reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

moze to za duzo bodzcow przeszkadza w spaniu bo wiecej widza i slysza? nie wiem, mala z daleka mnie widzi i ryjka cieszy ale potem tyle godzin marudna, ze szok dzisiaj tez pierwszy raz mnie zawolala bo nudzilo sie jej chyba bo podnioslam a ta cisza i sie rozglada tak to zawsze jak podnosilam musialam chwile uspokajac

reklama
Z tymi witaminami to jest tak ze zalezy co mają w składzie,jak olej słonecznikowy to dziecko może mieć kolki i bole brzuszka.
Ja mam k-vitum i d-vitum one w składzie nie mają oleju

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja starszej corce tez przekulam jak przyszla do mnie i powiedziala ze chce miala 6 lat :-) i wcale nie plakala:-) pani powiedziala je byla bardzo dzielna :-) a ja mialam przebijane przed komunia jak tez sama chcialam :-)

U mnie dzisiaj tez była słaba noc. Młoda najpierw elegancko zasnela o 20, obudziła się o 00:40, zjadla i nie chciala spać do 2:30. Oczy jak 5zl i nie chciala nawet sama poleżeć. Trzeba było skakać, lulac i stawacna głowie żeby zasnela. Później spala do 5 i było już problemu z zanieciem. Obudziła się o 7, dostala smoka i do 8:30 pociągnęła. Ale przy tej pierwszej pobudce to wyć mi się chciało. Normalnie boje się każdej nocy!
Ale widzę już zmiany zachowania bo Malwina dłużej potrafi spokojnie poleżeć, obserwować cos, lubi jak się do Niej gada. Ale ostatnio dostaje cycka i nie chce jeść tylko krzyczy, szarpie i nie wiem o co chodzi...
Dużo atrakcji dostarczają nam te dzieciaczki.

widzę że z tym krzykiem i szarpaniem sie przy karmieniu piersią to chyba normalny etap u dzieci :p pewnie trzeba przetrwać...mój też dał mi popalić w nocy, o 1 jak mu pieluchę zmieniałam to zaczął rozpaczliwie krzyczeć ale na szczęście po kilku minutach się uspokoił, a od 3:30 do 5:30 lulanie i kołysanie bo zasnąć nie mógł. A na 9:30 bioderka, na szczęście wszystko wyszło ok, pomijając fakt że przy rozbieraniu Wiktor obsikał body i kocyk a potem zwymiotował. Ważne że nie było dużo płaczu :p :D
Dałyście mi do myślenia z tym bujaczkiem co sam się buja, czekam na wypłatę i zamawiam bo mi ręce odpadną albo kręgosłup pęknie :p
Kupiłam Delicol, dałam już pierwszą dawkę, trzymajcie kciuki żeby dziś płaczu dużo nie było ;)
Chyba też będę małemu podawać mm po 3 bo dziwne że od 3 albo nie może spać albo budzi się co chwila...

Sierpniowka pewnie masz racje ale jeszcze sie z ciekawosci lekarza zapytam gdy bedziemy na wizycie. U mnie noc nie najgorsza. Zobaczymy jak w ciagu dnia bedzie bo od 2 dni nic nie spi w dzien. Niby zasypia a zaraz otwiera oczy i po spaniu. Jeszcze do wczesnego popoludnia jest w miare ok bo sie bawi i jest grzeczny ale im blizej wieczoru tym gorzej. Placze i marudzi. Wcale sie nie dziwie bo zmeczony bardzo ale jak probuje go usypiac to sie nie da.
Po takim dniu to juz mam dosc wszystkiego i padam na twarz

Kupilam dzisiaj ten Bebilon Pronutra, bo na nim w przeciwienstwie do tego Profutura, ktory mialam jest napisane ze moze sluzyc do dokarmiania. Nie wiem jaka jest roznica miedzy jednym a drugim ale chyba jakas musi byc :) no i rzeczywiscie sa te saszetki jednorazowe, super. Ja wzielam odrazu duze, ale moja nie ma wiekszych problemow zoladkowych i dobrze toleruje mm.
Kayah u mnie dokladnie tak samo. Malo snu w dzien, do poludnia pelne zadowolenie, a po poludniu juz gorzej.

Dzisiaj znowu wyszlam na sygnale na spacer i tez usnela, ahhh. Super ze mnie z tym natchnelyscie bo sama to nie wiem kiedy bym sie odwazyla tak na przytomniaka z nia wyjsc. Ja mieszkam w bloku na 8 pietrze i zanim zjade to troche mija..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

sierpniówka ja właśnie nie zauwazylam żeby to kolki były bo przy kolkach dzieci podkurczają nóżki a ten jak wrzeszczy to robi się sztywny jak deska albo głowę do tego do tyłu pręży i macha rękami z otwartymi dłońmi, nie zaciska piąstek. Bardziej mi to wygląda na złość lub zmęczenie. Ale dużo ostatnio płacze do tego ta wysypka na twarzy, więc postanowiłam wypróbować. Jak u Twojego synka wyglądają kolki?

reklama
jeszcze miałam Was dziewczyny zapytać, w jakich godzinach wasze dzieci mają ostatnią dzienną drzemkę i ile trwa? Mój od kilku dni śpi 13-16 lub 14-17, może za długo i dlatego tak w nocy nie śpi od 3?

Do góry