reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
A ja mam niezawodny sposób na mojego,żeby szybko sobie zasnął
1475838109583.jpg
1475838126449.jpg

5,10min i dziecka nie ma, mogę w tym czasie nawet obiad zrobic,posprzatac,starszego ogarnac,czy cos zjesc

A tak wogole to tez tylko by chcial na rakach, niby spi a tylko odloze to oczy jak 5zl i wrzask. Juz sie mój śmieje ze mały ma czujnik lezenia

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475838109583.jpg
    1475838109583.jpg
    51,9 KB · Wyświetleń: 240
  • 1475838126449.jpg
    1475838126449.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 237
mayumi - dzwoniłam do położnej - powiedziała że jeśli to trądzik to sudocrem punktowo nakładać...troche dziwne ale może pomoże. No jak jej opisałam jak to u mnie wygląda to uznała że to może alergia na nabiał i żebym zastosowala deite i podalawa delicol. Dzis kupię i zacznę...może to przez to tak krzyczy od 3 dni.

Mika, U nas to sie tak wlasnie zrobiły krostki, trochę ropne zmiany. Zeszło po miesiącu, ale zaminiło się w czerwone suche placki. Które zeszły. i przez jakiś czas było ok, a teraz jej nieraz coś wychodzi. W nocy miała wysyp na czółku taką kaszkę bez ropnych. Posmarowałam tym kremem robionym z hydrocortyzonem i już rano nie było tego. Z tego co zauważyłam to jak tylko smaruję jej buzię tym olejem kokosowym to nic się nie dzieje a na inne kremy źle reaguje. Moja właśnie je teraz zwykłe mleko już bo wcześniej przeszłam na Bebilon HA, ale poprawy jakiejś nie było więc jak już nie miałam pokarmu wróciliśmy do bebilonu zwykłego. Ja jednak nie wiem czy nie powinnam kupować tego pepti. Albo ma AZS.
Czasami na rączkach też jej wychodzą czerwone suche plamki, takie podrażnienie, szczególnie przy dłoniach. A nieraz nie ma nic.. i już nie wiem od czego to wszystko. Z trądzikiem jak byłam u pediatry to mi przepisała antybiotyk - maść do oczów z neomycyną, po którym te ropne zmiany zeszły. Bo mi mówiła że jak będzie tarła to może się pogorcszyć, i maść z tym hydrokortyzonem robioną. To jej pomogło no le i tak właśnie czasami ją wysypuje. Też słyszałam waśnie aby punktowo sudocremem smarować.

Babina a ile tyg Twoj maluch ma? Moja ma w niedziele 8 i tez uwielbia w takiej pozycji siedziec na lezaczku ale jeszcze nie zdazylo jej sie w nim usnac. Moze siedziec i sie w okno patrzyc z godzine ale zastanawiam sie czy taka pollezaca pozycja jest ok... to jest troche podobne ulozenie do fotelika samochodowego i wczoraj bardziej doswiadczone kolezanki mnie postraszyly ze ona jest za malutka do takiej pozycji i obciaza jej sie kregoslup wiec juz sama nie wiem.. Rozlozylam go troche bardziej niz na zdjeciu ale teraz jej znowu broda do klatki piersiowej sie dociska.

1475840388464.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475840388464.jpg
    1475840388464.jpg
    96,7 KB · Wyświetleń: 233
mi fizjoterapeuta powiedzial, ze jak nie ma problemu z asymetria i rowno dziecko sie uklada na tym to troche mozna, wiadomo nie caly dzien

dziewczyny mam zakwasy cchcr umrzec haha koszmar

reklama
Dordaw - my mamy taka samą huśtawkę, tylko starszy typ troche.
ale ta moja jak się ułoży dziecko na oparciu to ono lezy na płasko, tylko nogi ma nieco do gory. może masz zablokowaną przed bujaniem?

Do góry