reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Hej Jaskowa mamo :) wita mama Igiego ;) przyjmujemy :D jest parę kobietek które męczyły się z kolkami, ja nie pomogę bo mój syn od urodzenia złoty chłopak i nic mu jie jest.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My przeszliśmy przez espumisan który nie działał, sam simplex to to samo tylko inne dawkowanie. U nas kolki nie były przyczyna problemów z wypróżnieniem. Jeśli u Ciebie są to espumisan powinien pomoc. Nam pomógł delicol. Nic innego nie działało.

;) Mamakulka, czytałam jakie złote dziecko z Igiego i szczerze zazdroszczę, kolki to nasza zmora ale żyjemy nadzieją, że jeszcze troszke i miną... Dzięki za pezyjęcie mnie do grupy bo bez czytania Was już chyba z milion razy bym dostała na głowę ;) podtrzymujące mnie na duchu i co wiecej przynajmniej widzę, że nie tylko w mom zeiązku są wieczne nieporozumienia...

Sierpniowka przedzliśmy już przez Sab simplex, espumisan, bobotic forte masaże wizyty u fizjoterapeuty termofor z pestek wiśni ciepłe okłady na brzuszek skakanie na piłce otulacz antykolkowy i niestety niewiele to daje. Lekarze mówią, że stare mleko utrzymuje sie w organiźmie przez 6 tygodni i niestety tyle czasu mogą trwać wszystkie te okropne dolegliwości i wysypki :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jaskowamama - o rany, nie potrzebuje snu? :sad: współczuję. to jest bardzo absorbujący.
przeszłam 8 lat temu przez kolki więc wiem co to znaczy. u nas pomógł "gripe water" z apteki, taki płyn.
podawany regularnie. kolki minęły po 3 czy 4 dawce, ale trzeba podawać cały czas I regularnie.
wtedy własnie też ani espumisan, ani sab simplex I inne metody nie pomagały.

mójjuż od jakiegoś czasu śpi w dzień od 11 do 15.
potem jeszcze robi sobie drzemkę z godzinę wieczorem ok 17-18.

Dziewczyny ja sie dobrze czulam jednak przy wadze 48 kg. Najwięcej nie w ciazy to wazylam 55 kg i zle sie czulam. Wtedy faktycznie ale to tez dlatego ze mialam malo ruchu tylko siedzialam ponad 8 gdzin w biurze na tylku.wiec nawet pewnie nie waga tylko ruch tu byl wazny. teraz nie wygladam zdrowo moze nie przez wage sama w sobie ale nasilily mi sie podkrazone oczy. Normalnie mam zawsze od urodzenia juz tak, ale teraz to fatalnie wygladam z tym. Oststnio przechodzilam kolo lustra to myslalam nawet ze mam cos pod okiem a to takie sine. Nie wyspanie dodatkowo poteguje to sine. Oczow malowac nie musze jeden plus. haha .

Witaj jaskowamamo. Ciezko z ta skaza bialkowa i nietolerancja laktozy:/. Kolki to tu dziewczyny pisaly co na nie. Ja nic innego oprocz espumisanu na wdecia nie uzywalam. Chyba po tych mlekach specjalnych jest gorzej kupkami właśnie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio stwierdziłam, że Jasiek po prostu jest towarzyski i zapewnia mamie maximum rozrywki, musiałam zmienić moje podejście i czasami zostawić płaczące dziecko żeby chociażby odwiedzić toaletę ;) niestety babcie i ciotki mamy poza miejscem zamieszkania więc zabawiały młodego sami ale jak już dojedziemy do dziadków to pozwalamy im na rozpieszczanie wnuczka i noszenie wtedy mamy chwilę dla siebie ;) zazdroszczę Wam czytając o prawie przespanych nocach nasze od narodzin wyglądają hmm... Extremalnie. W każdym razie każdą ciężką noc wynagradza nam usmiech Jaśka

Mayumi dodatkowo przyjmujemy żelazo na anemię i przez to mamy dodatkowe trudności. 44 kg jaka Ty chudzinka jesteś. Ze mną na sali leżała dziewczyna która była taka drobniutka co lepsze urodziła naturalnie bez nacięcia synka z wagą 4500

Poskarżyłam się Wam, że Jasiek nie śpi i cud- po raz pierwszy śpi w leżaczku bujaczku od 30 minut, oczywiście bujany jak tylko przestane to ma oczy jak 5 zł ;)

a delicol probowalas? albo te rurki ?
Musze spróbować delicol a rurki- jakoś nie mam serca wkładać ich młodemu....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Też bym chciała być o te 10kg chudsza a jak patrzę na zdjęcia sprzed pierwszej ciąży to az mi zal,no ale chec sięgnięcia po cos słodkiego jest silniejsza ode mnie. Jak na początku jeszcze się pilnowałam bo niby kp,to teraz coraz częściej sobie pozwalam.
Zawsze się mowi a będziesz karmić to schudniesz,a u mnie to chyba odwrotnie dziala :)

Jaskowamama to dziwne ze nocki macie ekstremalne. Myślałam ze jak w dzień nie spi to może nadrabia w nocy

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaśkowamama, dwójka moich dzieci miała skazę i nietolerancję laktozy, córka dużo gorszą postać. Kolki męczyły nas długo mimo podawania Nutramigenu. Teraz małemu pomógł chyba debridat bo od 4 tygodni jest na moim mleku z butli a od 1,5 nie daje delicolu i jest dobrze. Alergię ma nadal bo upiekłam ciastka owsiane na maśle i buzia cała wysypana...Ze swojej strony mogę polecić rurki antykolkowe i probiotyk latopic.

reklama
Jaskowamama moja Zosia też przyjmowała żelazo, ale one podobno jest słabo przyswajalne, dopiero jak sama zaczęłam jeść produkty bogate w zelazo to wyniki się szybko poprawily☺

Do góry