie 6-7. Nic nie robilam zeby go tego nauczyc. Po prostu tak zaczal spac sam z siebie
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
sierpniowka
Kuba jest na mm i dalej je w nocy. 4/5 rano mogę uznać za śniadanie ale 00 to posiłek w nocy.